Oulu

Poliisitalon korjaus erikoisessa tilanteessa: Senaatti-kiin­teis­töil­lä nyt lupa jatkaa remonttia, ministeriö ky­see­na­lais­taa korjaamisen

Vakavista sisäilmaongelmista kärsivä ja kertaalleen aloitetun ja keskeytetyn remontin kohteena oleva Oulun poliisitalo on päätynyt erikoiseen tilanteeseen. KUVA: Antti Pasanen
Oulu 28.5.2017 14:40
Antti Pasanen

Vakavista sisäilmaongelmista kärsivä ja kertaalleen aloitetun ja keskeytetyn remontin kohteena oleva Oulun poliisitalo on päätynyt erikoiseen tilanteeseen.

Oulun rakennuslautakunta antoi viime keskiviikkona talon omistavalle valtion Senaatti-kiinteistöille luvan avata viitisen kuukautta rakennusvalvonnan keskeyttämänä ollut työmaa uudelleen.

Avauslupa jäi aiemmin pöydälle, koska sisäilmaongelmien vakavuuden takia lautakunnan enemmistö halusi ensin kuulla remonttisuunnitelmia uudistaneita ja parantaneita asiantuntijoita henkilökohtaisesti.

Luvan nyt tultua talon miljoonien eurojen arvoista korjaamista voitaisiin siis lähiaikoina jatkaa.

Perjantaina poliisia ohjaavan ja hallinnoivan sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kuitenkin sanoi Kalevan haastattelussa, että pitää talon remontoimista ongelmallisena.

– Kun tiedetään miten moni ihminen on sairastunut ja kuinka moni oireilee ja kun otetaan huomioon kokemus sisäilmaongelmaisista rakennuksista, niin palaaminen on ongelmallista vaikka remontti olisi tehty kuinka hyvin, Nerg sanoi.

Nergin mukaan ministeriö on tämän vuoksi "vakavasti nostanut pöydälle" sen, mitä muita  vaihtoehtoja poliisin toimitilojen suhteen on kuin remontoida vanha talo.

Nerg totesi samassa yhteydessä myös, ettei ministeriössä lähtökohtaisesti haluttaisi edes lähteä keskustelemaan uuden talon rakentamisesta, vaan jokin muu ratkaisu olisi löydettävä.

Senaatti-kiinteistöjen Pohjois-Suomen rakennuttajapäällikkö Marita Rovamo sanoo Kalevalle, että vaikka korjausurakan jatkamiselle on nyt lupa, aivan pian talossa ei ala tapahtua mitään.

– Päätöshän tulee lainvoimaiseksi vasta kahden viikon kuluttua ja lisäksi urakoitsijat eivät voi heti rynnätä töihin. Työmaa on ollut keskeytettynä viitisen kuukautta, ja meidän on ensinnäkin käytävä neuvottelut urakoitsijoiden kanssa. Emme suinpäin lähde remonttia jatkamaan, vaan neuvottelemme poliisihallituksen ja kansliapäällikkö Nergin kanssa siitä, mitä tehdään ja etenemme yhteisymmärryksessä, Rovamo sanoo.

Poliisin ja oikeuslaitoksen toimitiloja koskevia neuvotteluja on tarkoitus käydä Oulussa alkavalla viikolla. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä Rovamon mukaan sovittu.

Hän muistuttaa, että Oulun rakennusvalvonta vakuuttui parannetuista korjaussuunnitelmista ja totesi, että ne on tehty erittäin laadukkaasti.

– Me olemme tutkineet taloa todella paljon ja tiedämme mitä siellä on, ja mitä pitää korjata. Uskomme vahvasti, että siitä tulee hyvä.

Rovamo ei halua ottaa kantaa Nergin lausuntoihin, joissa kansliapäällikkö piti sisäilmaongelmaisen poliisitalon korjaamista ongelmallisena ratkaisuna.

– Emme ole vielä hänen kanssaan samassa pöydässä istuneet ja keskustelleet, joten en halua kommentoida, Rovamo sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Aika erikoinen tilanne tällä talolla: asiantuntija sanoo, ettei voi korjata, eikä purkaa ja uutta rakentaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitäkö se mullai johtuu,Poliisitalosta. Halutomuus ja väsymys ko on siinä talossa pari kertaa passiasioissa käyny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei enää mitään remontteja. Purkukalusto paikalle ja tönö atomeiksi. Hippulat vinkuen uutta rakennusta suunnittelemaan ja tonttia katsastamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentakaa uusi poliisitalo.

Ei minulla muuta. Haluaisin vain vihdoinkin parantua, tehdä töitä ja olla jaksava vanhempi lapsilleni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talo matalaksi ja uusi syrjemmälle. Saadan huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen rumilus pois ja rakennetaan huippupaikalle asuntoja. Suunnitellaan yhdessa markettien alueen uudisrakennusten kanssa niin saadaan Ouluun oikeasti iso ja toimiva asuin/shoppailualue, jota kehtaa vieraillekin esitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tässä asiassa on vielä epäselvää? Nyt rakentamaan se uusi poliisitalo! Porukat on niin sairaana, ettei remontti auta mitään ja jossakin toisessa vanhassa rakennuksessa ihan varmasti myös sisäilmaongelmia ja muutenkin kallis rempata erikoistiloja. Ainoa ratkaisu on rakentaa uusi poliisitalo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...hyvä elää sano lapamato, tai tässä tapauksessa sädesieni. Ei se remontilla lähde. Purkaa pitäis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjausrakentaminen menevät hukkaan, koska kiinteistö on kauttaaltaan homeessa, vaikka työntekijät ovat olleet silti oireilu jatkuu kuntavaroitten mukana homesienet ovat menneet mukana.
Ei työntekijöiden terveydelle ole mitään arvoa jos remontin jälkeen palataan homeiseen kiinteistöön takaisin.
Kuka? maksaa menetetyn terveyden? jos ei kykene enää työelämään lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korjataan ensin, sitten puretaan ja rakennetaan uusi. Näin saadaan Oulun rakennusliikemafialle kaikki roposet taskuun. Samaa sakkia töissä poliisitalon sisäpuolellakin valvomassa mm. vihapuheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö nämä naiset olisi voinut avata suuta aikaisemmin, jos kerta ovat asiantuntijoita? Vanhaa ei saa korjata, eikä uutta rakentaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kait joku on jotain laiminlyönyt, jos yli 100 on sairastunut eikä kukaan ole tehnyt mitään vuosiin. Missä on meidän työsuojeluihmiset, missä on meidän ammattiliiton ihmiset ja missä on ollut johto? Monessa paikassa näille kaikille olisi tullut hyvin suuria ongelmia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää korjatko. Homesairaana voin hyvin suurella varmuudella sanoa, ettei tule onnistumaan. 95% korjauksista epäonnistuu ja sairaita tulee vaan lisää. Rakentakaa uusi, maksoi mitä maksoi. Säästäkää edes muut tältä helvetiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tapana työllistää omaa firmaa eli tätäkin korjattaisiin ja remontteerattaisiin uudestaan ja uudestaan.
Samankaltainen toimintamalli on teiden kunnossapito, vetästään rouhittu ja sulatettu asfaltti ohueksi kerrokseksi joka on puhki ja urilla parissa vuodessa.
Eli ei tehdä mitään kunnollista ja kestävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo altistuneet ja sairastuneet tuohon rakennukseen eivät voi palata. Senaatilla ei ole kompetenssia muuttaa tätä tosiasiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otakaa Limingasta esimerkkiä siellä on purettu vasta virastotalo kyseisien oneglmien takia ja rakennetaan uusi talo. Kirjoita kommentti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava esimerkki nykyisessä suomalaisessa kulttuurissa on valitettavasti arvo annettu
mitään sanomattomalla
asiantuntemattomudelle,
Tässäkin on käytetty konsulttien
konsulttejakin, mutta
kansliapäällikön pyöreä lausunto
ongelmista pysäyttää koko
hankkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
9:04
Ylitorniolla tahallaan sytytetty omakotitalo syttyi uudestaan tuleen – paloa ei epäillä tahalliseksi
9:00
Essee: Kaipaan käytöspoliisia, kun en itse uskalla puuttua etuiluun, tönimiseen ja töksäyttelyyn Tilaajille
66
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
43
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
28
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
21
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
15
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
10
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image