Oulu

Poliisin raskaan liikenteen tehovalvonta paljasti rikkomuksia – puutteita muun muassa ajo- ja lepoajoissa

Poliisi tarkasti 24 tunnin aikana valtakunnallisesti yhteensä 731 ajoneuvoa. KUVA: Kimmo Penttinen
Oulu 16.5.2019 16:55
Jarkko Harjumaa

Oulun poliisilaitoksen alueella tarkastettiin yhteensä 44 raskaan liikenteen ajoneuvoa 24 tunnin tehovalvonnan aikana. Poliisin syynäys alkoi keskiviikkona 15.5. kello 6 ja päättyi torstaina 16.5. kello 6.

Poliisi havaitsi ajo- ja lepoaikarikkomuksia seitsemässä ajoneuvossa. Erilaisia ajopiirturin kuntoon ja käyttöön liittyviä rikkeitä paljastui seitsemässä ajoneuvossa. Ylikuormauksen ja kuorman varmistuksen kanssa oli ongelmia yhdellä ajoneuvolla.

Muita maksulliseen seuraamukseen tai huomautukseen johtaneita liikennerikkomuksia oli yli kymmenessä ajoneuvossa.

Linja-autoissa tarkastuksissa nousi yleisimmin esille palonsammuttimet ja ensiapulaukut. Kuorma-autoissa ajo- ja lepoaikarikkomukset sekä piirturirikkomukset olivat yleisimpiä puutteita.

Poliisin tiedotteen mukaan valvontajakson aikana tarkastettiin valtakunnallisesti yhteensä 731 raskasta ajoneuvoa. Näistä 583 oli kotimaisia, 100 ulkomaisia ja 48 linja-autoja. Kuljettajille määrättiin kaiken kaikkiaan 178 seuraamusta. Lisäksi poliisi antoi 100 huomautusta. Valvontaa tehtiin kaikkien poliisilaitosten alueella lukuun ottamatta Helsingin poliisilaitosta.

MAINOS

Kommentoi

Osa näistä poliisiin antamista huomautuksista on ihan turhia. Tai toisaalta huomautus annetaan kuljettajalle, vaikka se pitäisi antaa tavaran lähettäjälle tai puutteellisesta ajoneuvon kunnosta kuljetusliikkeelle. . Itse sain alkuvuonna poliisiratsiassa huomautuksen, koska rahtikirjassa yksi lause oli englanniksi, eikä suomeksi tai ruotsiksi. Tavaran lähettäja oli iso kansainvälinen yhtiö. Mitään muuta huomautettavaa tai rikettä ei ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahtikirjan voit myös täyttää itse ja siitä ei tule mitään sakkoja/ huomautuksia. CMR- voidaan myös kirjoittaa englanniksi/ tai sen maan kielellä mistä tavara on lähtenyt ei siinä ole mitään erillisiä kielivaatimuksia.
Periaatteessa rahtikirjaa ei tarvita lainkaan, sillä pelkkä lähetyslista riittää EU maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että liikkuva poliisi lakkautettiin. Kaahareiden ja ylikuormakuskien ei juurikaan tarvitse pelätä kiinnijäämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samallalailla, kuin liikkuvan aikaan, ei ole mitään eroa liikkuvan ja nykyisen systeemin välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken huippu oli ku setä sano että oot pitänyt liikaa taukoa,piti itkiä ja nauraa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi noista ratsioista pitää tiedottaa? Lapin kirkonkylien ohitse raskasliikenne ja pakettiautoliikenne viuhahtavat nopeasti. Liikenteen melu onkin kasvanut. Siis ei liikennemäärät niinkään vaan se, että nopeudet eivät ohiajossa laske. Olisi ajettava 80/ 60/ 40 km:n tuntinopeuksia. Ja miksipä tehdä tämä, kun ei ole yllätysratsioita. Ne kuuluvat sarjaan joita perätessä saattaisi se vastaus kuulua, että olisi tuota parempaakin tekemistä. Sitten kun rysähtää, käy pahasti. Muukin polttomoottorivehkeitten kanssa esiin tuleva toiminta on vähäjärkisten hommaa. "Isot miehet" kilpailevat kuin kukot pihoilla siitä, että kenen mönkkäristä lähtee kovin ääni ja kuka uskaltaa. Ei kai ole rekisteröintiä eikä liikennevakuukuksia. No, joskus se virkavalta joutaa tulemaan. Kootut selitykset on kuultu.Ja laki tulee vaan vastaan.Sen muuten kuuluu, kun ajetaan rajoitinta vastaan eli 90:ä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihminen kykenee olemaan toisille noin suunnattoman kateellinen? Ammattitaidottomuusko on syynä tuollaiseen, vai mikä ihme?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä kateus liittyy ylläolevaan kommenttiin? Kuvitteletko monienkin kadehtivan kaahareita tai katkenneella pakoputkella ajavia? Ainakin itse lähinnä säälin ja halveksun moisia jurpoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein tuossa kommentoitiin ja selvää kateutta tuo kommentti oli ja niin on myös sinun yhdistettynä pöljyydellä lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi medioissa kerrotaan ratsioista, rupukkavälineiden omistajat seuraavat tarkasti lehtiä ja sähköisiä välineitä ? Kun esimerkiksi Oulun pääteiden ulkopuolella seuraa liikennettä, parissa tunnissa menee ohi koko ratsian tutkimus liikennemäärä. Joko poliisi ei kerkiää seuraamaan ja ratsaamaan kaikkia tai ajokieltototapaukset vaistonsa tai applettien avulla osaavat väistää ratsioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin, kun Liikkuva poliisi oli vielä toiminnassa omana yksikkönään, näitä tarkastuksia tehtiin jatkuvasti, ja liikenteen valvonta oli olennaisesti paremmalla tasolla kuin viime vuosina on ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä valvontaa raskaanliikenteen osalta suoritetaan vieläkin ihan riittävästi. Liikkuvan miehet olivat ammattilaisia ja osasivat homman, ymmärsivät ajoaikojen päälle mitä nämä nykyiset kyläpoliisit eivät ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä nyt ei paljon ymmärrystä tarvita. Samoilla koulutuksilla mennään ja nykyään jo lähtötilanne koulutukseen on paljon parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen kun nimenomaan tarvitaan paljonkin enemmän ymmärrystä, että osaa edes telimassan laskea ja lähtötilanteessa koulutukseen noita asioita ei käsitellä. Toinen on kyky ymmärtää lukea ajopiirturin tallentamaa dataa.
Kiitos kuitenkin kun kävit näyttämässä oululaista viisautta taasen täällä saitilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ne liikkuvan poliisin miehet ole loppu tiiä saaneet ovat liikenteessä valvontaa suorittamassa niin kuin ennenkin hyvä niin. 457.ratin takana istunut ja kertaakaan emolevy ylituomari enkä ajoaika sakkoja saanu. kiitos asialliseen poliisien et silleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.5.
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
24.5.
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
24.5.
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
24.5.
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
24.5.
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
24.5.
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
24.5.
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image