Oulu

Poliisi tutkii eläin­suo­je­lu­ri­kos­ta Kiimingissä – näl­kiin­ty­nei­tä koiria löytyi pimeästä saunasta ilman vettä

Koirat olivat pelkkää luuta ja nahkaa. Eläinsuojelutarkastuskertomuksen kuvat näyttävät karun tilanteen.
Oulu 13.2.2018 11:48 | Päivitetty 13.2.2018 17:02
Kaleva

Poliisi tutkii eläinsuojelurikosta Kiimingissä. Kiiminkiläispariskunnan koirien ruokinta oli ollut pitkällä aikavälillä puutteellista eläinsuojelutarkastuskertomuksen mukaan. 

Tammikuun loppupuolella tehdyssä eläinsuojelutarkastuksessa poliisi ja eläinlääkäri löysivät talosta yhteensä 17 koiraa, joista yhdeksän oli pentuja. Koirista neljä oli normaalissa kunnossa. Muille ravinnon ja veden puute oli aiheuttanut kärsimystä. Kaksi vanhaa koiraa jouduttiin lopettamaan.

Jo paria päivää aikaisemmin pariskunnan kotiin oli tehty eläinsuojelutarkastus. Tuolloin tarhasta oli löytynyt kuollut koira, joka oli lähetetty Eviraan tutkittavaksi. Eviran mukaan kuolleella koiralla oli ollut erittäin heikko ravitsemustila. 

Toisessa laajemmassa eläinsuojelutarkastuksessa kiiminkiläisen pariskunnan saunasta ja kylpyhuoneesta löytyi kolme aikuista koiraa ja yhdeksän pentua. Tiloissa ei ollut valoja päällä eikä koirilla ollut vettä tarjolla. Eläinsuojelutarkastuskertomuksessa todetaan, että lattialla oli runsaasti pentujen ja aikuisten koirien ulostetta ja virtsaa.

Talosta ja aitauksesta löydetyt kuusi valjakkokoiraa olivat nälkiintyneitä ja niillä oli ihovaurioita. Koirista kaksi huonoimmassa kunnossa olevaa vanhinta koiraa lopetettiin.

Valjakkokoiria ei palauteta enää kiiminkiläispariskunnalle takaisin toistuvien ja vakavien eläinsuojeluongelmien vuoksi. 

Myös yhdeksälle koiranpennulle ja yhdelle aikuiselle koiralle hankittiin välittömästi kiireellistä hoitoa muualta.

Kiiminkiläispariskunta kiistää syyllistyneensä eläinsuojelurikokseen.

Juttua muokattu 17:01: Kiiminkiläispariskunta kiistää eläinsuojelurikoksen.

MAINOS

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image