Oulu

Poliisi pysäytti neljä huumekuskia Oulun seudulla yön aikana, humalainen kuljettaja ajoi katua pitkin väärään suuntaan

Oulu 13.3.2018 6:55
Kaleva

Oulun poliisi pysäytti maanantain ja tiistain välisenä yönä viisi henkilöautoa, joiden kuljettajia epäillään rattijuopumuksesta. Neljä kuljettajaa puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta huumepikatestit antoivat positiiviset tulokset.

Haukiputaan Kiiminkijoentiellä poliisi pysäytti henkilöautoa kuljettaneen miehen iltakymmeneltä. Puolen yön jälkeen pysäytettiin puolestaan mieskuljettajat Oulun Tervakukkatiellä ja Iissä. Kaikkia heistä epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta. Tervakukkatiellä ja Kiiminkijoentiellä ajaneet kuljettajat syyllistyivät poliisin mukaan myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Haukiputaalla pysäytetty mies jäi kiinni ilman ajokorttia ajamisesta kahdeksannen kerran vuoden sisällä.

Puoli kahdelta yöllä poliisi pysäytti puolestaan autoa kuljettaneen miehen Oulun Kiilakiventiellä. Häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi muun muassa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kolmatta kertaa vuoden aikana, huumausaineen käyttörikoksesta sekä väärän henkilötiedon antamisesta.

Puoli kolmen aikaan poliisi puhallutti viidennen rattijuopumuksesta epäillyn. Kuljettaja oli ajanut Oulun keskustassa yksisuuntaista katua väärään suuntaan. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään rattijuopumukseen.

MAINOS

Kommentoi

Miettikääpä vielä pari kertaa kevyen liikenteen kulkijat kun ylitätte suojateitä koska teillä on oikeus.
Tuollaiset kuskit nimittäin eivät paljoa väistele!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on ollut huumaavien aineiden käyttäjiä. Pervitiinillä ne sodat ja hiihtokilpailut ennen voitettiin. Eikä siitä ole kauaa kun Hota-pulveria sai vapaasti apteekista ja vanhat ihmiset napsivat päivittäin. Vaikea kysymys tämä viina- ja huumekysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi vain suoraan todeta että osa ihmisistä on yhteiskuntakelvottomia. Ne jotka tämän ovat valinneet, tulisi sulkea reservaatteihin. Samalla kun he ovat luopuneet yhteiskunnan normien ja sääntöjen noudattamisesta, ovat he samalla myös luopuneet yhteiskunnan suojelusta ja oikeuksista. Reservaatteihin suljettaisiin ne, joilla ei selkeästi ole halua parantua. Resertvaatista pääisisi pois annettuaan vuoden ajan puhtaita huumetestejä tai osoittaen että ei ole syyllistynyt rikoksiin. Reservaateissa järjestettäisiin terveydenhuolto ja jonkinlainen turvallisuuden valvonta sekä ilmaiset subutexit ja pervitiinit, mutta muuten olisivat siellä, vetäisivät mitä haluavat ja elävät niin kauan kuin elävät. Yhteiskunnan tuki olisi aivan mitätön. Vain välttämätön ruoka ja energiahuolto. Reservaatissa voitaisiin tarjota halukkaille tehokasta vierotushoitoa.

Toinen reservaatti sitten väkivalta- ja taparikollisille.

Näin säästettäisiin yhä uusien sukupolvien ajautuminen huumeiden kierteeseen ja tavalliset tallaajat saisi olla hörhöistä rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kun saataisiinkin toteutumaan. Kannatan ehdottomasti hyvänä asiana.
Jokapäiväistä nuo hörhöt liikenteessä. Iissäkin ajavat Turvan edessä lähes oven eteen reppanat ja aina on joku joka vielä jaksaa viinakauppaan kävellä muutaman kymmenen metriä. Autossa usein useampi örvelö mekastaa. Näistä meille on suuret yhteiskunnalliset kulut. Siis turhia kukuja. Kuskina on nähty sellaisiakin, joilla ei korttia varmasti, eikä selvinpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että huumeita myyvät ja myös käyttäjät saataisiin kiinni, mutta hoitoa tulisi järjestää, koska aineet näyttävät ottavan vallan ja saaden vain monenlaista tuhoa aikaan. Käyttäjät näyttää olevan usein nuoria tai nuoria aikuisia, joille myyjät myyvät puhumalla
aineiden hyvistä puolista, mutta tosiasioitahan he eivät kerro uhreille. Nuo nuoret uhrit tarvitsevat tukea irti pääsemiseen valistusta yhä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeiden tuontia Suomeen tulisi tehostetusti yhä enemmän valvottava. Huumeiden saanti ja käyttö tulisi saada loppumaan ja kaikille käyttäjille tulisi järjestää hoitoa niin pitkään, kunnes käyttö loppuu, vaikka siihen menisi
aikaa ja vaivaa ja ihmisiä tulisi kouluttaa enemmän, jotta osaisivat auttaa oikein ja sellaisia ihmisiä, jotka aidosti haluavat auttaa. Ennen ei ollut huumeita tarjolla tai ei niitä käyttänyt
kukaan, kun niitä ei kaupattu nuorten keskuudessa. Nykysin kenen lapsi vaan, voi joutua käyttäjäksi ja näyttää olevan todella vaarallisia seurauksia, kun ajelevat ja törttöilevät esim. liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla aika utopinen ajatus, sillä eihän noita saada kitkettyä pois edes vankiloista saati sitten kokonaisesta valtiosta. Kyllä se Suomenkin tie on mietojen huumeiden laillistamisessa muun maailman tapaan ja sitä kautta aineiden saamisessa kontrolliin pois rikollisilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovimmatkin aineet pitäisi sallia, mutta ne annettaisiin käyttäjille valvonnan alaisena, ja jos käyttäjä tahtoo, niin vaikka vuoden annos kerralla suoneen. Tulisi halvemmaksi veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä sen nyt näkee ku 4 olut vapautettiin kaupan myyntiin! Piti väkisellä saada kauppaan vaikka haitat oli tiedossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeongelma on yhteiskunnan pahin ongelma. Kaikki eivät sitä vain oikein tajua ennen kuin omalle kohdalle kolahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyy ja seuraus. Kun ihmiset saavat ostaa 4 olutta kaupasta, he eivät osta sitä vaan alkavat käyttämään huumeita ja ajavat niiden vaikutuksen alaisena autolla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Huumeita käytetään kaikkialla maailmassa oli ne rajat sitten kiinni tai auki. Kuolemantuomiotkaan eivät estä salakuljetusta maahan. Voit huviksesi tarkistaa paljonko esim. Yhdysvallat käyttää raahaa huumesotaan ja mitkä ovat sillä saavutetut tulokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vielä viikollakin näitä otetaan huumeita ja lähetään ajeleen mikähän ois tähänkin paras rangaistus ratkaisuja ois monia varsinkin toistuviin rikoksiin syyllistyvä mutta vois olla liian radikaali?? Pois turha hyysääminen jotkut ei vaan opi ikinä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvvää työtä, lissää polliiseja nii loppuu, tai ei se koskaan lopu, tuo törttöily, ainaski vähenee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image