Oulu

Poliisi on edennyt Oulun epäillyn so­ra­mont­tu­mur­han tutkinnassa – "Vahvistunut, että kadonneeksi ilmoitettu uhri on kuollut so­ra­mon­tuil­la"

Ruumiin löytämiseksi on tehty lukuisia maastotarkastuksia, mutta ruumista ei ole löydetty, poliisi kertoo. Etsinnöissä on käytetty muun muassa ruumiskoiria. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 16.1.2019 14:06
Antti Pasanen

Oulun poliisi kertoo edistyneensä murhatutkinnassa, jonka tiimoilta Oulussa tietyn alueen soramontuilta on etsitty miehen ruumista.

Murhan epäillään tapahtuneen 7.10.2018 Oulun koillispuolisella soramonttualueella.

Oulun käräjäoikeus on joulukuussa vanginnut neljä oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Poliisi kertoo, että yksi vangituista on vapautettu viime viikolla.

Miestä epäiltiin alun perin avunannosta murhaan, mutta häntä ei toistaiseksi enää epäillä osallisuudesta henkirikokseen.

Vapautetun osalta esitutkintaa jatketaan vähäisempien rikosepäilyjen osalta, jotka ovat tulleet esiin henkirikostutkinnan yhteydessä.

Uhria ei vielä ole löydetty, mutta poliisi kertoo saaneensa vahvistusta sille, että hänet on kuljetettu Tuirasta Oulun koillispuoliselle soramonttualueelle, jossa hänet on surmattu.

Henkirikoksesta epäillään edelleen kolmea miestä. Epäillyt ovat kiistäneet tahallisen henkirikoksen, mutta kuulusteluissa on vahvistunut, että kadonneeksi alun perin ilmoitettu uhri on kuollut soramontuilla.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Antti Palokangas on kertonut aiemmin, että epäillyn henkirikoksen nimike koveni aiemmasta taposta murhaksi, sillä teon uskotaan olleen ennalta suunniteltu.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä johtuen kerro vielä surmatapaa tai tapahtuman yksityiskohtia. Kuolemaan johtaneiden tapahtumien motiivista poliisilla on käsitys.

Epäilyjen mukaan ruumis on siirretty tapahtumapaikalta toiseen paikkaan kätkettäväksi.

Ruumiin löytämiseksi on tehty lukuisia maastotarkastuksia, mutta ruumista ei ole löydetty.

Aikaisemmin syksyllä ruumiin löytämiseksi tehtiin harvinaisen laajoja maastoetsintöjä soramonttujen alueella.

– Tarpeen vaatiessa laajempia etsintöjä jatketaan keväällä tai alkukesästä lumien sulaessa, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja

Poliisi kertoi myös uusia tietoja uhrin kuljettamisesta.

Rikoksen uhri on kuljettu 7. lokakuuta 2018 aamuyöllä tummalla Audi A4:llä tai sinisellä Renault Lagunalla Tuirasta Jäälin Takumaantien varrella olevalle soramonttualueelle, jossa epäilty henkirikos on tapahtunut.

– Korkeintaan muutama vuorokausi teon jälkeen ruumis on siirretty pois surmapaikalta punaisella Volkswagen Transporter -pakettiautolla toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. Todennäköisin paikka on Oulun lähialueella. Ruumiin siirtäminen on tapahtunut pimeän aikaan, poliisi kertoo.

Havainnot mainituista ajoneuvoista kiinnostavat edelleen Oulun poliisia. Ne ja kaikki muutkin asiaan mahdollisesti liittyvät havainnot ja tiedot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuora-Jääli välillä pn useampi tiekamera kait nekin kuvat jäävät talteen jotka on tielaitoksen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin täytyy käyttää niitä tosi konsteja jotka tehoaa, että tunnustus tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tarkoitat jotain kidutuksen tyylistä, niin niillä konsteilla saadaan 99% väärää tietoa - tarpeeksi rääkätty ihminen keksii mitä tahansa oloaan helpottaakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestä pitää vaikuttaa tuomion pituuteen kun haittaa poliisin työtä olemalla kertomatta uhrin kätköpaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen lain mukaan itseään ei tarvi ilmiantaa, ei myöskään saman perheen jäsentä, vaikka tietäisi tämän tehneen henkirikoksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tarvi itseään ilmiantaa - voi vaikka sanoa, että "olen jostain kuullut, en muista mistä, että...".
Ja nykyisinhän on myös mahdollista antaa poliiseille nimetön ilmianto tai rikoksen tutkintaan lisätietoa netissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polisille tiedoksi että jos oikesti haluatte yleisön apua niin laittakaa kunnolliset tuntomerkit esim. Vw Tranportteria on valmistettu kohta 70 vuotta ja malleja on monia ja väri sävyjä on useita joka vuosimallissa eli laittakaa tarkka vuosimalli väri korin pituus onko lyhy vai pitkä onko paketti malli vai pikkubussi vai avolava diesel vai bensa ja vielä moottori tarkennus siltikin esim. Dieselit automiehet tunnistaa äänestä onko 1,6 vai 1,9 vai 2.0 2,4 vai 2, 5 tdi tai uudempi 2,5 tdi Poliiseilla on käytossä 2,5 ja 2,0 diesel malleja ,poliisi kyllä erottaa kaukaa äänestä kumpi on kyseessä ,niin erottaa automiehetkin.jne..-90 luvun lopulla autoja valmistettii kahdella eri keulallakin sekin pitäs mainita ei tuommoisilla tuntomerkeillä kukaan osaa yhdistää mitään mihinkään. Tämä sama asia on ollut aina näin joka puolella Suomea ihmetyttää miksei voida sanoa oikeita tarkkoja tuntomerkkejä kun ne kerta on tiedossa. Sama homma on Renaultin ja Audin kohdalla jos tuon enempää ei kerrota niin turha yleisön apua on odottaa.
Epäiltyjen ja myös uhrin nimi (omaisten suostumuksella) pitäs myös julkaista niin sillon ne tuntevat voisi muistaa ja yhdistää missä on likkuneet jos nimi ja auton tiedot täsmää se madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin. tälaisilla tiedoilla se on täyttä haku ammuntaa ja haittaa vaan poliisin työtä. Jos auto mihin teot on yksilöity on tiedossa niin kuvahan sitä pitäs lehteen laittaa nin rikos selviäisi nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttyttää tämä poliisien uutisointi epäillyistä ja autoista jne. USA:ssa heti kuvat ja nimet otsikoissa ja kiinniotto pikaista. Selviäis rikokset hetkessä näin plus kynnys rikoksiin menisi korkeammalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitenkäs se Audi nyt on muuttunut A 4:ksi kun se aiemmissa uutisissa on ollut A6. Semmoinen tumma A6 seistä jökötti minun parkkipaikallani Laanilassa syksypuolella kuukausikaupalla. Liekö pantu siihen piiloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"USA:ssa heti kuvat ja nimet otsikoissa ja kiinniotto pikaista."

Ja sen maan tyyliin luultavasti väärä henkilö tuomittaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi poliisi tehdä muutakin kun vain tutkia, tutkijoita on yliposto täynnä ja se on oikea paikka heille.
Poliisi sensiaan voisi jättää tutkimisen näille viisaammille ja keskittyä tärkeämpään kuten pysäköinnin valvontaan taajama-alueella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:01
OLS päätti viikonloppunsa salibandyliigassa vakuuttavaan kotivoittoon, katso kuvia
22:09
Nyt vaihtuu Telian hallituksen puheenjohtaja – potkut saa Euraasia-sotkuja selvitellyt Marie Ehrling
21:47
Viikko alkaa Oulun seudulla viileänä, mutta sitten alkaa lämmetä ja tuulla – loppuviikosta tulee vettä ja sitten lunta
21:44
OLS:n ryhtiliike palkittiin vakuuttavalla kotivoitolla – Haudanlampi ja alasarjalöytö Karvonen viihdyttivät Kastellin monitoimitalon yleisöä maaleillaan
20:33
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
198
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
44
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
41
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
37
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
34
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

oletko aivan kärryltä tipahtanut minulta ainakin lähti rekka kuorma myllylle ohra rieska värkiksi.sulla ei ole hajuakaan... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image