Oulu

Poliisi: Kulkue ja mie­le­no­soi­tuk­set voivat ruuhkauttaa liikennettä it­se­näi­syys­päi­vä­nä Oulussa

Opiskelijoiden soihtukulkue lähtee liikkeelle kello 17 Oulussa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 5.12.2019 15:12
Kaleva

Oulun keskustan liikenteessä on poikkeuksellisia järjestelyitä itsenäisyyspäivänä perjantaina noin kello 16.30 - 19.30 välillä, mikä johtuu kulkueesta ja kahdesta mielenosoituksesta.

- Yksityisautoilua Oulun ydinkeskustassa kannattaa itsenäisyyspäivän iltana välttää, sillä liikenne tulee seisahtelemaan kulkueen ja mielenosoituksien vaikutusalueella, suosittelee ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisilaitokselta.

Ajantasaisin tieto kulkueiden etenemisestä päivitetään itsenäisyyspäivänä Oulun poliisin Twitteriin  twitter.com/oulunpoliisi.

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle kello 17 Torinrannasta edeten reittiä Rantakatu - Hallituskatu - kaupungintalo - Hallituskatu - Ratakatu - Kajaanintie - Intiön sankarihaudat.

Kello 17.40 starttaa Oulun Ilman natseja -mielenosoitus Tiernapatsaalta edeten reittiä Rotuaari - Saaristonkatu - Torikatu - Hallituskatu - kaupungintalo.

Kello 18 lähtee liikkeelle Suomen Kansa Ensin - itsenäisyyspäivän mielenosoitus edeten reittiä Rotuaari - Kirkkokatu - Linnankatu - Lävistäjä - Heikinkatu - Intiön sankarihaudat.

Mielenosoituksien odotetaan Oulussa sujuvan sovittujen pelisääntöjen mukaan. Jos mielenosoitus vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, voi poliisi puuttua tilaisuuden kulkuun.

–  Poliisi huolehtii tapahtumissa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Toivomme ihmisiltä vastuullista itsenäisyyspäivän juhlintaa siten, että kunnioitetaan ja otetaan muut juhlijat huomioon, kommentoi Kivirinta.

Itsenäisyyspäivänä avoinna on Oulun poliisipäivystys Saaristonkadulla. Muiden poliisiasemien asiakaspalvelut ovat kiinni.

MAINOS

Kommentoi

Suomessa on merkkipäivä, se on itsenäisyyspäivä, ja tämä ei tarkoita sitä, että olisimme itse päättävä maa. Nämä kaksi asiaa, näitä ei saa sekoittaa..On itsenäisyysmerkkipäivä, ja se ei tarkoita sitä, että päättäisimme itsenäisesti asioistamme. Ennen eu, liittymistä oltiin vielä täysin itsenäinen maa, jossa tehtiin kaikki päätökset täysin itse kuten halusimme. Joko tämä asia on kaikille selkiytynyt? Voidaan tietysti viettää merkkipäivää, mutta ei sen takia, että itsenäisiä oltais, nyt siis juhlitaan vain merkkipäivää. Joko tämä on kaikille selkiytynyt. Katsokaa vaikka googlesta EU, kriteerit, eu, on ne laatinut, ja suomi noudattaa niitä niskuroimatta. Eli, olemme toisten ohjauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen EU:ta Suomi oli Neuvostoliiton satelliitti. Porvarit sen pahimpia nuolijoita. Haluttasko nyt Putinin kouran alle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi oli tosi hyvä maa ennen EU:hun liittymistä. Sen mukana on tullut huumeet ja rikollisuus ja paljon muuta negatiivistä kuten kaikki tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi olisi hurjan paljon huonompi maa ilman EU-jäsenyyttä. Sulkeutunut peräpohjola. Vielä enemmän kuin nykyään. Suomella on edustajansa demokraattisessa EU:ssa, tämä ei varmaan ole aloittajalle vielä selvinnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi joka vuosi pitää järjestää? Nyt ei voi kävellä rauhassa kaupungin poikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SKE soihtukulkue ei ole mielenilmaus. Se on hiljainen soihtumarssi jolla kunnioitetaan sodissa itsenäisen Suomen puolesta kalleimman uhrin antaneita suomalaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö löpö, omasta näkyvyydestänne te vain olette kiinnostuneet milloin milläkin verukkeella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun Kremlin sätkynuket ovat kunnioittavinaan Suomen itsenäisyyttä. Onneksi nykyään jo Suomen kansa on pääosin tietoinen siitä, mitä porukkaa nuo oikeasti ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos kalleimman antaneen jälkeläisistä osa on ns. puoliverisiä, niin eihä ne tieten suomalaisia enää ole?

Häpäisette sankareitamme käytöksellänne ja sanoillanne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. En ymmärrä miten puolueeton lehti Kaleva, toimittaja noin kirjoittaa. YO - kulkue mainitaan asiallisesti. Soihtukulkue mainitaan mielenosoituksena. Soihtukulkue, on kunnioitus-kulkue, sankarihaudoille kynttilöiden vientiin ja kunnioitukseen päättyvä.

Kulkue sujui rauhallisesti, hiljaisesti ja kunnioitusta osoittaen, sekä poliisin hienosti turvaamalla kohti määränpäätä.

Samoin kiitos poliisille SKE - teltta, ruokailu,hyväntekeväisyystapahtuma sujui hienosti Mannerheimin puistossa.
Ihmisiä kävi paljon, lahjoituksia ja ruokaa jaettiin, hyvien tarjoilujen kera.
Ihmisiä kävi runsaasti ja hyviä keskusteluja käytiin,sekä tietoa jaettiin myös SKE - puolueesta ja sen tavoitteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata henkseleitä paukutella itsenäisyyden kunniaksi Suomi menetti itsenäisyytensä 1 tammikuuta 1995 kun liittyi EU:n jäseneksi.Suomen asiat päätetään rysselin kapineteissa kysymättä suomalaisilta yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU, päättää Suomen asioista. Budjetin sanelee EU, ja suomi noudattaa kiltisti myös tätä. Kellon viisareihinkaan emme saaneet kajota, EU, päätti ollaanko talvi vai kesä ajassa. Eu,sta on tullut hyvin paljon haitallisia kriteerejä joita suomen on noudatettava. Vieläkö lisää.? Hyvä. Eli, koko linnanjuhlinnan voi lopettaa, ja sitten vasta pitää niitä, kun irtaannutaan eu,sta. Niinistöllä ei ole oikeutta haaskata yhteisiä verorahoja näihin turhiin juhlintoihin. Älkääpä suuttuko heti, tämä on miljoonien suomalaisten mielipide, ja myös minun.!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän samoilla linjoilla. Tosin aijon juhlistaa itsenäisyyttä niin, että juhlin ja muistan sotaveteraaneja ja naisia jotka tämän ihan varmasti ansaitsee. Myös oma ukki oli sotimassa, hengissä tuli pois mutta pahat henkiset arvet jäi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ilmastonsuojelu ja käytäkää lyhdyissä VAIN ledikynttilöitä! Kaupunginjohtajat asiasta muistuttaisi varmaan mutta ovat muitten maailman kaupunkien yms. johtajien kanssa muistuttelemassa ilmastosta - tällä viikolla vissiin Madridissa ja ens viikolla jossain toisella puolen maailmaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä toivon eu,lta sellaista, että kun se voi päättää suomen asioista, niin turhana virkana pitäis lakkauttaa tuo resitentin virka, se on täysin turha virka, kun ei edes olla itsenäisiä, ja resitentillä ei ole sananvaltaa enään mihinkään asiaan. Säästyvät rahat hurstin käyttöön.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Löntyskelkääpä rauhassa. Hyvä se on itsenäisessä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brysselissä päätettin ollaanko kesä, vai talviajassa. Brysselissä sekin päätettiin Suomen puolesta. Tiedoksesi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:49
Lähetä kuva, mikä pitää sinut sinut lämpimänä talven kylmässä - osallistu kilpailuun
15:48
Bachin kantaatin mottona on, että älä tuomitse liian ankarasti – Vanhan musiikin festivaalilla Oulussa voi tehdä syyllisyyden kokemisen ja siitä vapautumisen matkan Tilaajille
15:22
Kesätyöhaku alkaa Kempeleessä – vaihtoehtoina kunnan työt, kesätyöseteli sekä kesäyrittäjyys
15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
15:05
Suomalaisen Sonja Laukkasen tutkimusmatka tyssäsi koronaviruksen sulkemassa Kiinassa – hostellin koirakin puri niin, että oli mentävä tarkistettavaksi sairaalaan Tilaajille
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
30
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
13
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image