Oulu

Poliisi aloitti ri­kos­tut­kin­nan AC Oulun ja OPS:n ottelun kes­keyt­tä­nees­tä pom­miuh­kauk­ses­ta

Merikosken sillat tyhjennettiin kokonaan liikenteeltä Raatinsaaren evakuoinnin vuoksi. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 19.7.2017 23:41 | Päivitetty 20.7.2017 8:19
Heidi Peltonen

Keskiviikkoiltana AC Oulun ja OPS:n välisen ottelun keskeyttäneen pommiuhan vuoksi suljettuna olleet Merikosken sillat on jälleen avattu liikenteelle. 

Poliisin mukaan myös Raatinsaareen pääsee jälleen kulkemaan normaalisti.

Merikosken sillat olivat suljettuna liikenteeltä kaikkiaan yli kolmen tunnin ajan. Paikalla oli useita poliisiautoja ja poliiseja ohjaamassa liikennettä. Silta oli suljettuna myös kevyeltä liikenteeltä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan linja-autot olisivat kiertäneet Tuiran kautta eri reittiä siltojen sulun ajan. 

Oulun poliisin rikoskomisarion Jussi Hyrkkään mukaan poliisi on aloittanut ottelun keskeyttäneestä pommiuhkauksesta rikostutkinnan. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä. 

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstain aikana.

AC Oulu ilmoitti Twitterissä, että stadionille jääneet tavarat voi noutaa torstaina kello 9-12 välisenä aikana.

Ottelu keskeytettiin ja Raatinsaari evakuoitiin kahden uhkauspuhelun jälkeen

Jalkapallostadion, Raatin uimahalli sekä koko Raatinsaari tyhjennettiin otteluun soitettujen uhkauspuheluiden jälkeen. Ottelua seuraamassa olleet 3611 katsojaa evakuoitiin poliisin toimesta noin kymmenessä minuutissa. Poliisin mukaan stadion oli tyhjillään noin kello 20:25.

Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.

KUVA: janne Kˆrkkˆ

AC Oulun seurajohtajan Juho Meriläisen mukaan tilanne sai alkunsa siitä, kun kenttämestarille soitettiin kaksi nimetöntä puhelua. Ensimmäinen puhelu tuli 81. peliminuutilla.

– Soittaja ilmoitti, että kohta räjähtää. Teimme päätöksen pelin keskeyttämisestä turvallisuuspäällikkö Janne Yrjönheikin kanssa. Ei tällaiseen voi muuten suhtautua kuin vakavasti, Meriläinen toteaa.

Englannin kielellä tehty uhkaus tuli Meriläisen mukaan puhelimitse kenttämiesten virkanumeroon.

AC Oulun ja Oulun palloseuran välisessä ottelussa olleen Kalevan toimittajan mukaan ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia, kun peli keskeytettiin. Hetken kuluttua kovaäänisestä kuuluneessa kuulutuksessa pyydettiin yleisöä poistumaan stadionilta. 

Myös Raatin uimahalli tyhjennettiin. KUVA: Daniel Wallenius

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Kuinka pihalla siellä palloliitossa oikein ollaan?! Ottelun uusimistahan ne aasialaiset vedonlyöjät tuolla uhkaussoitolla juuri hakivat ja liitto tekee työtä käskettyä.
Jos liput ei ole voimassa uusintaottelussa tai rahoja palauteta, oli tämä viimeinen kertani suomalaisessa potkupallo-ottelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulen, että poliisi ilmoittaa varsin pikaisesti tutkinnan jatkamisen olevan taloudellisesti kannattamatonta.
Taloudellisestihan ei liene syntynyt minkäänlaista rahallisesti mitattavaa vahinkoa kenellekkään.
Ja jos on syntynyt sen todistaminen lienee vaikeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs Veikkauksen Vakio 6, pelikohteena numero 5, tämän ottelun lopputulos? Oli 6 minuuttia keskeytettäessä jäljellä, tuomitaanko sen mukaan, vai arvotaanko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muuten ylitti ainakin tänä aamuna. Parempi, ettei tämäntapaiset ylitä uutiskynnystä. Tyhmyys, kun tahtoo tiivistyä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan Helsingin samat asiat joka uutisessa. MTV mainitsi klo 22 jälkeen pikku uutisena muutamalla sanalla ihan lopussa, kun kaikki samat seitsemän kertaa toistetut oli taas luettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoitti kyllä heti illalla Ylen Urheiluruudun ja Uutiset klo 22. Vielä aamullakin oli tv:ssä juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti poliisilla on keinot päästä myös prepaid soittelijan jäljille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos samalla liittymällä soiteltu myös asiallisia puheluita, silloin helppo selvittää. Pelkkään häiriköintiin käytettynä ei mitenkään selvitettävissä. Siksihän liivijengit ostelee näitä prepaid-liittymiä aina kassillisen kerralla. Operaattorit hieroo karvaisia käsiään, kun järjestäytynyt rikollisuus kantaa rahaa taloon eikä operaattoreilla ole näistä mitään tappiopelkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On melkoinen saavutus saada soittaja kiiinni. Puhelinhan voi olla kenen tahansa - varastettu jne . Toivottavasti soittaja ei saa matkijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi voisi myös tutkia omaa toimintaansa: oliko asianmukainen vai kohtuuttoman yliampuva päätös sulkea silat liikenteeltä?! Poliisikin menee turhan usein aidan yli sen matalimmalta kohtaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tiedä poliisin valtakunnallista ohjeistusta tämäntyyppiseen uhkaukseen. Nollatoleranssi parempi, kuin olisi pitänyt tehdä sitä ja sitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

entäpä jos siellä olisikin ollut kunnonpaukku ja muutama ohikulkija olisi lentänyt ilmaan niin jälleen syytettäisiin poliisia,mietipä sitä.antaa poliisin tehdä työnsä niinkuin parhaakseen näkevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltojen sulkeminen oli omituista ja vakavaa ylireagointia, joku järki ja suhteellisuudentaju poliisin toiminnassakin pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ollut jo poliisinkin näkemys, että kyseistä pilasoiton tekijää ei ehkä koskaan tavoiteta. Prepaidit on tiettyjen tahojen erityisen mielenkiinnon kohteena, kun halutaan pysyä mm. virkavallalle anonyymeinä. Jos soittaja on vaan ymmärtänyt välttää paikkoja missä tulee kuvatuksi soittonsa kanssa ja toisaalta käyttää puhelinta, joka on esim. varastettu, niin on Suomen ja muidenkin maiden poliiseilla tekemätön paikka löytää. Lisäksi kyseistä puhelinta ja sim-korttia ei ole kannattanut käyttää ko. tekijän mihinkään tunnistettaviin numeroihin tai paikkoihin soitteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa tulla kallis pila kaverille joka teki aiheettoman uhkasoiton. Poliisit kyllä pystyvät jäljittämään helposti puhelimen josta soitto tehtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se jäljittäminen välttämättä onnistu kuin puhelinnumeroon, ja jos se on prepaid, niin jää soittaja ja puhelin selvittämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulin keskustasta Linnansaareen ja pyörätie Raatinsaareen oli tukittu poliisiautolla. Paikalla parveili epämääräisen näköistä "Järjestyksenvalvoja"-liivijengiä. He eivät puhuneet mitään, vain mulkoilivat sinne tänne. Koetin taluttaa pyörän poliisiauton ohi, vasta sitten minut pysäytettiin. Mitään ei sanottu, että mistä on kysymys ja mikä on tilanne. Ainoa tieto oli ettei tästä saa mennä... Erittäin töykeää ja välinpitämätöntä toimintaa. Ns. "järjestyksenvalvojilla" ja tylypolliiseilla taisivat olla niin sanotusti jalkapallot hukassa tehtäviensä suhteen... Vieläköhän moni uimari seisoo hallin nurkalla pyyhe päällään tietämättä miten ja milloin kotiinsa pääsee... Oliko heillä pitkäkin odotusaika?

Jälkeenpäin ajatellen olisin toivonut kolmea asiaa:
1) Olisi sanottu jotain mistä on kyse, tulin klo 21 jälkeen jolloin tieto uhasta oli jo netissä...
2) Olisi ystävällisesti neuvottu mistä kautta sulun voi kiertää turvallisesti. Sekä kysytty jaksatko mennä ja jos et, niin kerrottu mistä ja milloin autetaan kotiinpääsyssä. Onhan Oulussa noita onnikoita...
3) Ei kysytty tarvitsetko ehkä apua tai kuljetusta kotiin, en ole enää nuori...

Olipa varsin huteroa toimintaa ja töykeää, se kyllä täytyy sanoa. Minä pääsin kotiin kiertämällä kauempaa. Mutta entäs jos olisin ollut heikkovointinen ja rahaton? Olisiko apua löytynyt, sitähän ei edes kysytty. Sillat suljettiin tunneiksi. Ei kyllä kovin vakuuttavaa toimintaa, ehkä liioiteltua ja jäykän byrokraattista. No tulipahan tämäkin Oulun ihmeshow nähtyä. Toisaalta tietysti viranomaisten tarkoitus oli hyvä, mutta ennakkosuunnittelua on kyllä hyvä parantaa. Liika byrokratia pois ja ihmisille ripeästi pääsy pois alueelta. Nyt se ei kaikin osin toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

118
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
51
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
39
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image