Oulu

Polar Bear Pitching: USA meni avantoon valkoisessa puvussa, Kanada luotti lätkäteemaan - katso kuvat

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Charles C. Adams pulahti puvussaan pinnan alle avatessaan tämän vuoden Polar Bear Pitching -tapahtuman. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 11.2.2016 21:51 | Päivitetty 12.2.2016 9:06
Janne-Pekka Manninen

Bruce Oreck teki pohjat. Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs nähtiin avannossa viulisti Jari Suomalaisen kanssa viime vuoden Polar Bear Pitchingissä havaijipaidassa ja mies viihtyi myös paljussa. Tänä vuonna Polar Bearin diplomaattilistalla oli jo kaksi suurlähettilästä, Yhdysvaltain ja Kanadan edustajat Suomessa. Mikä oli heidän vastineensa Oreckille?

Yhdysvaltain suurlähettiläs Charles C. Adams astui torstai-iltana avantoon ensin. Adams oli valinnut asukseen valkoisen, hieman Del Monte -miehen asua muistuttavan puvun kravatteineen päivineen.

– Ajattelin, että kyseessä on kunnianarvoisa tapahtuma ja päätin pukeutua sen mukaisesti, Adams sanoo.

– Lisäksi puku oli valkoinen ja siten lähinnä [jääkarhumaskotti] J-Bearin asua.

Adams asteli avantoon tyynesti ja puhutteli yleisöä pitkän tovin suomeksi ennen kuin vaihtoi toiseen kotimaiseen, englantiin. Puheensa päätteeksi mies kävi kokonaan uppeluksissa pinnan alla, tyylikäs veto.

Suurlähettiläs ei ollut kylmästä moksiskaan, vaan seurasi vielä laiturilta Kanadan Suomen-suurlähettilästä, joka meni jäihin jääkiekkomaalivahdin maila kainalossa ja Kanadan pelipaita päällä. Sitten oli kuitenkin poistuttava Kahvila-Makasiiniin vip-tiloihin lämmittelemään.

Adamsin ohjelmaan Oulussa kuului myös paljon muuta kuin molskahdus torinrannassa.

– Vierailin yliopistossa puhumassa Fulbright Arctic Symposiumissa, kävin taidemuseossa, vierailin ammattikoulussa ja keskiviikkona tapasin kaupungin johtoa, Adams luettelee. Oulun-vierailu oli suurlähettiläälle jo toinen ja hän sanoi matkansa olleen antoisa muutenkin kuin avantouinnin osalta.

Lätkämaila symboloi maiden suhteita

Kanadan suurlähettiläs Andrée N. Cooligan suoriutui mainiosti omasta osuudestaan, mutta paljussa lämmitellessään myönsi Adamsin vieneen pidemmän korren.

– Uppeluksiinmeno oli kova veto. Kyllä me hieman koordinoitiin tätä aikaisemmin. Itse asiassa soitin Charlesille ja kysyin, miten hän aikoo pukeutua. Satsasin itse jääkiekkoteemaan, Cooligan sanoo.

 
Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan valitsi lätkäteeman. KUVA: Kontiainen Jarmo

Cooliganin mukaan lätkämailalla oli myös symbolinen merkitys pelkän hassuttelun lisäksi. Maila oli vintagea, suomalaisvalmisteinen Montreal, joka symboloi Cooliganin mukaan Suomen ja Kanadan läheisiä suhteita sekä tiivistä bisnesyhteistyötä.

– Harva tietää, että kanadalaiset yritykset työllistävät Suomessa tuhansia työntekijöitä. Myös suomalaisyrityksillä on tuhansia työntekijöitä Kanadassa erityisesti Nokian Alcatel-Lucent -kaupan myötä, Cooligan sanoo.

Cooliganin mukaan Kanada tarjoaakin suomalaisyrityksille hyvät apajat sekä pääsyn Pohjois-Amerikkaan.

Veteraanipitchaaja ei avantoa jännitä

Polar Bear Pitchingissä nähtiin myös uusien kasvojen lisäksi vanhoja tuttuja. Kahvila-Makasiinin vip-tiloissa Jollan entinen toimitusjohtaja ja Polar Bear -veteraani Marc Dillon asteli edestakaisin ja harjoitteli omaa myyntipuhetta mielessään. Dillon on tätä nykyä älykästä laturia kehittävän Asmo Solutionsin toimitusjohtaja.

– Tapasin Asmo Salorannan itse asiassa aiemmassa Polar Bear Pitchingissä, Dillon sanoo.

Dillonin mukaan Asmo Solutions hakee nyt rahoitusta, jonka turvin yhtiö aikoo tehdä pääasiassa brändäystyötä ja laajentaa tuotantoa. Asmo-laturin yhtiö aikoo tuoda markkinoille kevään aikana.

Jos kuva ei näy, se löytyy täältä.

Dillonin keskittynyt ilme kertoo miehen miettivän pitchiään, vaikka hän onkin hyvin kokenut esiintyjä erikokoisilla areenoillaan.

– Menen aina lavalle – tai avantoon – kylmiltään. Mielessä on asiat, jotka aion kertoa, mutta en koskaan puhu muistiinpanoista. Avannossa kylmä vesi saattaa salvata hengen ja siellä strategiani on kertoa pointti tai pari, hengittää, kertoa seuraavat pointit, hengittää taas ja niin edelleen. Mutta ei minua erityisesti jännitä, Dillon sanoo, ja jätän hänet odottamaan vuoroaan Polar Bear Pitchingin vesisateisessa illassa.

 

Korjaus 12.2.: Korjattu viulisti Jari Suomalaisen nimi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuokin tilaisuus pidettiin oululaisilta salassa. Ei mitään ennakkotietoa ilmaisjakelulehdissä eikä Kalevan nettitapahtumissa. Sitten vielä puhutaan oululaisesta ossaamisesta, mutta se näköjään onkin täysi vastakohta mielikuvalleen. Ihan niinkuin että Suomessa terveyskeskus tarkoittaa sairauskeskusta, poliisin automaattinen liikennevalvonta sakotusautomaattia, kehitysmaa alikehitysmaata ja uutiset valhepropagandaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista Arktista hulluutta tarvitaan lisää! Tälla lailla brändätään Oulua oikeasti porttina pohjoisille alueille, jossa myös tapahtuu! Hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta se oululainen yleisö, myötähapeässä piti katella kun yleisö on hiljaa kun hautajaisissa vaikka avannossa olijat ja selostajat yrittivät saada tunnelmaa kohoamaan. ainakaan netinkautta ei kuulunut yleisön ääntä muutakuin jos joku hieman horjahti veteen mennessään. tosi hilpeä meininki, kai tuo jossain muualla toimii mutta ei Oulussa.hyvin muuten järjestetty tapahtuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi siellä mölistä olisi pitänyt? Täällä ollaan sivistyneitä ja osataan pitää mölyt mahassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä kun tälläista erikoista juttua järkätään. Toivottavasti myös poikii sijoittajia eikä ole vain "pöhinää" niinkun nuo kaikenlaiset start-up saunat joskus on.
Striimiin vois satsata. Ei pelittänyt alkuunkaan kun koitin katsoa. Meniköhän kaista tukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image