Oulu

Poik­ki­maan­tien siltatyöt käynnistyvät - silta auki ensi vuoden lopussa?

Joen pohjoisrannalla työsillan rakennus on jo hyvässä vauhdissa. Toinen työsilta rakennetaan etelärannalta ja väliin jätetään kymmenen metriä leveä väylä veneitä varten. KUVA: Joel Karppanen
Oulu 8.7.2015 6:13
Aapo Laakso

Poikkimaantien työmaalla tien malli alkaa hahmottua. Teräspalkkeja ja -putkia sekä jykeviä hirsiä ja muuta puutavaraa on pinottuna molemmin puolin jokea.

Matala ja leveä työsilta työntyy Kirkkokankaan puolelta kohti Oulujoen etelärantaa. Alikulkutunnelien lautamuotit antavat osviittaa siitä, kuinka korkealla tie tulee kulkemaan.

– Maanrakennustyöt pääväylän osalta on tehty, ja nyt on vuorossa siltatyöt. Nyt tehdään neljän alikulkua ja työsilta. Kuun lopussa aloitetaan 260-metrisen vesistösillan rakennus, kertoo työmaapäällikkö Risto Perttula Suomen Maastorakentajat Oy:stä.

Oulujoen ylittävän sillan avauspäivä ei ole vielä tiedossa, mutta toistaiseksi työt ovat edenneet aikataulussa.

– Mitään lukkoon lyötyä päivämäärää ei ole, mutta tavoitteena on, että vuoden 2016 lopulla silta voitaisiin ottaa väliaikaisesti käyttöön, sanoo projektin rakennuskonsulttina toimivan Plaana Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mosorin.

Väliaikaisella Mosorin tarkoittaa sitä, että kaikkia tiejärjestelyjä ei saada sillan avaamiseen mennessä valmiiksi.

Lue lisää 08.07.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Edelleen kiinnostaisi mihin tuota siltaa sitten tarvitaan ja miksi se rakennetaan? Eihän Erkkolan sillallakaan ikinä ole ollut ruuhkaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ole ilmeisesti koskaan ajanut Erkkolansiltaa kaupungille/Kontinkankaalle päin talviaamuisen ruuhkahuipun aikaan? Pahimmillaan siinä on jo nykyisellään lähes katkeamaton matelemalla etenevä jono Haapalehdon Shelliltä Kastellinhäkkiin saakka, liikennevalot sentään jonkunlaisia katkoksia siihen tekevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi että meillä työssäkäyvillä ihmisillä olisi etes vähän säännölliset tulot tähän kesään mennessä ja pysytään leivän syrjässä kiinni. Hyvää päivänjatkoa sinne sohvan pohjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä homma. Sitte vielä muistakaapa rakentaa se luvattu pyörätie Oulujoen rantaan Poikkimaantien sillalle asti. Vai nostavatko rantojen "omistajat" älämölön asiasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako taloa/ tilaa on sillanrakentamisen alta pakkolunastettu, monestako talosta väki täytyy tai on jo täytynyt poistua? Luku ja sijainnit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sillan kohdalla ainakaan etelärannalla ollut kuin pusikkoa viime kesänä. Silta on ollut kaavassa iät ajat, joten tuskinpa kenenkään taloa sen takia on tarvinnut pakkolunastaa.

Hyvä, kun silta tulee. Se parantaa myös kevyen liikenteen yhteyksiä. Toivottavasti myös Oulujoen etelärannan pyörätien jatke toteutuu. (Sekin on tulossa kaupungin maalle.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo niin vähentää Erkkolan sillalta mutta pahentaa Poikkimaantien liikennettä Kaukovainio-Oritkari välillä! Olisitte sinne tehneet ensin jotakin! Tuosta olisi alunperinkin pitänyt suunnitella oikea kehätie eikä mitään taajamakatua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep! Samat ajatukset itselläkin. Nykyään saa jonottaa Oritkariin mennessä ja pois lähtiessä. Iltapäivä neljän aikaan jonot yltää pahimmillaan K-raudan kohdalle ja keskimääräinen jonotus aika on 10min kun olet edes moottoritien rampilla pohjoiseen päin. Lisää kaistoja ja parempaa läpivirtaa oon odottanut jo pari vuotta. Jotain tarttis tehdä esim mäntylän liikennevaloihin siinä se suma seisoo yleensä on joka päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnitelmathan tuosta poikkimaantien parantamisesta on olemassa, puuttuu vaan sitä paljoan puhuttua pätäkkää... Kaikkea kun ei voi saaha kerralla vaikka kuinka kitisis ku pikku kakara.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskos se nyt jo rakennetaan.Vastahan sitä 80-luvun puolivälistä on suunniteltu, hyvä siis tulee, kun on noin tarkasti asiaa pohdittu :), ei mitään kiirettä siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täh..? Sillan asennus puolitoistavuotta? Eihän se voi noin kauan kestää... On siinä taas laskettu urakalle huubaduubaa.. Norjalaiset rakentavat vastaavia siltoja puolessa vuodessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sitten lukenut aihetta? Se ei ole mikään asennus vaan sillan rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno ja valaiseva juttu lehdessä. Tästä kiitos Kalevalle. Toivoisin vielä samanlaista juttua tien jatkumisesta Vaalantieltä Raitotien jatkeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi tehdä jutun myös siitä, milloin Ouluntulli yhdistetään Madekosken siltaan. Ei siitä enää paljoa puutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sattuipa sillanrakentajilla tuuri että Fennovoiman atomivoimala imee vireät voimalatyömaalle vastustamaan hanketta ja näin siltatyömaa saa olla rauhassa ja valmistua aikataulussaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:18
Toinen ajokaista suljettu liikenteeltä Kuusamontiellä Jäälin kohdalla
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image