Oulu

Poik­ki­maan­tien sillan ava­jais­juh­lal­li­suuk­sia vietetään iltapäivällä

Poikkimaantien siltaa tehtiin kovalla vauhdilla vielä lokakuussa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 22.11.2016 8:38
Kaleva

Poikkimaantien silta avataan liikenteelle tiistaina iltapäivällä kello 16 alkaen. Avajaisjuhlallisuudet järjestetään sillan Hiukkavaaran puoleisessa päässä. Yleisöä pyydetään tulemaan tilaisuuteen jalan tai pyörällä. Alueella ei ole paikoitustilaa autoille.

Yleisö voi seurata tilaisuutta kevyen liikenteen väylällä ja ajoradalla. Turvallisuussyistä silta avataan autoille kello 17.

Uusi silta 255,2 metriä pitkä. Sen yhteyteen on tulee 770 metrin verran betonista meluvallia, 985 metrin verran melumuuria kivikoreista ja 1 635 metrin verran melukaiteita.

Itse sillan kustannuksiksi kertyi 6,5 miljoonaa euroa.

– Hankkeen suunnitelmat tehtiin vuonna 2011, jolloin varauduttiin johtolinjojen siirtojen kustannuksiin, mitä ei tarvinnut tehdä. Koko hankkeen kustannuksiksi saatiin silloin kaikkiaan 22 miljoonaa, mutta nyt ne jäävät alle 20 miljoonan, eli tulee parin miljoonan alitus, kertoo rakennuttamisesta vastaava kaupungin rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo.

Silta valmistui ennakoitua aiemmin. Alunperin silta oli tarkoitus avata liikenteelle vasta ensi vuonna.

Pitkään suunniteltu

Ensimmäiset ajatukset Poikkimaantien sillasta heräsivät lähes 50 vuotta sitten. Varsinaisesti se linjattiin kaupungin yleissuunnitelmaan kymmenen vuotta sitten, kun Hiukkavaaran alueelle alettiin kaavailla laajemmalti asutusta.

Vaikka sillalla aletaan liikennöidä, siellä tehdään vielä töitä niin pitkälle talvea kuin säät sallivat. Paraikaa asennetaan kivikorirakenteisia melumuureja.

– Kun kova talvi tulee, työt keskeytetään. Todennäköisesti töihin tulee joka tapauksessa jossakin vaiheessa talvitauko, Vanhatalo ennustaa.

Alkukesällä sillan ympäristössä jatketaan mahdollisesti kesken jääviä melusuojaustöitä. Touko–kesäkuun aikana tehdään myös vihertöitä.

Poikkimaantien sillan arvioidaan ylittävän lopulta yli 15 000 ajoneuvoa päivässä. Se edellyttää, että koko Hiukkavaaran alue on rakennettu ja asutettu, eli siihen tilanteeseen menee vielä vuosia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Monetkohan palaverit ja ulkomaille tehdyt tutustumismatkat tämän sillan toteutus vaati. Eihän tuo kestänyt kuin puolivuosisataa😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolme positiivistä kirjoitusta ja 16 negatiivistä onnistuttu tähän mennessä saamaan aikaiseksi, mistä tämä kertoo?? Tämähän on pelkästään positiivinen asia Pohjoisen kasvukeskukselle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esteettisesti ei kaikkein kaunein. Luokilla ko hevosen selekä. Siniaaltoa. Tunneli ois ollu kauaskantoinen ratkaisu, vähän kallis pohjoisen "pääkaupungille".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tunneli? Oulujoessa on alajuoksulla jo monta siltaa joten kallis tunneli olisi ollut turha investointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmistuihan se lopultakin vaikka jokivarren jupit koittivat estää sen tekemisen.Saivat ne kuitenkin venytettyä sen valmistumista usealla vuodella.Onneksi Oulussa ei ole paljon korruptiota niin päästiin valmistujaisjuhliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saas nähdä miten kauan juipit saavat vielä viiväsettyä rantaväylän rakentamista Poikkimaantien sillalle asti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo poltetaan siihenkin parikyt milliä kun meillä nenee Oulussa niin hyvin👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vaan vielä pyörätie kaikkien rantojen läpi, niin pääse porukka Meri-Toppilasta, Kaketsulta ja Rajakylästä syleskeleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä,mutta Maikkulan puolen liikenneympyrä tukkii liikenteen ainakin ruuhka aikana kun liikenne kulkee sillalta Oritkariin ja päinvastoin,Kastellista ja Maikkulasta päin tulee olemaan jonot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten seuraavaksi vielä Poikkimaantien loppusilaus komealla sillalla Nuottasaaresta Vihreäsaareen ja Hietasaaren rantapusikoiden asutus niin Oulukin alkaisi lopulta näyttää merelliseltä 200 000 asukkaan kaupungilta eikä maailmansodan aikaiselta kirkonkylältä kuten asemanseutu tulee olemaan nähtävästi maailman tappiin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuule taideta paljoa henkilöautolla ajella Nuottasaaren ja Vihreäsaaren satama-alueiden läpi silleen tuosta vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

14:35
Terrori-isku lukioon surmasi ainakin 10 ihmistä Krimillä – pyssymiehet kulkivat lukion sisällä surmaten kaikki vastaan tulevat
14:25
Kommentti: Nuorekkaan Stubbin kampanja-avaus veti salin täyteen toimittajia – Stubb esiintyi rennosti ja sai aplodeja Tilaajille
14:11
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen
14:10
Tuntematon räjähde surmasi ainakin 10 ihmistä koulussa Venäjän Krimillä – Putin määräsi turvallisuuspalvelun selvittämään syyn
13:58
Danske Bankin "kruununprinssi" ei kelvannut valvojalle - toimitusjohtajan etsintä jatkuu
13:53
Pantiinko työntekijän kahviin jotakin? Uudenkaupungin autotehtaan kahvitunti päättyi yhden ihmisen oireiluun ja poliisitutkintaan
13:48
YK: Rohingya-pakolaisia myydään pakkotyöhön Bangladeshissa
30
Koiteliin suunnitellaan uutta rakennusta – mukana ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunatilat
26
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
25
Oulun kauppahallissa vuodenvaihteen jälkeen alkava remontti venyy jouluun – hallissa odotetaan kiihkeästi ratkaisuja
21
Talviaika ja kesäaika saavat lähes yhtä suuren kannatuksen – ministeriö julkaisi tasaisen kellojensiirtokyselyn tulokset
20
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
13
Kunnianpalautus ammatilliselle koulutukselle – nyt tarvitaan asialliset tasokorotukset oppilaitoksien rahoitukseen Lukijalta
8
Taistelu irtisanomislakia vastaan jatkuu – JHL:n lakko näkyy muun muassa siivouksessa, ruokapalveluissa ja kiinteistöhuollossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image