Oulu

Poik­ki­maan­tien sillan avajaisia vietetään ensi tiistaina Oulussa

Poikkimaantien siltatyömaan vilinää lokakuun loppupuolella. KUVA: Matti Räty
Oulu 15.11.2016 13:23 | Päivitetty 15.11.2016 15:30
Kaleva

Oulun Poikkimaantien sillan avajaisia vietetään ensi viikon tiistaina kello 16 alkaen, Oulun kaupungin rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo kertoo Kalevalle.

– Kyllä siellä vielä jonkin verran tekemistä riittää, mutta näihin avajaisiin ne työt eivät vaikuta, Vanhatalo toteaa.

Avajaisia vietetään sillan Hiukkavaaran puoleisessa päässä.

Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Ohjelmassa on myös nauhan leikkaus ja Väritä väreitä! -nimisen valoteoksen sytyttäminen. Teos on osa Lumo Light Festivalin ohjelmistoa, ja se toimii 27. marraskuuta saakka.

Yleisöä pyydetään tulemaan tilaisuuteen jalan tai pyörällä. Yleisö voi seurata tilaisuutta kevyen liikenteen väylällä ja ajoradalla. Turvallisuussyistä silta avataan autoille kello 17. Alueella ei ole osoitettua paikoitustilaa autoille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Ai että tarvitaan sitten joskus kun Hiukkavaara on rakennettu valmiiksi! Pantaisko pakettiin toistaiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma! Mikä projekti, aikataulut yli odotusten, hieno silta! Kiitos työmiehet ja pomot! Tässä esimerkkiä Suomelle! ps. tehtiinkö ihan ilman "virolaisia"? Jos näin, niin vielä enemmän kiitosta ja kummarrusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan väärässä päässä vietetään avajaisia. Miten ne pohjoispuoliset on niin parempia? Onko tämä silta siis hiukkavaaralaisille. Kyllä tällä etelän puolella määrällisesti enempi tulijoita sillalle olisi. Tämäkö sitä demokratiaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ite oon oottanu jo pitkään että tuo silta aukaistaisiin.1 kilsa työmatka 14 sijaan.Toisaalta nyt alkanut miettimään,miten tästä Kajaanintielle pääsee kun liikenne kasvaa huomattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisko ihan näistä jonotuskokemuksista oppineena pitää tällaiset avajaismölyt ihan mahassa, ja avata siltä kaikessa hiljaisuudessa. Nyt sinne tulee taas väkeä mustanaan tuulipuvut kahisten ja pipot vinossa jonottamaan, jos sieltä saisi vaikka ilmaisen muoviämpärin muistoksi. Ei siinä mitään, mutta kun joidenkin pitäisi ihan oikeasti päästä liikkumaankin johonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillan avaaminen tarkoittaa liikenteen kasvua ja ruuhkia Muhoksen tielle sillan ja Kuusamontien välille. Sääliksi käy tienvarren asukkeja. Eli uusi tukos tiedossa.
Aiemmat ovat Äimärautio ja Kempeleen Zeppelinin ramppi Oulusta mentäessä.
Seuraava onkin sitten Hietasaari, jos kaupunginisien leikkipuisto joskus toteutuu. Hietasaareen vain yksi kulku, joka on jo nyt ruuhkainen.
Voi tätä oululaista suunnittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, miten positiivisia ihmisiä on olemassa. Tiedät varmasti kaikesta kaiken paljon paremmin kuin tämän projektin suunnitelleet henkilöt, joten ole hyvä, ja mene tekemään itse asiat paremmin. Vierestä jupisevia mielensäpahoittajia on Oulussa ihan liikaa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaan ruuhka aikana odotella ympyrään pääsyä Maikkulaan mennessä kun sillalta tullaan vauhdilla Nuottasaareen päin töihin,todellinen pullonkaula se ympyrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kajaanintielle ja Vaalantielle olisi ehdottomasti pitänyt tehdä valoristeykset ympyröiden sijaan. Liikennemäärät tulevat olemaan sen verran isot, että suomalaisella sarvikuonotyylillä ympyröissä kolaroidaan vähän väliä, kun joku täysin tukossa olevasta suunnasta tulija turhautuu ja puskee väkisin tappituntumalla ajavien sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ei ala ihan älytön ralli vanhalla Kajaanintiellä. Onko läpikulku edelleen sallittua uudelta sillalta häkille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monena viikonloppuna on ihmetelty virolaista työmiestä joka käy kaiteista pultin kiristämässä sieltä täältä :-D Aateltiin, että taitaa tulla lehti puuhun ennenku silta aukiaa :-D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kaupunki laittamassa läpikulun vanhalle Kajaanintielle? Moni koululainen joutuu jo nyt odottamaan tien ylittämistä suojatiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minustahan tuo näyttää olovan pitkittäin maantien suuntaan nähden. Oliko Rosatomin insinöörit asialla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä noustiin p edellä puuhun. Nykyäänkin poikkimaantie on niin tukkoinen ja nyt vielä tuolta tulee lisää jonottajaa. Ensin olisi pitänyt satsata poikkimaantiehen ja sitten vasta mokoma silta. Mun puolesta saisivat vielä muutaman vuoden seisoa erkkolan sillalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonottaja on oikeasssa siinä, että ruuhkat poikkimaantiellä lisääntyy varmasti. Mutta toivottavasti remppa sitten tajutaan aloittaa mäntylä - hiironen väliltä, koska siinä tuloksia saisi aikaiseksi kaikken nopeimmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image