Oulu

Pohjola-opistosta aiheutuvat haitat halutaan kuriin – rakennukseen laitetaan vanerit ikkunoihin

Oulun kaupunki alkaa peittää Haukiputaalla huonoon kuntoon päässeen entisen Pohjola-opiston ovia ja ikkunoita. KUVA: Torvinen Maiju
Oulu 12.7.2018 6:13
Pasi Klemettilä

Oulun kaupunki alkaa peittää Haukiputaalla huonoon kuntoon päässeen entisen Pohjola-opiston ovia ja ikkunoita, jotta rakennuksista aiheutuvat haitat ympäristölle saataisiin kuriin.

Käytännössä kaupunki teettää työn jollakin urakoitsijalla ja perii kustannukset tontin omistajalta, kertoo rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä. Työ saattaa olla tehtynä elokuun puolessa välissä.

Rakennuslautakunta on tehnyt huhtikuussa päätöksen, jonka mukaan kiinteistön omistaja määrättiin peittämään rakennusten ovet ja ikkunat ja siivomaan rakennusten ympäristön. Töihin ei ole ryhdytty.

Tontin omistaa Prof-Rakennus Oy. Yhtiön ilmoituksen mukaan sen koko omaisuus on ulosmitattu eikä sillä ole ilmoituksensa mukaan toimintaa.

Rakennusten purkuun kaupunki ei voi nyt omistajaa pakkokeinoin määrätä, koska omistajalla on voimassa oleva purkulupa rakennuksille 11.3.2020 saakka.

Haukiputaan Asemakylällä sijaitsevan entisen Pohjola-opiston vanhin, valkoiseksi rapattu kolmikerroksinen päärakennus on valmistunut vuonna 1956. Se rakennettiin SAK:n ylläpitämäksi kansanopistoksi. Uudemmat rakennukset ovat 1980-luvun lopulta.

Lue lisää 12.07.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Tämmöistä se on yksityinen ihanuus. Voitot yksityisiä ja tappiot maksaa yhteiskunta.
Kyllä sille maksaja vielä löytyy vaikka pakkolunastuksella.
Vaarallinen rakennus täytyy suojata työsuojeluviranomaisten päätöksellä ja siinä ulosottovirasto on kevyttä tavaraa vielä onneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei kelpaa siirtolaisia panna asumaan ja metsätöihin käymään. Hullua antaa koko maailman ihmisille samat rahat kuin omille. Eivät ole tienanneet veroja päivääkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän kaupunki voi muutenkaan määrätä mitään :) koskapa ulosottoviraston omistuksessa koko roska :))
eli voi tietenkin tapella niiden kanssa sitten ja määrätä heitä purkamaan yms..:D

olis kiva nähä ne keskustelut..tärkeä henkilö kaupungilta päivää: Tärkeä henkilö ulosotosta päivää:
Kuule, pitäs purkaa se teillä oleva talo, ihan tärkeästi..jne..:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan järkevä toimija lähe tuolle Pohjola opiston tontille. Jos alkaa korjaan vanhaa tai uutta rakentaa, niin vandaalit sitä mukaa särkee, ku ovat tottuneet siihen että, kaikki missä ei ole valvontaa ni sen saa särkeä ja tuhota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, vanerit ikkunoihin? sitten nuoriso pittää tulia sisällä kun ei muuten näe mitään..... polttasivat samalla koko hengenvaarallisen rotiskon....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei tuota rötisköä pureta? Suomessa puretaan paljon parempiakin rakennuksia. Onko syy, että alue kuuluu suomalaiselle "syöpä-puolueelle "?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tontin omistaa Prof-Rakennus Oy. Yhtiön ilmoituksen mukaan sen koko omaisuus on ulosmitattu eikä sillä ole ilmoituksensa mukaan toimintaa.

Rakennusten purkuun kaupunki ei voi nyt omistajaa pakkokeinoin määrätä, koska omistajalla on voimassa oleva purkulupa rakennuksille 11.3.2020 saakka.
Yksityiset saa tehdä ihan mitä tahansa ja veronmaksajat maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et tekstistä ymmärtänyt niin yritys on konkassa eikä sillä ole rahaa toimenpiteisiin. Kunta tekee työt ja lasku lähtee konkurssipesälle. En oikein ymmärrä kommenttiasi,että yritykset saa tehdä mitä tahanssa? Pitäisikö yrityksen konkurssit tehdä laittomiksi vai mitä tarkoitat?? Maksaahan se yhteiskunta yksityishenkilönkin sairastelut, asumistuet jne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pits peittää vanerilla nuoriso joka tuonne menee särkemään sotkemaan tuhoamaan ikkunat olisivat vielä ehjiä jos niintä ei olisi hajoitettu miksei kunnioiteta toisten omaisuutta vaikka se on tyhjillään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on pöljää hommaa. Jos omistajalla ei ole varoja laittaa taloa kuntoon niin purkaahan se pitää. Pakkolunastus ja maantasalle. Kyllä taas saa hävetä suomalaista osaamista ja virkamiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän ne virkamiehet on nyt tehneet väärin, ei mitään sanon heti.
Yrittää vaikuttaa mihin on oikeus ja velvollisuus.
Tällaista se on kapitalismi jota tässä maassa ihaillaan ja hallitsee.
Voihan siinä käydä niin, että veronmaksajat joutuu lopulta maksamaan yksityisen yrityksen ymmärtämättömän toiminnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapitalismissa on se hyvä puoli, että yritykset investoivat, kasvavat, työllistävät ja tuottavat vaurautta. Ilmeisesti halajat kommunismiin, jossa ei ole yrityksiä vaan veronmaksaja kustantaa IHAN KAIKEN. Kyllä kapitalismi ja vapaa yrittäjyys on tämän maan ja maailman kehityksen ja hyvinvoinnin kulmakivi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä syntyy saatava, jolla voi hakea omistajan konkurssiin. Ja kiinteistö sellaiseen haltuun, joka tekee alueelle jotakin, esim. purkaa ja rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saatavia on näköjään yrittäjällä ihan tarpeeksi ilman vanereiden laitto kustannuksia, jotka kaupunki maksaa lopulta. Vaikea se on hakea konkurssiin, kun omaisuus on ulosmitattu, eikä yrityksellä ole toimintaa.
Näinhän se on kapitalismin kultainen sääntö, voitot on yksityisiä, tappiot yhteisiä, muistakaan tämä totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin päinvastoin asian laita - ympäristö eli vandaalit on uhkana rakennukselle mutta nurinkurisessa systeemissämme ei tietty muuta voi sanoa. Vertaus Hölmölään ei ole vieras...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä haittoja rakennus aiheuttaa? Noh... Rakennus aiheuttaa mielipahaa putaalaisissa, jolloin he alkavat pitämään kummalista kitinää ja vinkumista. Nämä niin sanotut infraäänet voivat aiheuttaa tottumattomalle päänsärkyä, huonovointisuutta ja unettomuutta.
Luonnolle ja eläimille aiheutuneet haitat ovat vielä tutkimatta, sillä kukaan täyspäinen ei ole suostunut haukiputaalle menemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image