Oulu

Poh­jois­poh­ja­lai­sel­le miehelle vaaditaan ehdollista vankeutta törkeästä eläin­suo­je­lu­ri­kok­ses­ta – pitopaikasta löytyi tar­kas­tuk­ses­sa 12 kuollutta nautaa

Syyttäjä vaatii pohjoispohjalaiselle miehelle ehdollista vankeutta. KUVA: Juhani Salo
Oulu 24.5.2019 13:22
Jarkko Harjumaa

Oulun käräjäoikeudessa luettiin syytteet pohjoispohjalaiselle miehelle törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta.

Maaliskuussa 2016 tehdyssä eläinsuojelutarkastuksessa pitopaikasta löytyi ainakin 12 kuollutta nautaa ja yksi erittäin laiha ja huonokuntoinen nauta. Kolme nautaa jouduttiin lopettamaan välittömästi tarkastuksen yhteydessä. Syyttäjän mukaan teurastamolla teurastettiin yhteensä 70 nautaa huonoimmalla luokituksella maaliskuussa 2016.

Miehellä oli hoidossaan ainakin 86 nautaa ja kaksi kissaa. Syyttäjän mukaan mies jätti eläimet tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta vaille tarpeellista hoitoa tai ravintoa aiheuttaen eläimille tarpeetonta kärsimystä.

Syyttäjä totesi oikeudessa miehen laiminlyöneen eläinten asianmukaisen hoidon noin kuuden kuukauden ajan lokakuun 2015 ja maaliskuun 2016 välisenä aikana.

Syyttäjän mukaan eläinten vammoja ja sairauksia ei hoidettu asianmukaisesti. Aitaukset olivat huonokuntoisia ja karjasuojat olivat puutteellisia. Toisen kissan häntä oli vaurioitunut ja jätetty hoitamatta.

Syytetty tunnusti teon esitutkinnassa, mutta kiisti sen tahallisuuden. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi syyttäjä vaatii syytetylle eläintenpitokieltoa ja eläinten luovutusta valtiolle.

MAINOS

Kommentoi

Vaikka kuinka olisi "syynä" uupumus, työn rankkuus/aliarvostus, katkeruus maatalouden tilanteelle ei se ole ikinä syy saada jättää heitteille tai rääkätä eläintä !!!
Uskomatonta ja surullista miten jotku voi puolustaa eläinrääkkäystä vetoamalla moiseen.
Loppuelämän eläintenpitokielto, tuntuvat sakot ja nimi julki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järki käteen aikanaan kun asioita ei enää pysty hoitamaan eläintenpidossa, eläimille löytyy varmasti uusia hoitajia,tai vapautus lopullisesti, miksi viljelijät ja viljelijöille perusteta sosiaalista apua ,kuten velkajärjestely systeemi, onhan noita kehitetty erilaisia asiantuntija,kriisiaputoimintaa, tukiverkkoja ,eihän tuo ole häpeä,voi olla sairaus joka rajoittaa voimavaroja ja syö rahavaroja, ei luulisi olevan nykymaailmassa enää häpeä,syyllistää itseään kuolemanpartaalle, vertaistukea luulisi löytyvän ammattilaisista, joskus on tehtävä elämässä niitä vaikeitakin päätöksiä, olisi nähtävästi kehitettävää silläkin alalla,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä vaiheessa kun vaimoväki uupuu, kaikki huollettavat pitäisi ottaa viranomaisen haltuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullisia tapauksia nämä. Yleensä taustalla on uupumus, mikä ei ole ihme kun ajattelee kuinka ahtaalle karjakasvattajat on ajettu. Rinteen hallitus lupailee vielä kurjistaa tilannetta entisestään. Maajussien itsemurhatilastoissa se tulee näkymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tällaiselle rikolliselle vaaditaan pelkästään ehdonalaista. Kyllä Suomi on täydellinen takapajula näiden eläinsuojelurikosten kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image