Oulu

Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita ve­net­sia­lai­sis­sa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella

Ilotulitteita saa ampua venetsialaisviikonloppuna Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.8.2019 14:32
Heidi Peltonen

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella eli Pohjois-Pohjanmaan maakunnan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisviikonloppuna. Ilotulitteita saa ampua lauantaina 31. elokuuta kello 18–24.

Ilotulitteita saa kuitenkin ampua vain taajama-alueiden ulkopuolella. Lisäksi entisen Oulunsalon kunnan alueella ei saa järjestää ilotulitusta lentokentästä johtuen. 

Myös noin viiden kilometrin säteellä Kuusamon lentokentästä sijaitsevalla alueella ei saa järjestää ilotulitusta. 

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan vastaava päätös ilotulituksen sallimisesta on tehty myös edellisinä vuosina. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa ilotulitteiden ampuminen on kielletty. 

Ilotulittajia muistutetaan myös ottamaan huomioon ilotulitteiden turvallisuussäännöt. 

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueeseen kuuluvat Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Utajärvi.

Näin ammut ilotulitteita turvallisesti:

  • Noudata ikärajoja, lähes kaikkien ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta -
  • Älä käytä ilotulitteita päihtyneenä 
  • Älä käytä hätäraketteja ilotulitteena - Lue tuotteen käyttöohjeet
  • Ammu ilotulitteet etäällä rakennuksista ja katsojista
  • Tue ilotulite huolellisesti
  • Käytä suojalaseja
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Järjen käyttö on sallittua. Tai oikeammin suositeltavaa. Mutta aina riittää näitä tyyppejä jotka eivät paljoa toimissaan järkeä käytä.Ja kirjoituksissa voisi käyttää pisteitä, olisi helpommin ymmärrettävissä nuo pitkät litaniat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joren mökillä pidettiin jokunen viikko sitten marokkolaiset, toukokuussa oli aloitettu turkkilaisilla. Mihinkähän mies ehtii ennen marraskuun kalseita säitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaiseksi on kulttuurillinen sorto mennyt, että NATO-italialaisessa juhlassa saa raketit ja ponmit paukkua, mutta slaavilaisemmissa Keski-Kesän votkajuhlissa hyvä, että saa rillata ja sittenkin vain jooganakkeja vaimon siskon luvalla. Nuotionpoltosta ei puhettakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rakettitukku tai ilotulitus oy nettisivuilta näkyy venetsialaisten myyntipisteet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Ylikiimingin Vesalassa ( taajamassa) ammuttiin raketti vielä Venetsialaisviikonlopun jälkeisenä maanantai-aamuna. Pojat olivat kouluun lähdössä ja reppuselässä vielä siinä mennessään ampuivat raketin. Että viis niistä kielloista. Vasttuu on, mutta kenen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten? Ketä tuo yksi raketti vahingoitti ja kenen elämää se vaikeutti? Kyllä asiat on hyvin ihmisillä, kun jaksetaan valittaa mitättömistä asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun yksi, niin miksei samalla kaksi tai kolme tai useampia. Ja joka päivä. Jossakin pitää raja olla. Ainaki eläimet pelkäävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ollut kyse, kuin tuosta yhdestä raketista eli mikä on ongelmasi? Rajat on jo ja eläimet eivät pelkää yhtään enempää kuin normaalia ukkosen jyrinää.
Kyllä täällä eletään ihmisen ehdoilla ei eläinten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläimet pelkäävät. Tuttavani koira sai keskenmenon uudevuoden aattona. Eläinlääkärin mukaan syynä oli ilotulitteiden aiheuttama tressi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina nuista eläimistä jaksetaan jauhaa pelkäävät monet ihmiset pelkää ympäri vuoden koiria ja ympäri vuoden ympäriinsä annetaan eläinten ulostaa sielläkin on niitä jotka kerää kakat mutta (entäpä yksi kolme sata jne.) jotka ei kerää ;) voi hyvänen aika :)) ja voisin jatkaa tupakan tumppeja karkkipapereita purkkaa yms. Ympäri vuoden pitkin poikin Joten kaksi kertaa vuodessa jos ammutaan ilotulitteita niin lemmikkien omistajat voisi totuttaa lemmikkinsä niin ne tottuu aseisiinkin niin käyttää kävelyllä silloin tai aiemmin ja nyt on kyse vaan muutamasta tunnista voi laittaa television päälle ja olla silloin lemmikkinsä kanssa ja tästä vois höpöttää vaikka kuinka lyhyesti olis elä ja anna toisten elää ja ns. Maalaisjärkeä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kummallista, että eläimiksi luetaan ilotulitteista puhuessa vain koirat. Entäpä kissat, hevoset, lehmät tai kaikki villieläimet? Vaikka kaikki koirat eivät pauketta pelkääkään, on monilla muilla eläimillä tulitusten aikaan kamalat oltavat. Ja jos eläinten kärsimys ei hetkauta, niin on myös taloudellisesti järkevämpää olla räjäytämättä rahojaan taivaan tuuliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuolla Oulunsalossa pauku seuraavan parin kuukauden ajan yötä päivää muutenkin. On ihme, jos muutaman tunnin ilotulitus aiheuttaa tuollaista kitinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät ihmiset älkää ampuko yhtään ilotulitetta! Nyt on herätty suojelemaan ilmaa, joten ilotulitteiden ampuminen ei ole eettisesti oikein. Se aiheuttaa ilman pilautumista, luonnon saastumista, melua, silmävammoja, häiriöitä ihmisille ja eläimille sekä rahan tuhlausta. Nekin rahat on syytä suunnata hyväntekeväisyyteen. En ymmärrä miten vielä on sellaisia, jotka eivät ymmärrä tai välitä ilotulituksen haitallisuutta. Toivottavasti kaikkien silmät avautuvat ja jokainen suhtautuu kielteisesti ilotulituksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina tiittää näitä mäkättäjiä rakettirn suhteen. Jokainen saa tuhlata rahansa mihin haluaa, eikä raketit muutenkaan niin paljon saastuta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
16:43
HS: Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioista tiedottamisessa
16:20
Pohjois-Italiassa useiden kaupunkien julkisia tiloja suljettu koronaviruksen vuoksi, Etelä-Koreassa tautitapausten määrä singahtanut ylöspäin
16:17
Lauri Vuorinen otti maajoukkueen ainoan välieräpaikan Trondheimin sprintissä, Pärmäkoski toivoo sunnuntaille lumisadetta
138
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
23
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
22
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image