Oulu

Pohjantien rampin ja Poik­ki­maan­tien risteyksessä peräänajo – liikenne jonoutui vä­liai­kai­ses­ti

Pohjantien rampin ja Poikkimaantien risteyksessä tapahtui peräänajo-onnettomuus noin vartin yli neljältä perjantai-iltapäivällä. Kuvituskuva. KUVA: Taneli Kärki
Oulu 22.11.2019 16:34 | Päivitetty 22.11.2019 17:56
Mirko Siikaluoma

Pohjantien rampin ja Poikkimaantien risteyksessä tapahtui peräänajo-onnettomuus noin vartin yli neljältä perjantai-iltapäivällä.

Itään kääntyvä ajokaista oli hetkellisesti suljettuna onnettomuuden vuoksi. Rampista ei pystynyt väliaikaisesti kääntymään Kainuuntielle päin.

Liikenne pääsi kulkemaan jälleen itäänpäin hieman ennen puoli viittä, mutta liikenne on jonoutunut onnettomuuden vuoksi.

Tieliikennekeskuksessa arvioidaan, että peräänajo-onnettomuudessa oli osallisena kaksi tai kolme autoa.

MAINOS

Kommentoi

Oulussa ei tosiaankaan tunneta turvaväliä. Itse en köröttele vaan ajan hieman (10 km mittarin mukaan) ylinopeutta. Silti perässäajaja usein on todella lähellä aivan kuin painostaen lisäämään vauhtia. Mitä jos tulee jokin yllättävä tilanne, ja joudun yhtäkkiä jarruttamaan? Perässäajajalla ei ole mitään mahdollisuutta ehtiä reagoida, jos roikkuu takapuskurissa parin metrin päässä. En ymmärrä, miten tätä ei tajuta.

Oulussa ei osata myöskään ajaa jonoutuneessa liikenteessä. Tämän huomaa etenkin Poikkimaantiellä ruuhka-aikaan, Prismalta/Oritkarista kohti Kajaanintietä ajettaessa. Nopeutta jonolla n. 20 km/h, mutta jono kuitenkin etenee. Jarruvaloja väläytellään jatkuvasti. Eräskin tumma auto edelläni jokunen päivä sitten - muuten perä ihan pimeänä, mutta jarruvalot vilkkuivat parin sekunnin välein. No, oli sentään jotain valoa pimeyteen.. ;D Liian lähellä edellä ajavaa ollaan, jos nopeuden säätäminen ei onnistu pääosin kaasua säätämällä. Pitää myös tarkkailla edellä menijää, ja unohtaa se kännykkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa oululaiset! Ihanaa!
Korjaamon kassakone laulaa ja vakuutusmaksut nousee 😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei tunneta sanaa turvaväli. Miksi se on niin vaikea? Miksi juuri oululaiset ajavat toisen takapuskurissa kiinni? Kyllä minulle ainakin ajokoulussa se opetettiin. Tarpeeksi isot välit niin mahtuu rampilta tulijatkin joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulosmeno rampillakin voi ajaa ihan reippaasti, eikä olla heti polkemassa jarrua. Innokkaimmat jarruttelee jo moottoritiellä ennen ramppian. Heilä on ilmeisesti vaikeuksia osua rampille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ettei autopeltisepillä ole tarvetta miettiä, mitähän sitä tänäkin viikonloppuna tekisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisipa hyvä jos näihin ilmoituksiin laitettaisiin karttakuva, mikä havainnollistaisi paremmin onnettomuuspaikan. Nyt pitää google mapsista kaivaa jos mielii etsiä vaihtoehtoisia reittejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Hoitajat tekee hyvin tärkeää ja vastuullista työtä kaikki kunnia heille pulinat pois korotukset heille suotakoon. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image