Oulu

Pohjantien rampin ja Poik­ki­maan­tien risteyksessä peräänajo – liikenne jonoutui vä­liai­kai­ses­ti

Pohjantien rampin ja Poikkimaantien risteyksessä tapahtui peräänajo-onnettomuus noin vartin yli neljältä perjantai-iltapäivällä. Kuvituskuva. KUVA: Taneli Kärki
Oulu 22.11.2019 16:34 | Päivitetty 22.11.2019 17:56
Mirko Siikaluoma

Pohjantien rampin ja Poikkimaantien risteyksessä tapahtui peräänajo-onnettomuus noin vartin yli neljältä perjantai-iltapäivällä.

Itään kääntyvä ajokaista oli hetkellisesti suljettuna onnettomuuden vuoksi. Rampista ei pystynyt väliaikaisesti kääntymään Kainuuntielle päin.

Liikenne pääsi kulkemaan jälleen itäänpäin hieman ennen puoli viittä, mutta liikenne on jonoutunut onnettomuuden vuoksi.

Tieliikennekeskuksessa arvioidaan, että peräänajo-onnettomuudessa oli osallisena kaksi tai kolme autoa.

MAINOS

Kommentoi

Oulussa ei tosiaankaan tunneta turvaväliä. Itse en köröttele vaan ajan hieman (10 km mittarin mukaan) ylinopeutta. Silti perässäajaja usein on todella lähellä aivan kuin painostaen lisäämään vauhtia. Mitä jos tulee jokin yllättävä tilanne, ja joudun yhtäkkiä jarruttamaan? Perässäajajalla ei ole mitään mahdollisuutta ehtiä reagoida, jos roikkuu takapuskurissa parin metrin päässä. En ymmärrä, miten tätä ei tajuta.

Oulussa ei osata myöskään ajaa jonoutuneessa liikenteessä. Tämän huomaa etenkin Poikkimaantiellä ruuhka-aikaan, Prismalta/Oritkarista kohti Kajaanintietä ajettaessa. Nopeutta jonolla n. 20 km/h, mutta jono kuitenkin etenee. Jarruvaloja väläytellään jatkuvasti. Eräskin tumma auto edelläni jokunen päivä sitten - muuten perä ihan pimeänä, mutta jarruvalot vilkkuivat parin sekunnin välein. No, oli sentään jotain valoa pimeyteen.. ;D Liian lähellä edellä ajavaa ollaan, jos nopeuden säätäminen ei onnistu pääosin kaasua säätämällä. Pitää myös tarkkailla edellä menijää, ja unohtaa se kännykkä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa oululaiset! Ihanaa!
Korjaamon kassakone laulaa ja vakuutusmaksut nousee 😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei tunneta sanaa turvaväli. Miksi se on niin vaikea? Miksi juuri oululaiset ajavat toisen takapuskurissa kiinni? Kyllä minulle ainakin ajokoulussa se opetettiin. Tarpeeksi isot välit niin mahtuu rampilta tulijatkin joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulosmeno rampillakin voi ajaa ihan reippaasti, eikä olla heti polkemassa jarrua. Innokkaimmat jarruttelee jo moottoritiellä ennen ramppian. Heilä on ilmeisesti vaikeuksia osua rampille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ettei autopeltisepillä ole tarvetta miettiä, mitähän sitä tänäkin viikonloppuna tekisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisipa hyvä jos näihin ilmoituksiin laitettaisiin karttakuva, mikä havainnollistaisi paremmin onnettomuuspaikan. Nyt pitää google mapsista kaivaa jos mielii etsiä vaihtoehtoisia reittejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image