Oulu

Pitserioita auki rau­han­kul­ku­een aikana

Oulu 24.2.2012 7:08
Kaleva
Kaikki oululaiset ja Oulun lähikunnissa toimivat ulkomaalaisten omistamat pitseriat eivät sulje oviaan tänään rauhankulkueen ajaksi.

Hiljainen kävely rauhan puolesta ja väkivaltaa vastaan lähtee Rotuaarilta kello 13.30 ja kiertää Saaristonkadun kautta kaupungintalolle. Kulkue on Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan organisoima.

Mielenilmausten takana on maahanmuuttajien tuntema huoli Oulussa ilmenneistä väkivaltaisista tapahtumista, joiden kohteena on ollut ulkomaalaistaustainen ihminen.

Viimeksi lauantaina marokkolaismies sai surmansa ja toinen haavoittui pitseriassa sattuneessa ampumavälikohtauksessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Onko tämän uutisen tarkoitus osoittaa sormella niitä yrittäjiä, jotka eivät sulje pizzeriaansa marssin ajaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivasti virka-aikaan tapahtuu tämä rauhankulkue. Eivät taida olla kaikki osallistujat palkkatöissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomiota keräävät pikkulapset eivät kirjoittele nettiin vaan lähtevät parkumaan kadulle. Oulussa on toki tilastojen mukaan aika yleistä että rikoksissa ja väkivaltaisissa tilanteissa on mukana ulkomaalaistaustainen osapuoli. Mutta laskekaapa tarkemmin onko se ulkomaalainen useammin uhri- vai tekijäpuolella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ja uskonnoista eroonhaluavat stalinisteja. " Analogy fail. Stalinismi ei johtunut uskonnottomuudesta, mutta ristiretket, 9/11 itsemurhapommitukset, ym. johtuivat uskonnollisesta ideologiasta. Myöskään imperialismi ei sovi joukkoon, sillä kyllä historiasta löytyy myös islamilaisia imperiumeja, kuten Ottomaanien imperiumi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kävelyn järjestäjä: Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta, mukaan ilmoittautunut jo ortodoksinen seurakunta sekä mormonit." - Facebook tapahtumasta Eiköhän tämä nyt muutenki koske ihan kaikkia uskontoon tai kansalaisuuteen katsomatta. Kaikkihan me halutaan väkivallattomampaa Oulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä valittajat ovat kuin pikkulapsia. Alkavat itkemään aina kun muut saavat huomiota. Miten heikko itsetunto voikaan ihmisellä olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkivallan vastakohta on väkivallattomuus, rauha on taas puolestaan sodan vastakohta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mies pahoinpideltiin Toppilassa. Lenkkeilijää pahoinpideltiin Oulussa. Oulussa hakattiin ja puukotettiin. Miestä puukotettiin Rajakylässä. Törkeä pahoinpitely Toppilassa. Nuorukainen puukotti miestä Meri-Toppilassa. Poliisioperaatio Oulun Toppilassa. Teinipoika puukotti tuntematonta ohikulkijaa Oulussa. Kaksi lasta kuoli palossa Tyrnävällä. Miestä puukotettiin vatsaan Kaukovainiolla. Pahoinpitely Kiikelissä. Miestä puukotettiin suuhun Ylikiimingissä. Oulussa raiskattu kaksi kertaa viime vuotta enemmän. Puolivälinkankaalla ammuttiin haulikolla oven läpi. Mies kuoli putkaan Oulussa. Poliisi etsii teinipojan raiskanneita miehiä Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko täällä menossa väitöstilaisuus, kun pilkun paikkaa haetaan ihan porukalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella ryhmällä on toki oikeudet vaatia itselleen erivapauksia ja parempaa asemaa, vaikka ihan äänekkäästi ja marssimallakin. Silloin on kuitenkin turha olettaa että mukaan saadaan ketään muita kuin omiin piiriehin kuuluvia tai että päättäjät lotkauttavat korvaansa eriarvoisille vaatimuksille. Suomessa asiat hoidetaan asioina oikeudenmukaisesti ja hyvässä järjestyksessä eikä tapana ole ottaa jonon ohi eniten ääntä pitäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Islamia syyttävät muistavat itse sitten olevansa ristiretkeilijöitä, noidanpolttajia, Irlantilais kapinallisia, imperialisteja, jne? Ja uskonnoista eroonhaluavat stalinisteja. Olisi syytä ymmärtää keinojen, syiden ja aatteiden välinen ero eikä vain huudella omaa ymmärtämättömyyttään ympäriinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aapeli, lueppas tarkemmin - nimenomaan vaativat suojelua ja huomiota vain itselleen. "...vetoomuksessa ilmaistaan huoli Oulussa ilmenneistä väkivaltaisista tapahtumista, joiden kohteena on ollut ulkomaalaistaustainen henkilö..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäisessä mielenosoituskutsussa puhuttiin kyllä ihan eri asiasta kuin hiljaisuudesta ja rauhasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen erittäin huolessani tästä kehityksestä, mitä tästä keskustelusta saa lukea. Aivan oikeastiko teitä haittaa, että he marssivat väkivaltaa vastaan? Eivät he itselle mitään vaadi, vaan kaikille jotka suomessa asuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinällään huono idea, mutta harvalla työssä käyvällä ihmisellä on aikaa marssia tuohon aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallista hommaa järjestää kulkue kun emme loppujen lopuksi tiedä paljonkaan mitä pitseriassa tapahtui. Tiedämme vain mitä pitserian ammuskelusta selvinnyt henkilökunta on poliisille kertonut. Emme tiedä onko tilanteessa ollut mukana rasismia, ja jos on, niin kumpi osapuoli on ollut rasismin kohteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
43
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image