Oulu

Pit­se­ria­su­ku­jen vä­lien­sel­vit­te­ly­jen tutkinnat etenevät – "Kokonaisuus liittyy pi­tem­piai­kai­seen kaunaan"

Keskiviikkona tapahtuneen Limingantullin joukkotappelun tutkinta jatkuu. KUVA: Pl / Lukijan kuva
Oulu 3.8.2015 13:53
Kaleva

Viime keskiviikkona Limingantullissa tapahtuneen joukkotappelun ja Kaijonharjun torstaisen pitseriapuukotuksen rikostutkinnat etenevät.

Limingantullin joukkotappelun tutkinta jatkui viikonlopun aikana kuulustelujen merkeissä.

– Tapahtumien kulusta on tullut lisäselvyyttä. Kaikkia osallisia ja silminnäkijöitä on kuultu, kertoo rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Autogrillin lähellä käydyssä joukkotappelussa oli osallisena useita henkilöitä. Kahakassa ajettiin autolla yhden henkilön yli, ammuttiin käsiaseella ilmaan ja pahoinpideltiin pesäpallomailalla.

Tutkintaa jatketaan tapon yrityksen, törkeän pahoinpitelyn, törkeän ampuma-aserikoksen ja vaaran aiheuttamisen rikosnimikkeillä. Epäiltynä on poliisin mukaan viisi henkilöä.

Tekojen motiivit juontavat juurensa vuosia kestäneeseen vihanpitoon.

– Jostain syystä räjähdyspiste tuli tuossa tilanteessa. Kokonaisuus liittyy pitempiaikaiseen kaunaan, Kiiskinen sanoo.

Kaijonharjun tapaus tutkitaan muun muassa törkeänä pahoinpitelynä

Kaijonharjun ostoskeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa sattui torstai-iltana puukotus. Nujakassa oli osallisena ravintolan työntekijä ja kaksi ulkopuolista miestä, jotka tappelivat henkilökunnan tiloissa. Osapuolia on niin ikään kuultu viikonlopun aikana.

– Viikonlopun aikana on kuultu useampia henkilöitä ja kuulustelut jatkuvat nyt arkena, kertoo rikoskomisario Petri Savela.

Savelan mukaan tapahtumienkulku on tarkentunut, mutta poliisilla ei ole vielä tutkinnan tässä vaiheessa muuta kerrottavaa tapauksesta.

Tapausta tutkitaan kahtena pahoinpitelynä ja yhtenä törkeänä pahoinpitelynä. Pahoinpitelyissä on kaksi epäiltyä ja törkeässä pahoinpitelyssä yksi. Savelan mukaan juttu etenee syyteharkintaan todennäköisesti syksyn aikana.

Ei vaikutusta keskusrikospoliisin tutkintaan

Limingantullin ja Kaijonharjun tutkinnat eivät vaikuta Kiiskisen ja Savelan mukaan jo käynnissä olevaan keskusrikospoliisin tutkintaan, vaan ne käsitellään erillisinä kokonaisuuksina.

Keskusrikospoliisin tutkima laaja talousrikosvyyhti etenee syyttäjälle kuluvan viikon aikana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

En ymmärrä tätä parran päristystä yksittäistapauksesta. Kyse ei ollut mistään random-väkivallasta, jota sivullisten pitäisi pelätä, vaan maahanmuuttajat ovat hoitaneet erimielisyytensä omassa piirissään oman kulttuurinsa mukaisesti. Poliisikin on sanonut että ulkopuolisille ei aiheutunut vaaraa. Kaikkinainen pelon lietsonta on osoitus ksenofobiasta ja rasismista.

Vähän suvaitsevaisuutta nyt!

Suomi on nykyään monikulttuurinen yhteiskunta, jossa on monia tapoja toimia. Kaikki tavat erilaisia, kaikki yhtä hyviä.
Poliittiset päättäjämme ja virkamiehemme ovat nähneet hyväksi, että Suomeen on jokaisella oikeus tulla elämään oman kulttuurinsa mukaisesti. Kansa on päättäjät valinnut, joten pulinat pois: itsehän me olemme tällaisen yhteiskunnan tilanneet ja saaneet. Mistä siis kumpuaa rutina, kun maahanmuuttajat tätä heille kuuluvaa oikeutta omaan kulttuuriinsa ja tapoihinsa käyttävät? Rasismista? Keitä ovat juttutupalaiset sanomaan miten maahanmuuttajien tulisi olla ja elää?

Suomessa on todella vähän maahanmuuttajia. Tulevaisuudessa heitä tulee olemaan paljon enemmän, ja Suomessa sitä myötä todellinen monikulttuuri. Tulevaisuuden monikulttuurisuuteen sopeutuneet suomalaiset tulevat vain hymähtelemään meidän aikamme yksittäistapauksista nousseille kohuille.

Voisi olla paikallaan järjestää uusi "meillä on unelma" -konsertti maahanmuuttajien tukemiseksi, ovathan kaikki osapuolet maahanmuuttajia. Jos mitään tuen osoituksia ei tuoda julki, se on tulkittava taas yhdeksi osoitukseksi suomalaisten rasistisuudesta. Persuilta en tukea odota kuulevani, mutta olisi hienoa jos esim. Paavo Arhinmäki ja Ville Niinistö osoittaisivat tukensa monikulttuurisuudelle.

Ainakin kaikkien Oululaisten pitää käydä ko. pitserioissa useammin. Kaikki pelko on perusteetonta, ja pelon ja pitseria-boikottien lietsojat pitäisi saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen. Poliisikin on Kalevassa sanonut, että pitserioissa voi edelleen täysin huoletta käydä syömässä. Eiku känkylle kaikki, vielä tänään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhutaan asiasta niin kuin se on. kyseessä ei ole mikään pitseria suku vaan järjestäytynyt rikollisuus ja sen edustajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla muualla maailmassa tätä reviirien puolustamista asein nimitetääm mafiaksi miten Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin tänäänkin syömässä yhdessä noista mainituista kankkylöistä. Paikka oli kuin ammuttu täyteen. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, niin kauan kun ne osaa tehdä parempaa safkaa halvemmalla. Tuomioita vaan ja nimiä esiin niin voi oikeasti tehdä johtopäätöksiä. Huhujen perusteella en ruokapaikkaa vaihda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitäisi jokaisen tervejärkisen alkuperäisen suomen kansalaisen tajuta, että ei osta missään tapauksessa näiltä ulkomaalaisilta pikaruokapaikoista. En itse ainakaan osta yhtään mitään. Toivottavasti muutkin tajuaisivat saman asian?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rötös-Pizzerioiden nimet julkisiksi. Ihmiset sponsoroivat parhaillankin rikollista toimintaa tietämättään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on selvää, että tämäntyyppiset yritykset pitää saada julki. Onko jo italilaismafian kaltainen härski toiminta rantautunut tänne Ouluun ? Sen kaltainen yritystoiminta ei istu tänne, jossa kaikki rikollinen toiminta on sallittu mahdollisimman suuren voiton tavoittelussda. Verotusta kierretään, myyntejä ei tule kassan kautta, henkeä uhataan jne. Tuon kaltaiset yritykset pitää kiertää kaukaa. Pizzerioiden sijaintipaikat vain julkisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä viipyvät vasemmiston Li Andersonin, Hanna Sarkkisen tai Dan Koivulaakson kommentit joissa tätä mamujen harjoittamaa järjestäytynyttä ja suunnitelmallista väkivaltaa paheksutaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on juuri se pointti mistä maassa nimeltä Suomi pitäisi puhua..Kiihkottomasti myös maahanmuuton nurjistapuolista leimautumatta rasistiksi..

Jos Li Andersson ja "erkkituomiojat" tuomitsisivat myös nämä teot niin saisivat pisteet...Mutta..Onko tämä heiltä hiljaista hyväksyntää..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ovat vaan yksittäistapauksia. Kulttuurieroista tässä on vaan kysymys, jos näitä asioita paheksuu ääneen niin sillon on rasisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullinen totuus on, että kyseiset henkilöt eivät tähän asiaan puutu pitkällä tikullakaan. Lausuntoa ei heiltä saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

22:53
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
22:00
Lumotut sanat -festivaali kokoaa oululaisia lapsia ja perheitä kirjallisten asioiden äärelle kuukauden ajan
20:47
Lyonissa kirjepommi haavoittanut useita ihmisiä – kukaan ei ole kuollut
20:47
Talon lunastus ja purku tiehankkeen alta aiheuttivat haikean mielen – Iin ohitustiehanke saattaa alkaa toteutua luultua nopeammin, jo kymmenen vuoden päästä Tilaajille
20:00
Kysyimme, ehtiikö vielä varata kampaajaa ensi viikon lopun valmistujaisia varten – "Muutamia vapaita aikoja on"
19:42
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
19:40
Sakari Mannisen Minna-äiti pyrkii seuraamaan poikansa jokaisen pelin, puolivälierän suoritus liikutti kyyneliin – Kaapo-koira kaipaa kotona isäntänsä rapsutusta
66
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
54
Nuoret jalkautuivat toisen kerran kaduille ympäri maailmaa ilmaston puolesta – missä ovat aikuiset?
42
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"
38
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
35
Jupakka sai uuden käänteen – Heinäluoman rypsiöljyerä myyty loppuun
29
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
23
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image