Oulu

Pikisaaren koulutustilat halutaan käyttöön – val­tuus­toa­loit­tees­sa esitetään op­pi­lai­tos­ti­lo­jen maapohjan hankkimista kaupungille

Oulu 19.8.2019 20:03
Kaleva

Pikisaaresta vapautuu tiloja, kun Oulun seudun ammattiopiston Pikisaaren yksikkö lähtee pois nykyisistä tiloistaan. SDP:n valtuutettu Yrjö Harju on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään toimia Pikisaaren oppilaitostilojen maapohjan hankkimiseksi kaupungin omistukseen.

Aloitteessa esitetään, että siten tiloja voitaisiin käyttää uuden taiteen kehittämiseen, käsityöhön ja galleriatoimintaan.

Kaupunginhallitus käsitteli tiistaina valtuustoaloitetta ja totesi, että koko seitsemän rakennusta kattavasta alueesta ollaan valmistelemassa kehittämissuunnitelma, jossa ideoidaan alueen käyttöä ja tutkitaan liiketoiminnan perusteita. Suunnitelmaa on tekemässä Business Oulu -liikelaitos.

MAINOS

Kommentoi

Joko kaupungille viimein valkeni, että siirtämällä koulua paikasta toiseen, se pääsee maksamaan sekä vanhasta, että uudesta koulurakennuksesta? Tieten voi olla, että jollain vaalirahoittajalla oli jo valmiit suunnitelmat näiden vanhojen koulujen paikoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno aloite! Kulttuuripääkaupunkihankkeessa keskeinen mahdollistajana ja luo kaupunkilaisille mahtavan luonnonläheisen kulttuuri-ja käsityömiljöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maapohja on jo kaupungin. Uutista voisi näiltä osin tarkentaa. Asia selviää pykälätekstistäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilalle nouseekin sitten kätevästi 20-kerroksinen kerrostalo, jonka pohjakerrokseen Sale ja joku taidegalleria

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhut ironisesti, mutta asiaa: väärä sijainti esim. lisäasuntotuotantoon tuo alue. Aloite sen sijaan kuulosti ihan asialliselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image