Oulu

Piikikäs, pieni eläin oli jumissa kiviaidassa Oulussa, lapset soittivat pe­las­tus­lai­tok­sen hätiin – pelastettu siili liittyi kaverinsa seuraan ja jatkoi matkaansa

Siili on pienikokoinen nisäkäs, jolla karvojen sijaan ihoa peittävät piikit. Kuvan siili ei liity tapaukseen. KUVA: Neena Kuukasjärvi
Oulu 19.5.2019 14:20
Heikki Uusitalo

Oulun Möljän sillan alla piikikäs, pieni eläin oli jäänyt jumiin verkkokiviaitaan. Paikalla liikkuneet lapset huomasivat, että kyseessä on siili, joka ei pääse omin voimin eteenpäin. 

Lapset soittivat pelastuslaitoksen yksikön hätiin. Pelastajat tarttuivat voimapihteihin, joiden avulla verkkosilmukkaa saatiin käännettyä sen verran auki, että siili pääsi pois pinteestä. 

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että eläin oli pelastusoperaation jälkeen terveen ja hyvävoimaisen oloinen. 

Noin viiden metrin päässä oli odottelemassa toinen siili, jonka seuraan pelastettu eläin liittyi. Siilit jatkoivat matkaansa ilmeisen tyytyväisinä. 

Siili on pienikokoinen nisäkäs, jolla karvojen sijaan ihoa peittävät piikit. Siilit viettävät talven horroksessa. Keväällä kupolimaiset eläimet alkavat jälleen liikkua. 

Suomessa siili elää usein asutuksen seuralaisena. Siili on tavallisesti varsin hiljainen. Se esimerkiksi tuhisee etsiessään ruokaa. Paritellessaan siili on vähän äänekkäämpi. 

Siili on kaikkiruokainen ja syö etenkin hyönteisiä ja pieniä selkärankaisia. 

Täysikasvuinen siili on noin 18-26 senttimetriä pitkä ja painaa 0,3-1,5 kiloa. Keveimmillään eläin on talvihorroksen jälkeen ja painavimmillaan syksyllä.

Lähde: Luontoportti.

MAINOS

Kommentoi

Aivan ihana!!! Kiitos lapset, kun soititte siilille apua, kiitos pelastuslaitoksen yksikkö, kun päästitte siilin pinteestä vapaaksi, ja kiitos Jeesus, kun näin johdatit asiat parhain päin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

87
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
62
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
57
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
54
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
31
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image