Oulu

Pih­la­ja­lin­na­kin irtisanoutuu ou­lu­lais­val­tuu­tet­tu Moilasen puheista

Riikka Moilanen pahoitteli sanavalintaansa erillisessä puheenvuorossa. Arkistokuva. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 10.9.2018 21:26
Heikki Uusitalo

Oulun kaupunginvaltuuston keskustalaisjäsen Riikka Moilanen kutsui maanantain valtuustokokouksessa vähäosaisia päihderiippuvaisia ”ihmisroskaksi”. Myöhemmin Moilanen pahoitteli erillisessä puheenvuorossa sananvalintaansa. 

Keskustan valtuustoryhmä irtisanoutui jo samana iltana täysin Moilasen puheista.

Valtuuston kokouksessa Moilasen sanoihin kiinnitti huomionsa erityisesti valtuutettu Sebastian Tynkkynen (ps.), joka piti pian Moilasen jälkeen puheenvuoron.

– Tässä kaupungissa ei ole ihmisroskaa, ei ole. Tässä kaupungissa on ihmisiä, joilla on ongelmia. Meidän ei pidä kysyä kaupungilta, mitä kaupunki tekee, ettei täällä olisi ihmisroskaa, vaan mitä me poliitikot voimme tehdä, ettei ihmisiä syrjäydy ja ajaudu ulos tästä yhteiskunnasta. Piste, Tynkkynen sanoi.

Moilanen on siiviliammatiltaan Pihlajalinna Oulun toimitusjohtaja. Tynkkynen kysyi Twitterissä Pihlajalinnalta, ovatko toimitusjohtajan puheet yhtiön arvojen mukaisia.

Pihlajalinna irtisanoutui Moilasen puheenvuorosta.

"Riikka Moilasen puhe ei vastaa mitenkään Pihlajalinnan arvoja tai niiden mukaista toimintaa", yhtiön vastauksessa todetaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Se on selvä ettei minkään yrityksen maine kestä tuollaisia lausumia missään sanottuna. Tällä Moilasella voi olla hankala saada jatkossa töitä mistään, ei yksikään organisaatio halua ottaa riskiä maineen menetyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointivaltion mittari on aina ollut miten se kohtelee vähäosaisia. Omat ratkaisut ja päätökset näkyvät katukuvassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä sama firma tulee kilpailemaan Soten tullessa näistä ihmisroskistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pihlajalinnalla ei muutenkaan ole mennyt hyvin viime vuosina, vilkaiskaa vaikka graafia pörssissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuis sitten jos sote onnistuu ja valinnan vapaus siinä niin kelpaako nämä (ihmisroskat) Pihjalinnan asiakkaaksi aika näyttää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En enää ikinä asioi Pihlajalinnassa, en minä, eikä yritykseni henkilökunta. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pihlajalinnaan en kyllä jalallani astu, etten vaan saa vahingossa roskaihmisen diagnoosia. Että näin sitä tuli lipsautettua, mitä ihmisistä ajatellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahaa ihmiset vievät turistit Oulusta höpö höpö! Kiitos Isonkadun katkaisun, torin ja Kauppahallin alueen tuhoamisen jne.Ei Oulussa haluta säilyttää vanhaa, arvokasta..Nimenomaan historiaa tullaan katsomaan.No, onneksi on jäänyt päihde-ja heikko-osaisten auttaminen historiaan.Siis on jotakin ihmeteltävää vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvinaisen asiaton kommentti. Kyllä meidän yhdessä pitäisi miettiä miten voimme näitä ihmisiä auttaa ja mitä tukitoimia yhteiskunta voisi tarjota. Tietenkin heidän läsnäolonsa tuo turvattomuutta keskikaupungille ja näkyväksi sen miltä mielellään ummistaisi silmänsä. Jospa tämä törkeä kommentti kuitenkin kääntyisi näiden ihmisten avuksi. Ainakin asia saa nyt julkisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä minulla menee hyvin. On perhe, koti ja hyvä terveys. Hyvä työ ja palkka. Mutta mitä jos sairastun tai tulee muita vaikeuksia, tuleeko minusta joidenkin silmissä ihmisroskaa ja perheeni on samalla arvoton tälle porukalle? En nyt oikein kyllä sulata tätä puhetta. Niin ja olen keskustalainen, hyvä että puolue sanoutui irti tuollaisista puheista. Toivottavasti työnantajakin pohtii, mikä on viisainta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisroska kommentteja on kuultu 30-40v. ajan eri puolilla Suomen jos on pakotettu menemään töiden perässä töitä tekemään.Ei velaton lääkäri töitä kaipaa. Ruusuja 90-luvun lamavuosiltakin.Onneksi kirkko ja valtio eivät ole humanismissa sama asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pihlajalinna ei pääse irti Riikka Moilasen puheista, mutta pääsee irti Moilasesta jos firmalla on vastuullisuutta ja ihmisarvoista moraalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomenna Pihlajalinna ilmoittaa "vapauttaneen" Moilasen tehtävistään tai tämä ilmoittaa jäävänsä sairauslomalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika kova juttu Moilaselle ja Pihlajalinnalle! Nyt olisi viisasta toimia, strateginen valinta kuuluu yritykselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tartte enää mennä Pihlajalinnaan, jos se ei irtisano toimariansa. Kyllä niitä potkuja on saanut vastuullisissa yrityksissä pienemmistäkin lausahduksista kuin avoimen vihamielisestä puheesta syrjäytyneitä ihmisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
20
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
17
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image