Oulu

Pihalta juossut koira hyökkäsi toisen koiran kurkkuun

Oulu 10.8.2012 11:40 | Päivitetty 10.8.2012 23:07
Kaleva

Oulun poliisille on tehty rikosilmoitus, jonka mukaan irrallaan talon pihalla ollut dogo argentino -rotuinen koira hyökkäsi toisen koiran kimppuun Oulun Höyhtyällä.

Ilmoituksen mukaan koiran omistaja oli ulkoiluttamassa koiraansa lauantai-iltana kahdeksan jälkeen, kun takaapäin hyökännyt koira oli käynyt suoraan toisen koiran kurkkuun kiinni. Irrallaan ollut koira oli heitellyt isokokoista novascotiannoutajaa puolelta toiselle.

Kalevaan yhteyttä ottanut koiran omistaja kertoo, että koira ei ole ollut pihalla irrallaan, vaan se on ollut sisällä ja onnistunut löytämään tiensä kahden oven ja kahden portin ohi.

"Koira on yli 11-vuotias, ja se on ollut minulla pentuiästä asti. Se ei ole koskaan ollut vaaraksi kenellekään", hän sanoo.

Tutkitaan järjestysrikkomuksena

Rikoskomisario Ilkka Riikola Oulun poliisista kertoo, että tapausta tutkitaan järjestysrikkomuksensa, josta rangaistuksena voi tulla sakot.

Ilmoituksen tehnyt nainen kuvailee tilannetta todella pelottavaksi ja järkyttäväksi. Tapahtumahetkellä kadulla oli myös useita lapsia, jotka näkivät välikohtauksen.

Nainen uskoo, että tilanne olisi todennäköisesti johtanut toisen koiran kuolemaan, ellei ohikulkija olisi puuttunut tilanteeseen. Apuun tullut mies oli saanut irrotettua hyökänneen koiran toisen koiran kimpusta pois.

Koiran omistaja ihmettelee rikosilmoituksen tekemistä. "Olen pyytänyt anteeksi ja luvannut kantaa vastuun. Minun tietooni ole tullut, että toinen koira olisi vahingoittunut. Itse en ollut paikalla näkemässä, mutta se on hyvinkin voinut olla koirien välistä rajumpaa leikkiä", hän sanoo.

Dogo argentino -rotu on kielletty muun muassa Tanskassa, Norjassa ja Englannissa. Rotu on jalostettu erityisesti suurriistan metsästykseen.

Koiran omistaja on pahoillaan siitä, että rotu leimaantuu vaaralliseksi. Hänen mukaansa koira on hyvin ihmisystävällinen ja lapsirakas.

"Minulla on itselläni pieniä lapsia. En kai olisi niin tyhmä, että pitäisin koiraa, joka olisi niille millään tavalla vaaraksi", hän sanoo.

Koiranomistajalla velvollisuus pitää koira kiinni

Riikolan mukaan rikosilmoituksia koirien aiheuttamista häiriöistä tulee ilmoituksia lähes viikoittain. Useimmiten kyse on siitä, että koiran haukkuminen aiheuttaa naapurisovussa ongelmia.

”Tällaiset tapaukset, joissa irrallaan ollut koira hyökkää kimppuun, ovat harvinaisempia, mutta eivät tavattomia”, Riikola sanoo.

Riikolan mukaan koiranomistajat ovat pääsääntöisesti hyvin valveutuneita pitämään koirat kiinni. Hän kuitenkin muistuttaa, että koiranomistajan velvollisuus on huolehtia siitä, että koirat pidetään kiinni.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (79)

Meijän koira on kyllä jo 5vee mutta siis kun sitä ulkoiluttaa se ei ees vilkase toiseen koiraan kun se murisee. Ensinnäkin tuo on liioittelua nimittäib en usko että koira joka on lapsiperheessä eikä aiemmin oo teheny mittää ni yhtäkkiå juoksee ottaa kurkusta kii ja heiluttelee puolelta toiselle, saattaa olla että hölkytellyt vaa ja koira johon oli tarttunut oli vähn murissut ja leikin merkkejä. Tiiän omistajana että koira on vahva ja tappajakoiraksi jalostettu mutta ei sen rodun perusteella voi niitä semmosiksi leimata koska tämä meijän koira on muutenki vähä nössö. Mutta eipä todelta kuullosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluan sanoa Dogon omistajan lapsena että ne on jalostettu silleen et ne ei päästäis irti villisiast. Ja ne on kyl niin ihanii lutuputui. Leikkaamatomii saman sukupuolen Dogoi ei kannata pitäää kahestaan ne ei sit oikeest päästä irti helpol. Ja Chihu on kans tosi vaarallinen siis niin äkänen sellanen joka ei oo totunu lapsiin. Mut jos sä etit koiraa joka menee väliin tappelussa ja ei alota tappeluu/jatka niin ota Basset Hund se on niin kiva oikeest paitsi saattaa joskus karata koska se menee sen nenän peräs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

plus koirani vahtii yli sadankiinteistön yleisavaimia autossa! Miten mujuu esim spanieleileta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dogoni myös tekekee asiansa "kakka" pitkälle metsään, ei koskaan ruoholle. Ettei tarvitse foorumissa kirjoitella. Ajatelkaa "peto" oppi tuonkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se Pkele miten rotu mustamaalataan mediassa.Itsellä on neljä vuotta vanha dogo,ja kiltti ku enkeli. Käymme lenkeillä
päivittäin ja nämä kansan rakastamat saksanpaimenkoirat,belgianpaimenkoirat,kultaisetnoutajat jne. "perhekoirat" murisevat ja räkyttävät kun viimeistä päivää. Ja taluttajat katsovat minua pahasti?? Oma koirani vaan uikuttaa korkeintaan että leikitään. Mutta pysyy vierellä kun sanon ohi. Kävimme Tottelevaisuuskoulutuksen ja peruskoulutus jatkunut kotona kovana. Ei sen ihmeempiä "leijonankoulutuksia"! Meillä on puolitoistavuotias tyttö ja ovat koiran kanssa parhaat ystävät. Ainoastaan suvun "pikkurakit" eivät tykkää lapsista, näykkivät heti varotuksesta!! Uroskoirathan ovat tarkkoja reviiristään rodusta riippumatta. Mutta mitään koirarotua ei saa pitää irti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, millä logiikalla toisen koiran päälle käynyt koira on yht'äkkiä vaarallinen myös ihmisille??!
Itselläni on pieni puudeli, joka on remmiräyhä, eikä yleensä tule toimeen toisten urosten kanssa, ellei pääse rauhassa omaan tahtiin tutustumaan. Lapsille, tai ihmisille noin yleensä, ei koirani silti tekisi koskaan mitään pahaa. Varsinkin vieraita ihmisiä kohtaan on hyvin lempeä. Itse olen saanut hammasta, ei koskaan kukaan muu, ei edes korvasta kiskova lapsi.
Naapurissani asustelee pieni chihu, jota pelkään enemmän kun mitään muuta koiraa. AINOA koira joka on koskaan purrut minua. Ei myöskään epäröi näykkäistä liian lähelle tulevaa vierasta lasta. Omistajaa ei koiran toiminta hetkauta suuntaan eikä toiseen, hyvin lepsun oloisesti yrittää sitä kieltää. Ja vapaana saa olla tämä koira. Käy myös toisten koirien kimppuun, omanikin ovat saaneet osansa. Pitäisikö siis chihutkin pistää suoraan kiellettävien listalle?? Hyvin usein kuulee agressiivisesti käyttäytyvistä "kääpiökoirista". Nämä on siis jalostettu vain ja ainoastaan seurakoiriksi, eli onko jotenkin hyväksyttävämpää pitää näitä koiria taajama-alueilla, vaikka eivät moitteettomasti käyttäydykkään?
Kyllä pienenkin koiran purema saa pahaa jälkeä aikaiseksi! Jos kohteena on lapsi, tai toinen pieni koira, voi hengenlähtö olla lähellä.
Itse en ole kokenut tarpeelliseksi tehdä naapurini koirasta ilmoitusta, koska itse olen oppinut sitä välttelemään, ja jos käy muiden koirien päälle, ei ongelma ole minun. Kyllä, saattaa kuulostaa välinpitämättömältä, mutta näin se vain on.

Järjetöntä, että suuret "taistelukoirat" mustamaalataan vain siksi, että jokunen yksilö on käyttäytynyt huonosti.
Tässäkin tapauksessa on tapahtunut surkeiden sattumusten sarja, eikä omistaja ole mielestäni ole rikkonut kiinnipitolakia.

"koiran omistaja kertoo, että koira ei ole ollut pihalla irrallaan, vaan se on ollut sisällä ja onnistunut löytämään tiensä kahden oven ja kahden portin ohi."

Voiko joku todella käsi sydämellä väittää, että omistaja on laiminlyönyt velvollisuutensa, tai omalla välinpitämättömyydellään mahdollistanut koiran karkaamisen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksinkertaista pidetään koirat kiinni niitähän ei saa pitää irti irtipito on rajattu hyvin tiukaksi lain puitteissa.yleensä vika on kaksilahkeisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö se koira ollut "karannut" sisältä.siis vahinko!pitääkö koirat nyt myös lukita vaijerin nokkaan sisälläkin että tällaisilta vahingoilta vältyttäisiin???ja tuo lisä:dogo argentiino rotu on kielletty mm. niin onko tarkoitus nyt leimata nämä koirat mielenvikaisiksi jotka tappavat ja repivät mummojen taluttamia suomenpystykorvia???omistaja oli pyytänyt anteeksi ja luvannut kantaa vastuun jos jotain olisi sattunut.miten ilmeisesti ei kuitenkaan käynyt..!enemmän olisin huolissani näistä puudelin käyttäjissä jotka päästävät kiltin pikku koiransa 10 metrin flexin nokassa täysin tuntemattomien koirien luo tekemään tuttavuutta!HUOM.kaikki koirat eivät syystä tai toisesta halua tehdä tuttavuutta pikku koirasi kanssa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdyn samaan kommenttiin. Pienistä koirista ei välitetä vaikka ne kulkis irti, koska ne on niin sulosia ja ei tee mitään, vaikka suurin osa pienistä koirista, joita olen tavannut ovat todella aggressivisia. Mutta kun pieni koira käy päälle/ puraisee jälki ei ole välttämättä niin paha. Tässä on se syy isojen koirien syyllistämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva näköjään älynnyt kysyä myös dogo argentinon omistajan näkemystä asiasta. Alunperin tyhmää olikin kalevalta julkistaa vain tämän toisen osapuolen, "uhrin", näkemys asiasta... On myös outoa tehdä rikosilmoitus asiasta, kun argentinon omistaja on heti tullut paikalle selvittelemään asiaa... Koirat tappelevat toisinaan, samoin kuin ihmiset, ja yhtä hyvin tämä toinen koira on voinut ärsyttää argentinoa ennen tätä episodia... Kyllä nyt on poliisin aikaa tässäkin haaskattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

otahan väärää tietoa pikkuisen asioista selvä lue JAHTI lehdestä jos osaat lukea JUHA K KAIRIKON kirjoitus koiran irtipidosta ja kiinnipidosta eli missä saa pitää irti ja missä ei sieltä löytyy tokumenttia joka kestää päivänvalon ja pitää kutinsa vaikka yön pimeydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuollaistakaan olisi päässyt tapahtumaan mikäli asiantuntevat kommentoijat olisivat olleet koiran kouluttajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta nykyään hankitaan koira vain imagon takia koiraa käytetään koulutuksessa
Mutta yleensä lipsutaan jatkosta
Annetaan koiran olla herra ja hidalgo kotona
"Ja hän on talon isäntä" sanoo emäntä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiran omistajile "ajokortti". Kaikissa koiraroduissa on kaikenlaisia luonteita ja kun siihen sattuu koiranomistaja, joka korostaa koiran vääriä käyttäytymismalleja sosialisessa kontaktissa on yhtälö valmis.
Tämä sama koskee kaikkia lemmikeitä, käärmeitä hämähäkkejä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kkälly se niin menee et koirasta kuon koirasta saa arvaamattoman ja vihaisen. On tullu vastaa terrieriä lenkillä joka jyökkäs kimppuun ja puudeleista puhumattakaan.... Mut tosi on et rotu ilmoitetaan uutisissa vain jos on ollu joku "erikoinen" ob se chihauvaki peto ko iskee kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettava tapaus. Onneksi kuitenkin koirat hyökkäilee paljon harvemmin toisensa kimppuun kuin ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun ei koiraveroa tarvita! Pitää vissiin kunnolla tulla vahinkoa ennen kuin lain puitteissa aletaan puutumaan tähän käsistä lähteneeseen koiraharrastukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis koiran omistajat ovat tätä veroa odottaneet ja sitä toivovat, mutta koirattomat ei sitä ilmeisesti halua säätää. Veron tullessa voimaan kaupunki sitten sitoutuisi keräämään koirien jätökset ja antamaan koirallisille muutkin palvelut. Kannatan koiraveroa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä maksan kaikki veroni ja silti kaupunki ja valtio ei tyhjennä paskamakkiani eikä roskalaatikkoa?! Eli kun veron maksaa niin itte ei tartte vastata mistään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dogo argentinon omistajana haluan sanoa että kyseinen rotu on oikein koulutettuna erittäin ihana ja leppoisa "perheenjäsen",joka tottakai pitää olla osaavissa käsissä ja koulutus on kaiken a ja o!IItselläni on pari kertaa lenkeillä tapahtunut että esim.australian paimenkoira ja joku pieni terrieri ovat ollet irrallaan ja hyökänneet koirani kurkkuun kiinni ja roikkuneet siinä jonkun aikaa koska koirien omistajat eivät ole uskaltaneet hakea koiraansa pois.Oma koirani kyseisissä tapahtumissa ei tehnyt yhtään mitään eikä murissut tai mitään,kun koirat päästivät irti niin oma koirani lähti vain jatkaan matkaa ja katteli vähän hölmistyneenä että mitähän tämä nyt oli.Mietin vain silloin kummankin tapahtuman jälkeen että mitä sitten jos koirani olisikin tehnyt jotain niin voin vain kuvitella kuinka dogo argentinosta olisikin tehty syypää koska eiväthän pikkukoirulit tee koskaan mitään pahaa kenellekään....halusin vain tuoda esille tälläisenkin näkökannan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (79)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image