Oulu

Per­ho­ka­las­ta­jat kisaavat Tamuslammella

Aurinko on hellinyt Tamuslammen perhokalastajia. Lammen omistaa Oulun kaupunki ja Oulun seudun perhokalastajat vuokraa sitä. Salakalastajat ovat seuralle riesa, minkä vuoksi se on tarkka muun muassa lammen sijainnin kertomisen suhteen.
Oulu 23.5.2010 17:30 | Päivitetty 23.5.2010 18:02
Susanna Kemppainen
Oulun Tamuslammella on käynyt koko sunnuntain siimojen viuhuna. Oulun seudun perhokalastajat järjestävät siellä perhokalastuksen SM-karsintakilpailun, minkä johdosta lammen ympärillä käydään kiivasta taistelua.

Kisassa on kovatasoisia kalamiehiä, mukana on lukuisia SM-, EM- ja MM-tason menestyjiä. Paikallisten kalastajien lisäksi mukana on kilpailijoita Tampereen ja Kokkolan suunnalta saakka.

"Seuramme on yksi Suomen suurimmista kilpakalastusseuroista", puheenjohtaja Ilkka Pirinen selittää. "Ei aina tarvitse lähteä 300-600 kilometrin päähän kilpailuihin."

Karsintakisojen kautta menestyneimmät pyrkivät pääsemään SM-perhon finaaliin, joka pidetään elokuussa Merikarvialla. Sinne hyväksytään 40 karsintakilpailuissa parhaiten menestynyttä.

Tamuslammesta on aurinkoisen päivän mittaan noussut kymmeniä kirjolohia. Pisimmät ovat olleet 50 sentin luokkaa. Ne on kalastettu lammesta jossain määrin kiistelyä herättävällä catch and release-periaatteella, eli kalat on vapautettu takaisin lampeen välittömästi mittaamisen jälkeen.

"Tutkimusten mukaan kalat selviävät erittäin hyvällä prosentilla väsytyksestä. Käytämme väkäsettömiä koukkuja ja irrottaminen tapahtuu nopeasti. Kalaa ei tarvitse nostaa vedestä", Pirinen kuvailee.

Kisapaikalla on käynyt myös kutsumattomia vieraita. Lammesta eivät saa kalastaa muut kuin Oulun seudun perhokalastajien jäsenet, mutta viime yönä veden ääreltä narahti rysän päältä kiinni kolme salakalastajaa. Tehokkaan valvonnan ansiosta he jäivät kiinni ja heidät toimitettiin poliisin huostaan.

Lue lisää maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

4wgum7 <a href="http://skusvbazxuvp.com/">skusvbazxuvp</a>, [url=http://xpnamajqhtxs.com/]xpnamajqhtxs[/url], [link=http://esmejlpmlymx.com/]esmejlpmlymx[/link], http://sgrnosuqdzly.com/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elläimen rääkkäystä, tulkaapa meän latvavesille pelleileen niin veän teitä sormikoukulla poskesta pitkin rantaa niin saatatta oppia jotakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mus vistalampi on nis viileksen ja vas vilekaisen välimaastos,harrilaudal tulee hyvin saalista,kun käyttää kauko-ohjattua pienois s.venettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman kummalta touhultahan tuollainen "kalastus" vaikuttaa. Poikasena kävin samaisella lammella kalastamassa ahventa ja haukea ja olenkin useasti miettinyt onko tätä luontaista kantaa siellä vielä jäljellä? Toivottavasti niitä ei ole hävitetty "roskakaloina" istukkaiden tieltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläinrääkkäystä koko touhu.On melkoista sakkia nuo cach and release kalastajat.Ei se ole kalastamista vaan kiusaamista.Missäs ne luonnonsuojeliat oikein luuraa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salakalastus pitäisi rinnastaa näpistykseen/varkauteen! Eihän kukaan voi mennä ammattikalastajankaan verkkoja kokemaan... Suomessa on liian yleistä salakalastaminen. Tiedon puuttesta ei ole kyllä kysymys. Sitä löytyy kyllä jos vaan viitsii kysy tai etsiä. Hyvä että tällaisia kisojakin järjestetään ja niistä uutisoidaan, vaihtelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
13
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
3
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
3
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
1
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image