Oulu

Pennanen aikoo esittää 16–17 miljoonan euron sijoitusta Fennovoimaan

Kaupunginjohtaja Matti Pennanen painottaa Pyhäjoen aluetaloudellista merkitystä. ”Olen sitä mieltä, että juuri siitä syystä meidän pitää olla mukana pienellä osuudella.” KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 3.6.2014 6:04
Kari Sankala, Kaleva

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen kävi esittelemässä maanantaina Oulun kaupungin päättäjille Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalasuunnitelmia.

Ottavainen ei tehnyt Ouluun turhaa matkaa.

Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen aikoo esittää ensi maanantaina kaupunginhallitukselle, että Oulu lähtisi mukaan 16–17 miljoonan euron sijoituksella.

Pennanen kertoi mielipiteensä kaupunginhallitukselle jo eilen tilaisuuden jälkeen.

Lopullisen päätöksen Oulun osallistumisesta tekee näin kaupunginvaltuusto 16. kesäkuuta.

Pennanen korostaa, että ydinvoimalaluvasta päättää eduskunta.

”Tämä olisi meiltä vahva viesti valtiovallalle, ettei ydinvoimalaan liittyvien investointien anneta luisua Pohjois-Suomesta etelään Loviisaan.”

Lue lisää 03.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (159)

Vai ettei investoinnit saisi luisua! Ja tämmöseen on varaa pumpata miljoonia! Mitä ihmeen työpaikkoja muka sietä löytyisi oululaisille? Jopapalle suosittelisin syventymistä ydinvoiman työllistävään vaikutukseen esim. Loviisassa. Ja myös ydinvoiman saastuttavaan puoleen josta ei paljon puhuta lehdistössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pennaselta todella hyvä esitys. Suomi tarvitsee työpaikkoja ja niitä ei vihreiden mössö lisää vaan vähentää entisestään. Toivottavasti hanke toteutuu vaikka tämä kokoomuksen puisto-osasto jäisi pois nykyhallituksesta Fennovoiman hankkeesta johtuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusin kannanotto asiaan on näköjään nyt se, että ei niitä rahoja kaupungin kassasta oteta. Että ei se vaikuta kaupunkilaisiin mitenkään, koska rahat menevät Oulun Energialta, joka on kaupungista erillinen yhtiö. Mutta entä sitten, jos Oulun Energia joutuisikin prosentin osuudellaan hankkimaan ydinvoimalalle lisää rahoitusta kuten Olkiluoto 3:llekin on jouduttu hankkimaan? Ja sitten, jos tulisi ympäristötuhoja ja olisi niiden maksun aika ja Oulun Energia joutuisi taloutensa kanssa hankaluuksiin? Ihan varmasti kaupunki olisi sitä pelastamassa, veronmaksajien rahoilla taas, milläpä muulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaan. Fennovoiman tappiot tultaisiin maksamaan Oulun energian kaukolämmön hinnassa ja Merikosken sähkönmyynnillä. Tällä hetkellä Oulun energia tuottaa kaupungille voittoa jonka voi katsoa verotuloiksi. Eli Fennovoiman tappiot vaikuttaisivat välillisesti myös Oulun kunnallisveroon. On selvää että omistajana Oulu tulisi verorahoin tukemaan Oulun energiaa jos se joutuisi taloudellisesti ahtaalle.

Oulun kaupungin kannattaisi pysyä kaukana Fennovoimasta koska Oulu ei tarvitse ydinvoimaa. Kaivattuja työpaikkoja voidaan luoda muilla investoinneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kaupungin tehtävänä ole pitää peruspalvelut yllä ja jättää epävarma sijoittaminen fiksuimille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus hakee suosiota markkinoinnissa tehokkaaksi todetulla mielikuvalla, joka on moneen kertaan testattu markkinapsykologeilla. Mielikuvamarkkinoinnin periaatteita on, että sisältöä, tässä tapauksessa politiikkaa ei pidä sekoittaa mielikuvaan ja sen Kokoomus tekee kiitettävällä tavalla juoksuttamalla kuvamaailmaa joka on kiva ja ystävällinen, eikä hiiskukaan aatteista.
"Valitsetko laivasi kapteeniksi pitkän ja komean, vai kokeneen kapteenin joka osaa purjehtia." Vastoin parempaa tietoa ihmiset valitsevat vaistomaisesti ensimainitun.
Se vetoaa niihin primitiivisiin vaistoihin joilla erotamme kasvonpiirteistä luotettavuuden ja päinvastaiseen viittaavat negatiiviset piirteet. Kokoomus tarjoaa mielikuvaa, johon viisivuotiaskin luottaa vaistomaisesti. Kaikkihan haluamme, että on aina kesä ja linnut laulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu osallistuu suurella rahasummalla elinympäristön tuhoamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nämä Pennasen aatteet alkavat olla sitä luokkaa, että seuraavissa yt-neuvotteluissa hänen olisi syytä erottaa itsensä. Turisteja!!! Ei kai oululaisten velvollisuus ole työllistää valkovenäläisiä ja venäläisiä. Kirijenko lupasi työpaikat heille Pulinin läsnäollessa. Eroa Pennanen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkaan ei Kokoomuslaisen mailmankuva horju, kun on pelastettava yhteisillä rahoilla kaatuva suuruudenhullu hanke. Liekö Pennasen sisäpiireihin kuuluvilla jo niin paljon kiinni atomikekkereissä, että kellään muulla kuin julkisella vallalla ei ole rahkeita pelastaa tätä turhaketta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä katsella noita kommentteja. Se että kaupungilla ei ole varaa maksaa palkkoja, ihmisiä potkitaan töistä pois tai säästetään kaikessa, ei liity mitenkään voimalaitokseen suuntautuvaan sijoitukseen. Ekassa on kysessä se ettei kaupungilla ole rahaa eikä ehkä tarvettakaan kaikkien työllistämiseen. Tokassa se että on löydetty sijoituskohde jolla saadaan ihmisille töitä ja jonka lopputuote menee varmasti kaupaksi = sijoitus tulee maksettua takaisin. Se että kaupungin kassassa ei ole rahaa, mutta pankista saa lainan tai velkakirja voidaan laskea liikkeelle, koska kaupungilla on luottoa, ovat siis todella eri juttuja.

Suomi on jo pitemmän aikaa ottanut syömävelkaa ulkomailta, kuin hullu mies Huittisista joka söi enemmän mitä tienasi. Täytyy muistaa että valtion ja kuntien työ ei ole taata ihmisten hyvinvointia syömävelalla, vaan luomalla ihmisille ja firmoille mahdollisuuksia tienata rahaa. Tuo ydinvoimala näyttäisi olevan sellainen mahdollisuus.

Sijoiitustoimintaa pitäisi varmaan opettaa paremmin, jo se että laittaessasi rahasi säästötilille on oikeammin sanottuna tienattujen rahojen lainaamista pankille hyvin pienellä korolla (jopa miinus merkkisellä), on monille ihmisille täysin nurinkurinen ajatus. Lisääpä siihen se, että pankki voi lainata ne rahat asunnon ostajalle ja lisätä siihen vaikkapa 5 kertaisen määrän rahaa jota ei edes ole olemassa, menee jo takuulla yli hilseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimalan lopputuote on ydinjäte, joka ei mene helposti kaupaksi nyt kun ydinaseita on ennestäänkin käyttämättöminä varastoissa.Jos lopputuotteella tarkoitetaan "omakustannushintaista" sähköä, niin osakkaan on se pakko ottaa vastaan hinnalla millä hyvänsä kesät talvet ja lasku tulee varmasti...eli siinä suhteessa olet oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä. Tämä olisi kaamea erehdys. Laittakaa rahat hoitotyöhön ja järjestäkää nuorille töitä. Myös päiväkodeissa kaivataan hoitajia, vanhukset vaipoissa ja kukaan ei jouda vaihtamaan, vanhuksia kuljetetaan pitkin maakuntaa hoidettavaksi, kun ei ole paikkoja eikä hoitajia. Miten itsekästä tuollainen tuhlailu onkaan, omaa mainetta koetetaan nostaa näillä hulluilla tempuilla, kuten rooppi ja nyt tämä saasteongelman hankkiminen atomivoimalan muodossa. Hävetkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät ihmiset olko huolissanne Fennovoimasta ja heidän ydinvoimalaprojektistaan, joka ei tule koskaan valmistumaan. Pian tulemme saamaan lahjaksi suuren ihmeen, joka muuttaa kaiken:

http://www.kaleva.fi/juttutupa/tiede-ja-luonto/miksi-media-vaikenee-kylmafuusiosta/3230243

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen maailmaa mullistava keksintö voi olla perovskite solar cell joka mahdollistaisi edullisempien aurinkokennojen valmistuksen. Hinta voi laskea jopa 1/10 osaa nykyisestä joka tarkoittaa sähkönhinnassa 10€/MW. Tästä seuraisi että Suomen tulisi hetkessä 10GW aurinkosähkö kapasiteettia. Jopa lappiin kannattaisi rakentaa aurinkovoimaloita jotka hyödyntäisivät aurinkoisia kesäöitä.

Käytännössä halpa aurinkosähkö tulisi aiheuttamaan että ydinvoima olisi touko-elokuun välisenä aikana raskaasti tappiollinen koska ydinsähkön hinta ylittäisi reippaasti markkinasähkön hinnan. Aurinkosähkö olisi kesäisin jopa niin halpaa että ei edes vesivoimaa kannata käyttää päivällä vaan sitä kannattaa säästää iltaan ja yöhön jolloin siitä saadaan parempi hinta. Sateisina kesinä aurinkosähkö tuottaisi vähemmän mutta vesivoima sitä enemmän. Tietysti tuulivoimalla tulisi olemaan suuri merkitys uusilla sähkömarkkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut toivoo,että siivellä saa työtä. Pyhäjoki panostaa ja saa pienimmän hyödyn. Työtä tarvitaan. Vasemmisto vastustaa kaikkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä on paljon järkevämpi ehdotus kuin se Kreikan 30 vuoden laina jota ollaan jo antamassa anteeksitai siirtämällä takaisinmaksua varmaan ensivuosituhannelle. Jos Oulu ei osallistu ei tänne saada niitä ydinvoiman synergia etujakaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu kuin olisi rakennusinsinööri kaupunginjohtajana Onkohan epäilyni oikeilla jäljillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Oulu voi sijoittaa Fennovoimaan kun terveyspalveluja ja lapsilisiä leikataan,työntekijöitä sanotaan irti työpaikoistaan ja sitten vedotaan SÄÄSTÄMISEEN ??? Silti Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen on palkankorotuksia kohta vailla,kun EI muka tule toimeen??.
Ei laskutoimitus mene yksiin kansalais järjellä.
Hölmölästä ovat kotoisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (159)

Uutisvirta

18:04
Antti Rinne vastasi kuntapohjaista sote-mallia Pirkanmaalle ajaneelle Tampereen pormestarille: "Yhteensovitetaan valmistelut"
18:00
Hyväksikäyttö voi paljastua virtsakokeesta – lasten kaltoinkohtelua tutkiva lääkäri kohtaa vastaanotollaan yhä enemmän kidutetuiksi joutuneita lapsia Tilaajille
17:40
Toppilassa sytytettiin jälleen tulipalo – palavat rakennusjätteet aiheuttivat runsaasti savua alueelle
17:21
Lipon Kohonen haukkui tuomarit Iltalehdessä lyttyyn kirosanojen kera, kurinpito antoi varoituksen – lajilegendan anteeksipyyntö katsottiin lieventäväksi tekijäksi
16:53
Keskustan Mikko Kärnä onnittelee Antti Rinnettä ja tölväisee kokoomusta – "Selkävoitto Vapaavuoresta"
16:08
Kokoomusnuorten Vuornos syyttää Rinnettä selän kääntämisestä – "Entiset kaupunkipuolueet vihreät ja sdp taipuivat yllättävän helposti keskustan maakuntamalliin"
15:59
Uusia koiraharrastajia toivotaan hirvenmetsästykseen - rajoitukset koiran säkäkorkeuteen muuttuvat
88
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
69
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
38
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
37
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja
36
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
32
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
28
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image