Oulu

Pelti rytisi Pohjantien työ­mat­ka­lii­ken­tees­sä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti

Oulu 21.11.2019 7:50 | Päivitetty 21.11.2019 9:20
Heidi Peltonen

Pohjantiellä sattui torstaiaamun työmatkaliikenteessä kaksi onnettomuutta muutaman minuutin välein. Molemmat kolarit sattuivat aamulla ennen kahdeksaa.

Kaakkurissa pohjoiseen päin menevillä kaistoilla sattui aamulla kuuden auton ketjukolari. 

Päivystävä palomestari Hannu Timonen Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että tilanne on pelastuslaitoksen osalta ohi.

Timonen kertoo, että onnettomuuden nopeudet olivat pieniä, eivätkä autoissa olleet henkilöt tarvinneet ensihoitoa. 

Onnettomuus häiritsi pohjoiseen eli Oulun keskustaan päin suuntautuvaa liikennettä.  Kaistat olivat  suljettuna aamukahdeksasta puolentoista tunnin ajan.Tieliikennekeskuksen mukaan tilanne palautui normaaliksi hieman ennen kello 9.30.

Toinen onnettomuus sattui muutamaa minuuttia aiemmin Iskon liittymän tuntumassa. Poliisista kerrotaan, että onnettomuudessa oli osallisena kaksi autoa. Autot kolaroivat pienellä nopeudella. 

Iskossa kolari häiritsi liikennettä noin puoli tuntia. Oulun tieliikennekeskus tiedotti kello 8.14, että liikenne on palautumassa normaaliksi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Tämä motarin remontti on täysi susi. En tiedä onko suunnittelusta, vai rahasta kiinni. Suunnittelut tehdään arvioiden liikennemäärät 15 vuoden päähän, oulussa ne tehdään 15 vuotta myöhässä. Kolmisen vuotta ollut näitä remontista aiheutuneita hidasteita ja minkä vuoksi, ruuhkat ovat entistä pahempia. Nuo kolmen kaistan osuudet olisi pitänyt ulottaa etelässä Kaakkurin asti ja pohjoisessa Linnanmaalle. On aikaan saatu hienoja Oulujoen kuvia tien varteen, mutta ei oikeastaan muuta. Lisäksi Oulunjoen siltojen kunto oli tiedossa jo edellisen remontin aikaan, ottakaa se pää hanurista pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ajellut nyt puoli vuotta Espanjassa. Ei voi kyllä kuin ihmetellä, miten moninkertaisista auto- ja liittymämääristä huolimatta liikenne pelaa joustavasti. Muut liikkujat otetaan huomioon ja annetaan tilaa. Kenelläkään ole tiellä näkymätöntä "omaa" tilaa, johon muilla ei ole mitään asiaa. Valitettavasti kyse on pelkästään suomalaisten heikosta itsetunnosta, minä-minä-asenteesta ja metsäläisyydestä, ei mistään ajotaidosta. Pahimpia ovat viisastelijat harrastelijapoliisit, jotka ottavat asiakseen näyttää muille omat oikeutensa tien päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei päivää etteikö pohjantiellä rytise,oli kesä tai talvi,oli tietyö tai ei! Kyllä on ratin takana paljon vikaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. uutinen niinä päivinä kun ei kolise Pohjantiellä. Niitä päiviä on harvemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi rakentaa kolmikaistainen tie kun Oululaiset ei sitä kolmatta kaistaa älyä käyttää? Etelästä päin tullessa sairaalan kohalta tulevat siirtyy heti keskikaistalle vaikka kiihdytyskaistaa on melkein 2 km!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on mukavampi siirtyä sille kaistalle, missä ei ole siltatyömaan vuoksi metristä betonikaidetta edessä. Alle 2 km on jo liittymä Kuusamontielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mikään ihme, että liikenne puuroutuu kun ramppeja on älytön määrä. Otetaan esimerkki Kempele - Kuusamontie pätkä niin 14km matkalla 10 ramppia pohjoiseen mentäessä. Kaakkurissa ja mäntylän kohdalla kaksi ramppia ihan perätysten samoten kajaanintie/kainuuntie ihan peräkkäin ja lisäksi pieni siltaremontti niin soppa on valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun alueen autokouluihin pakolliseksi opetus näin ajat pohjantiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Treenataan pohjantiellä ajamista simulaattoriilla huulia päristäen. Nyt niitetään satoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siltaremontin vuoksi pohjantiellä on 50 rajoitus niin siinäkö jotkut haluaisi ajaa satasta ja sataa neljää kymppiä. Ei ole ihme, että kolisee useampaan kertaan viikon aikana. Turhaa syytellä Oululaisia kolareista, autoilijoista on puolet Pulkkilassa ja Pudasjärvellä korttinsa ajaneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että olet tarkkaillut tilannetta noin hyvin, että tiedät mistä kukin on korttinsa saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin ajan ko. väylää enää nykyisin, mutta eilen ajoin Linnanmaalta Kaakkuriin 15:30 aikoihin. Ihan sairasta menoa. 5-10m välimatkat ajoneuvoilla, kaistaa vaihdetaan puskuria hipoen katsomatta, siltojen nopeusrajoituksesta ei välitetä lainkaan jne jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se tunnettua, että Oulussa EI OSATA suunnitella sisään- ja ulosmenoteitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se teiden suunnittelusta ole kiinni vaan siitä, että oululaiset eivät osaa ajaa "ruuhkassa" eli suomalaisittain jonossa. Ohi pitää päästä aina ja mm. taksit lentokentältä palatessaan ovat "hyviä" huonoja esimerkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kokosessa kylässä melkein riittäis Oulu P ja Oulu E rampit ja näistä toimivat yhteyvet kaupunkiin jne jne... Nyt ramppeja on pohjantiellä aivan liikaa. Mikä hulluinta, niin tieremontin jälkeen niitä on vielä enemmän. Esim Kaakkurin kohalla kaks ihan peräkkäin. Ei hyvä ei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaan ole suunittelijoista kiini . Oululaiset on vain niin jääräpäiitä kun minä menen ,en jousta yhtään jos voitan ajassa 1 denkään minuutin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi aina verrata takseihin???? Ei ole kyse ajotavasta, vaan siitä miten teitä/siltoja rakennetaan , että väylät vetäisivät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo on ihan suunnittelun töppi. Pelti tulee kaksoisramppien takia rytisemään entistä enemmän. Ehkä 15 vuoden päästä taas korjataan päin honkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
86
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image