Oulu

Pe­las­tusar­mei­jan kirpputorit katoavat Oulusta Li­min­gan­tul­lin myymälää lukuun ottamatta, yhdeksän työntekijää irtisanottiin

Kuvassa Pelastusarmeijan varastomyymälä Rajakylässä. KUVA: Maikkola Tapio
Oulu 16.9.2018 15:01
Heidi Peltonen

Pelastusarmeijan kirpputorit katoavat Oulusta yhtä myymälää lukuunottamatta.

Linnankadulla sijaitseva SecondTop Boutique sulki ovensa elokuun lopussa. Toppilassa Tukkitiellä sijaitsevassa myymälässä ja Rajakylän Ratamotien myymälässä on käynnissä loppuunmyynti. 

Pelastusarmeijan kierrätystoiminnan päällikkö Harri Lehti kertoo, että myymälöiden lopettamisen taustalla ovat kesäkuussa päättyneet Pelastusarmeijan kierrätystoiminnan yt-neuvottelut.

Yt-neuvotteluiden seurauksena koko maassa irtisanotaan yhteensä 21 henkilöä. Lisäksi seitsemän myymälän toiminta lopetetaan.

Lopetettavista myymälöistä kolme sijaitsee Oulussa. Myymälätoiminnan loppumisen myötä Oulusta irtisanotaan yhteensä yhdeksän henkilöä.

– Myymälöiden toiminnan on tarkoitus päättyä vuoden loppuun mennessä, Lehti toteaa. 

Pelastusarmeijan Limingantullin myymälä jatkaa toimintaansa normaalisti. Lehden mukaan myymälä jatkaa samoissa tiloissa kuin tähänkin saakka. 

Pelastusarmeijan kirpputorien lisäksi Oulussa on lopettanut muita kirpputoreja. Isollakadulla sijainnut Second Hand Store sulki ovensa keväällä. Ruskossa sijaitseva 1kirppis taas on ilmoittanut lopettavansa toimintansa syyskuun lopussa. 

Uusia tulijoita ei ole tullut sitten kevään, jolloin Aasta Ööhön -kirpputori aloitti toimintansa Limingantullissa. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Tuo firma kyllä pitää niin yliinnoiteltuna tuotteita. Esim, uuden puseron saat samaan hintaan kaupasta ku käytetyn pelastusarmijalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontissa osataan tosiaan kyllä hinnoittelu nykyään. Jos vähän parempi tai harvinaisempi esine, hintaa on kyllä ihan riittävästi. Kyseessä on kuitenkin täysin lahjoituksena tulevat tavarat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se on köyhien auttaminen kallista, että konkurssi ja yyteet Oulun kirppiksiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se syvältä! Parhaat kirppikset koko oulussa ja mistä sitä nyt köyhä ostaa vaatteensa.. Ikinä muualta löytäny mitään muualtakun noista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kontissa on NIIN KALLISTA..monta kertaa olen etsinyt jotain tiettyä tuotetta, ja todennut, että uusia saa lähes samalla hinnalla. Esim. Ihan normi Hokkarit maksoivat 35e ja lähellä olevasta kaupasta juuri samanlaiset 39e. Brion nukenrattaat 50e....ei näitä ole läheskään kaikilla varaa ostaa..normi kirpparilta saa halvimmalla..ja kaikista parhaimmat ja kalleimmat menevät työntekijöille( olen nähnyt) 😐

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omituinen ajoitus kirpputorien lopettamiselle, kun ihmiset ovat vasta alkaneet tajuamaan kierrättämisen merkityksen kestävän kehityksen kannalta. Eivät kirpputorit varmaankaan tähänkään asti ole olleet mitään rahasampoja, mutta niitä on ylläpidetty läpi huonojen aikojen yhteisen hyvän nimissä, ja nyt kun asiakaskunnan kasvu olisi mahdollista niin myymälöitä vähennetään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihme, hinnat kaupan hintoja .Ihmiset hyvää hyvyyttään tuo hyvä kuntoista tavaraa ilmaiseksi ja sitten niillä yritetään kiskoa kaupan hintoja.Harmi että loppuu ois pitäny ajoissa hälytyskellot soida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät ihmiset viekää kierrätys keskukseen ylimääräinen tavara ja vaatteet. Mahtava paikka ja hinnat ok. Värtössä nykyään sijaitsee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin pohjoispuolella ei ole juurikaan kirppareita. Eipä tule ruuhkissa lähdettyä Limingantulliin viemään kampetta.
Rajakylän Pelastusarmeijan myymälä on ollut huippu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on totta.Kaupunki ja kaupunkilaiset ei meitä maalaisia kaipaa,eipä tule enään käyntiä pelastavanarmeija kaupunki kirparissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä kamalasti kiinnosta antaa vaatteita yhdistykselle, jonka herrat elelevät leveästi ja naureskelevat hyväntahtoisten hölmöydelle. Googletapa "UFF ryysyillä rikkauksiin" ja koe herätys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olla -UFF on yksi aphimpia mutta ilmeisesti osaavat lobata koska valtio niitä tuki ainakin jokin aika sitten valtavalla summalla meridän rahaamme - tiedä sitten tukiko pelastusarmeijaa niinkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, olen kyllä saanut Rajakylän kirppikseltä aivan hyvää tavaraa. Käyttökelpoisia vaatteita, astijoita, jopa kengät..
Myyjätkin Rajakylän kirppiksellä on tosi mukavia. Aika vastahan Rajakylänkirppikselle tehtiin remontti niin miksi nyt lopettaa??? Olisivat edes tuon jättäneet Limingantullin lisänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajakylän kirppis tosi siisti. Tavarat hyvin esillä. ystävälliset työntekijät.
Edulliset hinnat, ainakin Konttiin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

19.4.
Valko-Venäjä yllätti Pikkuleijonat MM-jääkiekossa – Suomi hävinnyt molemmat turnausottelunsa
19.4.
Demokraatit vaativat koko Mueller-raporttia julki – "Olen tuominnut oikeuden estämisestä murto-osalla näistä todisteista"
19.4.
Omituinen näky ihmetyttää Helsingissä: Skoda on kolaroitu suoraan meluvallien väliin
19.4.
Rintamamiestalon yläkerrassa syttyi tulipalo Torniossa, henkilövahingoilta vältyttiin
19.4.
Pekka Virta ehti pelata urallaan satoja otteluita kotimaassa ja ulkomailla – valmentajan pilli jäi kaulaan heti pelaamisen loputtua
19.4.
Libyan taistelut saapuivat pääkaupungin liepeille – yli 200 kuollut armeijan komentajan johtamassa kapinassa
19.4.
Leijonat antoi Norjalle kalseaa kyytiä – miesten jääkiekkomaajoukkue otti Kokkolassa voiton lukemin 7–0

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeikä

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääsiäinen - ryyppäjäinen?

Ei kukaan ihminen tarvitse alkoholia. Surettaa ja harmittaa se aine mitä pahaa se hyvin usealle käyttäjälle ja käyttäjie... Lue lisää...
Viisas ei juo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image