Oulu

Pekka Rajala Limingan johtoon

Rajala ruoriin. Limingan kunnan-valtuusto valitsi torstai-iltana uudeksi kunnanjohtajaksi Toholammin kunnanjohtajan Pekka Rajalan.
Oulu 28.5.2004 0:00
Pekka Karjalainen
Pekka Rajala (kesk.) valittiin äänestyksen jälkeen Limingan kunnanjohtajaksi torstaina. Rajalan varalle valittiin äänestyksen jälkeen Raimo Tieva Kestilästä.

Äänestyksessä Rajalan vastaehdokkaana oli Eeva-Maija Mäntynen Toijalasta. Äänestys ratkesi Rajalan hyväksi 22-5. Varahenkilöstä käytiin Tievan ja Mäntysen välillä äänestys, jonka Tieva voitti äänin 13-10.Kestääkö talous kasvun?


"Tämä on uusi haaste. Olen ollut toistakymmentä vuotta Toholammilla. Liminka on kasvava, erilainen ja Toholampea isompi kunta", Limingan torstaina valittu kunnanjohtaja Pekka Rajala kertoo ensivaikutelmiaan heti valinnan varmistuttua. "Ennen kaikkea Limingassa kiehtoo paljon mainetta niittänyt hyvä Oulun seudun yhteistyö. Se antaa paljon mahdollisuuksia. Liminka on hyvässä paikassa."

Rajala haluaa tutustua Limingan asioihin kunnolla, ennen kuin ottaa tarkkaan kantaa kunnan asioihin. Kuitenkin Limingan talouden ja kasvun yhtälö mietityttää. "Miten saadaan talous pysymään hanskassa, kun palvelut on järjestettävä yhä kasvavalle väelle? Ihmisten palveluodotukset ovat kovat. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, vaan haaste", uusi kunnanjohtaja vakuuttaa.

Rajala haluaa edistää yrittäjyyttä. "Siksi tulee tutkia ennakkoluulottomasti myös yksityisten palvelujen mahdollisuudet kunnan tuottamien rinnalla. Ainoastaan lainsäädännön rajoitteet tulee huomioida."

Rajala uskoo, että yksityisiä palveluja voidaan ottaa käyttöön ennen kaikkea päivähoidossa, kotipalveluissa ja teknisellä sektorilla. Linjat lyö lukkoon kuitenkin lopullisesti valtuusto.

Palvelujen lähtökohtana tulee kuitenkin olla kuntalaisten tarpeet ja odotukset, joita voidaan selvittää erilaisilla kyselyillä.

Liminka korostuu asumispaikkana. Syvällä maaseudulla olevalla pienellä 3 700 asukkaan Toholammilla ensisijaista on omaehtoinen elinkeinopolitiikka ja työpaikkojen luonti. Limingalle tärkeää ovat ennen kaikkea palvelut, maankäyttö ja ympäristöasiat.

Pekka Rajalan tulo Limingan ohjaksiin kestänee valitus- ja irtisanomisaikojen vuoksi loka-marraskuuhun. Sen sijaan pankkialalla toimiva vaimo sekä yläasteella menossa tytär tullevat Liminkaan syksyllä jo koulujen alkuun mennessä. Toinen lapsista opiskelee Vaasan yliopistossa.Musiikkimiehiä


40-vuotias hallintotieteiden maisteri on ansainnut leipänsä kuntien erilaisissa hallintotehtävissä reilut 16 vuotta. Ensin työpaikka oli Alahärmässä ja Kankaanpäässä. Toholammin hallintojohtajana Rajala on ollut vuodesta 1990 lähtien ja kunnanjohtajana toukokuusta 1995.

Uuden kunnanjohtajan voi tavata vapaa-aikanaan uimasta, kuntosalilta tai metsästys- ja lenkkipolulta. Myös musiikki kiinnostaa Rajalaa.

Limingan kunnanjohtajan virka vapautui, kun pitkäaikainen kunnanjohtaja Marjatta Keisu jää syksyllä eläkkeelle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
48
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
30
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image