Oulu

Pekka Haavisto viettää kam­pan­ja­päi­vää Oulussa - kemiläisellä Tuire Kourulalla oli painavaa asiaa pre­si­dent­tie­hok­kaal­le

Tuire Kourula tapasi Pekka Haaviston Rotuaarilla ja halusi puhua presidenttiehdokkaan kanssa ympäristöasioista. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 13.1.2018 13:57
Antti Ervasti

Rotuaarin juuri avautunut vaalikylä punaisine joulutorimökkeineen on harmaa, kolea ja räntäsateinen lauantaina puolilta päivin. Paikalla ei ole juuri muita kuin presidenttiehdokkaiden tukijoukkoja päivystämässä. Sitten tulee paikalle vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto, ja vaalitorille tulee hieman eloa.

Kemiläinen Tuire Kourula sanoo olevansa keskustalainen mutta keskustelee Haaviston kanssa ympäristöasioista.

– Ne ovat tärkeitä asioita eivätkä saa mielestäni olla yhden puolueen yksinoikeus. Kaikkien pitäisi ajaa ympäristöasioita samalla tavalla, hän perustelee.

Moni muukin haluaa purkaa tuntojaan presidenttiehdokkaalle tai vähintään tervehtiä lämpimästi kädestä pitäen.

Haaviston lauantai Oulun seudulla on ympäripyöreää kiiruhtamista, ja samanlaisia päiviä on sekä edessä että takana. Lauantaiaamu meni Kempeleessä, Rotuaarin jälkeen vuorossa oli kolme keskustelutilaisuutta, ja päivä päättyi DJ-keikkaan Voimala 1889:ään.

– Olemme elokuusta asti kiertäneet tavoitteenamme 100 000 suomalaisen tapaaminen. En nyt ole laskenut olisiko se tullut täyteen. Voi olla, sillä välillä väkeä on ollut tosi isojakin määriä. Viimeksi Jyväskylässä oli yli 1 000 ihmisen yleisö seurakunnan tapahtumassa, Haavisto kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Haavisto on hieno mies, jolla hienot periaatteet. Ja hän ajaa hyviä asioita. Mutta hieman liian liberaali talousasioissa. Markkinoiden syliin kaikki. Vasemmalle laidalle menee minun ääni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin märättynyt ylen vaalitentti ei tule kysymään Pekan lihansyönnistä eikä Fortumin sähköverkkojen "lahjoittamisesta" ausseille ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Paavon olen nähnyt vierailevan Oulussa ja lähikunnissa. Lehdistä en ole juurikaan lukenut kuin maksetun ilmoituksen mutta paikanpäällä olen nähnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä kommentointien rivitys heittää miten sattuu. Vaikea lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tietysti yksin Haaviston vika, että hänen puolueensa Vihreät on lähes kokonaan unohtanut millaisia kielteisiä vaikutuksia ulkomaisten yritysten valtaamalla toiminnalla on Suomen luontoon maaperän, vesistöjen ja ilmaston suhteen. Erityisesti se koskee kaivos- ja energiatuotantoa, joista aiheutuvat vahingot jäävät suomalaisten kärsittäviksi pahimmassa tapauksissa ikuisiksi ajoiksi. Myös teollisuuden ja liikenteen haitat ovat yhä enenevässä määrin ulkomaisten toimijoiden päätäntävallassa, mutta eivät täysaikaisessa kontrollissa ja lopullisessa vastuussa. Vihreät eivät myöskään puolusta kansallisia oikeuksisamme ja erityispiirteitä EU:n päätöksenteossa. Yksittäisenä kansallisena häpeätahrana Vihreiden osalta on puuttumattomuus Helsingin ulkomaisen kivihiilen valtavaan polttoon energiantuotannossa ja siitä aiheutuviin vakaviin ilmastohaittoihin. Natoon liittymiskysymys on heitä jäänyt täysin yksiselitteistä vastausta vaille. Näihin Haaviston on ehdottomasti vastattava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulen, että tämän täytyy olla trolli. Muutenhan ei voi joka asiaa kääntää päälaelleen. Ajattelepa vähän miten syytät vihreitä asioista, joista he ovat juuri päinvastaista mieltä kuin väität, joka ikisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieli ja toimi eivät aina ole sama asia. Kerro miten kulutusta saadaan vähennettyä lisäämällä kulutusta? Tai miten huoltosuhteen vajaus korjataan lisäämällä vajausta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden periaate on "älkää tehkö niin kuin me teemme, vaan tehkää niin kuin me sanomme". Vihreät itse eivät elä kuin saarnaavat, vaativat sitä muilta. Aivan käsittämätöntä miten ihmiset heitä uskovat, erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreä-puolue on kaipaavan kysymyksistä "päinvastaista mieltä" (?), siis mitä? Esittämättä selkeitä vastauksia konkreettisesti. Onko heillä esim. EU:ssa omaa maatalouspolitiikkaa? Polttavat muiden mukana Suomen vihreimmässä pitäjässä, stadissakin, hiiltä täyttä häkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Harmaa, kolea, räntäsateinen” siis oulussako, no minusta oli todella ihana talvipäivä hiihtokeleineen ja naavakin kasvaa puissa, siis ihan tässä Oulussa. Olisko pitäny kysyä ehdokkaalta mitä on mieltä rotuaarin lämmittämisestä niin että ilmakin muuttuu harmaaksi ja ikäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Haaviston mielestä niin että! maaseudulla ei kannata vaalikampanjaa tehdä lainkaan?? ja maaseutua ei kannata tukea lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekka on samaa mailmaa kuin Halonen,eli menneisyyttä. Tulevaisuuden kehitystä täytyy katsoa kirkkain silmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet väärässä. Pekka ei ole ollut vielä Presidentti, niin ei edusta menneisyyttä. Jos Halonen olisi ehdokkaana, hän edustaisi menneisyyttä entisenä Presidenttinä, koska on ollut ennenkin presidentti. Et perustellut mitenkään väitettäsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä yhden maan asia oo ympäristöasiat suomi ei voi pelastaa maailmaa pukukaa intia kiina usa venäjä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä voi. Maailma tarvitsee marttyyrivaltioita, jotka yksityisen sektorin veronmaksajien loputtomista kärsimyksistä piittaamatta toimivat muille kehittymättömämmille valtioille kirkkaana esimerkkinä ympäristön- ja maailmanpelastuspoliittisissa asioissa. Maailman parhaana valtiona Suomella on siihen velvollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen asukasluku on n 5.6 miljoonaa. Maapallon asukasluku on vähintään 7.6 miljardia. Suomella ei ole mitään vaikutusta, maailman ilmastoon. Pelkästään Intian hiilidioksiidipäästöt lisääntyvät, joka vuosi yhtä paljon,kuin Suomen kokonaispäästöt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on pieni maa, jonka tekemiset eivät paljon vaikuta mutta esimerkki kiinnostaa.
Kun näinkin vähäinen valtio saa jotain tärkeää aikaan, se näyttää hyvää mallia muille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Suomella ei ole mitään vaikutusta, maailman ilmastoon".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tietenkään oikeasti ole, mutta kaiken tuollaisen tuhertamisen avulla moni todellisuudesta irtautunut kuplassa elävä ja mitään oikeasti hyödyllistä osaamaton maailmanpelastajakin voi tuntea itsensä tarpeelliseksi, kun on omalta osaltaan osallistunut siihen, että oman maan yksityinen sektori kuritetaan kuoliaaksi erilaisten kaverityöllistämistä varten luotujen hallintohimmelien, loputtomien rajoitusten, syntyvyyttä kiihdyttävän maailmanpelastushäslingin ja kaikenlaisten loputtomien toisten taskuihin ulottuvien ihmisoikeuksien vuoksi. Toisten työn tuloksilla on helppoa ja huoletonta huseerata, eikä se enää lopu, ennen kuin se oksa katkeaa, millä eivät tajua itsekin istuvansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image