Oulu

Pateniemen vanhasta saha-alueesta koti jopa 3000 ihmiselle

Oulu 11.12.2013 6:17
Kari Sankala

Pateniemenrannan kaavarunko on valmistunut. Entiselle saha-alueelle ollaan kaavoittamassa 2 500–3 000 ihmisen pientalovaltaista asuinaluetta.

Saha-alueen omistaa Stora Enso Oyj, joka on tehnyt Oulun kaupungin kanssa aiesopimuksen alueen kaavoittamisesta pääasiassa asumistarkoituksiin.

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina asettaa kaavarungon sekä kaavoitusta koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville.

Uusi asuinalue sijoittuu valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön Pateniemen sahayhdyskunnan pohjois-, länsi- ja lounaispuolelle.

Lue lisää 11.12.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Tuossa kaavarungossa on eräs seikka joka on pahasti ristiriidassa kaupungin aiempien lausuntojen kanssa. Itsekin olin paikanpäällä tiedotustilaisuudessa kun kaupungin edustaja takasi että suurin osa liikenteestä tullaan ohjaamaan Leppiojantien kautta jotta Sahantielle ei tulisi kohtuutonta liikennekuormaa johon se ei nykyisellään millään tapaa sovellu. Nyt kuitenkin on uuden alueen eteläosasta piirretty tienpisto Tokantielle. Jokainen joka tietää alueen tajuaa heti että tällainen järjestely takaa vain sen että suurin osa (ellei kaikki) liikenteestä uuden alueen etelä- ja länsiosaan tuleekin tapahtumaan Sahantien kautta. Harmi etten muista sen kaupungin edustajan nimeä joka tuon alkuperäisen lausunnon antoi - olis mukava kuulla miltä pohjalta nyt päätetty toimiakin lupausten vastaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sen maaperän saa kummasti puhtaaksi..niinhän se saatiin Joensuussakin kun oli tarvis uusille tonteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, vihdoinkin saadaan kunnon rantatontteja. Pysyypähän köyhät 4-tien itäpuolella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus 10 vuotta sitten tuolle alueelle ei saanut rakentaa, koska sahateollisuus oli maaperän saastuttanut. Mihinkäs ne saasteet on nyt kipattu, vai onko vain paperilta jätetty nuo lauseet pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueen olisi voinut pitää puistoalueena, jonne jokainen oululainen olisi voinut tulla piknikille, pelailemaan ym. Esim. Tromssassa oli mahtava ulkoilualue Folkeparken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on jo piknik- ja pelipaikkoja narkomaaneille, juopoille ja kesäiselle pussikaljanuorisolle. Ei ole tarvetta "Folkeparkkeihin" enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuosta pari kilometriä etelään Toppilanrannassa ole jo Folkeparkenia riittämiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltä näköjään varataan joillekin omat rantatontit, niin ettei rantaan pääse kuka tahansa. Lisäksi historiallisen ja suojelluen alueen eteen ollaan taas rakentamassa kerrostaloja, jotka eivät mitenkään sovi matalalle alueelle. Ja kaiken lisäksi vanhan, kaunis koivikko ollaan tuhoamassa pientalojen takia. Pöyristyttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahahaa! Kuka sinne "rantaan" haluaisi nykyään mennä? Se koivikko on kyllä kivan näköinen.
Mutta olehan onnellinen, saatte ehkä muutaman alle 60 vuotiaankin sinne päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leppiojan Sukeltajien täysjäsenenä kannatan lämpimästi saha-alueen rakentamista. Samalla myös Leppioja tulisi kunnostaa väliltä Ojakyläntie-merenranta, auttaisi huomattavasti lajimme harrastustoimintaa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luoteisosassa taisi olla KY5-allas, josta nestettä tippuvat sinistymiseltä suojatut sahatavaraniput siirrrettiin tapuleihin kuivumaan juuri kerros- ja rivitaloalueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin, en kyllä viitsisi tuolla rannalla uiskennella, saatika asustella koko saha-alueella. Sen tietää, kun puhdistusoperaatio maksaa halvimmillaankin miljoonia euroja, niin se tehdään ihan varmasti "lyhimmän ja halvimman kaavan mukaan". Alue on lähes varmuudella tulevaisuuden syöpäpesä. Onnea vaan niille, jotka sinne kotinsa rakentavat. Onnea nimittäin tarvitaan rutkasti siellä, että terveenä pysyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa jatkumoa kaatopaikalle sijoitetulle laskettelukeskukselle. Sitten vain aletaan ihmettelemään kasvainten ja syöpätapausten lisääntymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäh !! Jossakin päin oulua rakentamatonta rantaa ?? No tehkää nyt äkkiä sinne jotain taloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tänne pitää laittaa lisää asuntoja kun asuntoja on jo nyt yllinkyllin vapaana ja lisää vapautuu yt- neuvottelujen myötä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Autopaikkojen korttelialue" metsän reunaan?

Parempaa paikkaa automurtautujille ei juuri voi keksiä!
Missä maailmassa kaava-arkkitehti oikein elää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image