Oulu

Parveilevia lokkeja ja muoviroskaa – Qstock-aluetta ryhdyttiin siivoamaan sunnuntaina

Lokit kiinnostuivat Qstock-alueen roskista sunnuntaina. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 30.7.2017 21:48
Iida Ahonen

Qstock-aluetta alettiin siivota sunnuntaina talkoolaisvoimin. Sunnuntaina iltapäivällä alue näytti vielä karulta, kun erityisesti päälavan paikkaa toimittanut Raatin harjoituskenttä oli täynnä muoviroskaa, kaljatuoppeja ja tupakantumppeja.

Sunnuntaina alkuillasta siivoustyöt olivat kuitenkin aikataulussa, ja siivoojat olivat päässeet siistimään harjoituskenttää isojen rakenteiden purkamisen jälkeen.

– Työssä ollaan jo pitkällä, ja aluetta avataan hiljalleen, kun työt etenevät, kertoo Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas.

Festivaalikoordinaattori Niina Ristolaisen mukaan Qstock-kävijät eivät ole erityisen sotkuista kansaa, mutta yhteensä 32 000 kävijää jättää väkisinkin jälkensä juhlapaikalle.

– Sotkut ulottuvat aina jonkin verran myös esimerkiksi Linnasaareen, jota mekin vähän siivoamme.

Uudistettu Kuusisaaren tapahtumapuisto miellytti Qstockin järjestäjiä.

– Alue yllätti positiivisesti. Ruohokenttä on laaja ja tasainen, mikä mahdollisti hienosti festivaalivieraiden liikkumisen, Ristolainen sanoo.

Myös lavojen sijoittelu toimi hyvin niin, että keikoista nauttiminen onnistui edellisvuosien tavoin kaikilla lavoilla. Etukäteen Qstockissa oli mietitty juuri lavojen asettelun mahdollisia ongelmia, sillä Kuusisaaren remontissa karsittiin alueen puustoa.

Tänä vuonna festivaalialueellla oli aiempaa enemmän vesipisteitä. Lisäksi uudet sähkönjakokeskukset helpottivat järjestäjien työtä.

Alueella oli myös uudenlaisia alipainevessoja, joiden on määrä säästää vettä ja pienentää tapahtuman hiilijalanjälkeä. Osa vessoista oli edelleen perinteisiä bajamajoja, mutta noin puolet vessoista oli uusia alipainevessoja.

Lue lisää 31.07.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (123)

Minulla ei ole tähän varsinaisesti mielipidettä, mutta haluaisin valittaa. Joten vali vali eikä mitään tapahtumia enää minnekään, koska roskaa ja ääntä ja ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raattiin tehdyn miljoona remontin työ heitetty hukkaan. Lisäaluuen pinnoite revitty ja särjetty käyttökelvottomaksi, samoin oli stadionin juoksusuora rikottu. Pinnoitteessa reikiä ja hiertymiä. Kenen vastuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lokkikansa" lähti ja naurulokit saapuivat kaatopaikalle nauramaan kuinka sikamaista sakkia on tuo festariporukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tänä vuonna annetukkaan urheiluseuroille mahdollisuutta tienata kassaan ylimääräistä Qstockin siivouksella. Itse olin parina päivänä muutama vuosi siellä festarikävijänä, ja oikein ihmettelin lauantaina, miten siisti alue oli. Urheiluseurat olivat talkoilleet paikan puhtaaksi yön ja aamun aikana, eikä vasta sunnuntaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa mahtavaa, kun oli festarimeininkiä koko kaupungissa !
Mummakin (vaimo) sanoi, että tällaistahan pitäis olla Oulussa joka päivä...!!!
"Omelettia ei voi tehdä rikkomatta munia"...:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaatopaikalle ei energiajätettä vaan polttolaitokseen. kaikille urpoille tiedoksi. qstokista tuskin tulee kaatopaikka jätettä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä taas on ybervalittajat onnessaan.. 😂 pitäs varmaan viedä täältä Oulusta viimesetkin tapahtumat pois. muutenki tämä kaupunki on jäämässä junttilaksi.. noin iso tapahtuma ja saavat tehtyy alusta loppuun muutamassa päivässä, niin hatun noston arvonen suoritus! Hyvä järjestäjät!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on joka kerta aina vain hirveämmän näköistä. Minkälaisia sottapyttyjä suomalaiset nykyään ovatkaan! Kyllä huomaa erityisesti ulkomailta kotimaahan tullessa valtavan eron esim. Etelä-Eurooppaan: Kreikassa ovat kadut ja puistot todella siistissä kunnossa Suomeen verrattuna, ei ole roskia yltympäriinsä, ja erityisesti ravintoloissa huomaa, miten sielläpäin panostetaan myös vessojen siisteyteen. Meillä vessat on niin kuvottavia paikkoja, ettei juuri ilkeä ilman suojapukua käydä. Tilanne on siis kääntynyt täysin päälaelleen, kun vertaa muutama vuosikymmen taaksepäin. Silloin jaksettiin jauhaa, miten suomalaiset on niin siistejä, ja eteläeurooppalaiset hirveitä roskaamaan. Onko tässä tapahtunut joku degeneroituminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se todellakaan ole aina ihmisten syy! Varsinkaan silloin kun roskapisteitä ei ole riittävästi. Sama koskee Oulun kaupunkia ja kaupungin puistoja. Jos joka paikassa on vain yksi roskapönttö jonka vain muutama tietää ei voi olla ihmisten syy jos kaikki rostkat ei löydä aina sinne minne kuuluu. Hankala nuilla festareilla on kuskata kaikkia järjestäjän juomakuppeja kotiinkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminenhän ne roskapisteetkin sinne järjestää. Pitäisi järjestää silloin enemmän roskiksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli nämäkin kemut veronmaksajalle kalliiksi....kevät viritelty Kuusisaarta iskuun ja nyt se on aika heikossa hapessa jälleen! Roskaaminen vrt. tahallinen paskaaminen hoidetaan kuntoon suureltaosin veronmaksajien kukkarosta....
Ehdottomasti pitäisi QStockin hillotolpasta pidättää sellainen 50 000e jälkien siivouskustannuksiin eli niiden jälkien, jotka ulotuvat festarien ansiosta melkein kilometrin säteelle tapahtumapaikasta!
Suomalaiset ovat aika sikoja, mitä roskaamisenn tulee...muten ihan jees porukkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyppä katsomassa !
Tänä aamuna oli jo kaikki sovitut alueet tip-top kunnossa :)
Revippä siitä; "t y ö m i e s" . . .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatelkaa mikä sotku tulee huvipuistosta? Puhtaana pysyisi kun Kuusisaarikin muutettaisiin perunamaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tekosyynä käytetään, että roskiksia on liian vähän, niin suurin osa ei "osaa" edes niihin olemassaoleviin roskiksiin laittaa roskia. Porukassa tyhmyys tiivistyy. Sotkemiselle ei ole mitään puolustusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella monet roskikset olivat aivan tupaten täynnä. Anniskelualueella näin yhden roskiksen. Harvan ruokakojun lähellä oli toimiva roskis. Alueen uökopuolella vain pieniä olemassaolevia roskiksia... Jos roskiksia on riittävästi ja ne ovat toimivia, esim. kannettomia ja riittävän suuria, niin kyllä roskat osataan niihin laittaa. Huonot järjestelyt, turha syyttää asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensalkuun: täysi roskis tai roskiksen puuttuminen kokonaan ei ole peruste sille, että roskat saa heittää minne sattuu. Silloin niitä kannetaan mukana niin kauan, että roskis löytyy. Sitten toinen tosiasia: roskia on kyllä pilvin pimein roskiksista huolimatta - siis roskia metrin päässä tyhjästä roskapöntöstä. Seuraavaksi varmaan vaaditaan roskan kantajia, jotka noukkivat roskat ihmisten käsistä ja vievät ne roskiin. Aivan turhaa tyhjän narisemista ja ongelmien ulkoistamista. Katso peiliin vain ja mieti, oletko vain niin laiska, ettet viitsi roskia viedä niille kuuluvaan paikkaan: siis ROSKAT ROSKIKSEEN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy vielä todeta, että monet kannelliset roskikset olivat niin hankalassa paikassa ihmismassan takana, että niiden luo oli vaikea päästä. Suosittelen myös kannettomia roskiksia sillä osa asiakkaista oli laittanut roskia kannen päälle, jolloin roskikseen ei enää saanut roskia sotkematta koko ympäristöä. Myös jokaisen ruokakojun yhteydessä tulisi olla roskis, sehän on täysin selvää. Alueen ulkopuolelle suuret konttiroskikset. Ottakaa ensi vuonna mallia muista suurista festareista, esim. Ruisrock tai Tammerfest.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaassa tapauksessa on roskaläjä tipahtanut metrin päähän roskiksesta. Ei siis ole kysymys roskisten määrästä, vaan laiskuudesta - tai sitten on vain niin huono sihti, ettei osu lähietäisyydeltäkään. Meille opetettiin jo kotona, että jos roskia ei voi pistää roskikseen, ne kuljetetaan mukana vaikka kotiin asti. Niitä ei missään nimessä jätetä venymään mihin sattuu. Mutta näin kait se on: kotikasvatuksesta se tämäkin lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt saa olla viimeinen kerta kun järjestetään koska älyvapaata mölyä yli keskiyön ja oliko vielä joku ilotulitus lopuksi vai mikä pauke sieltä alkoi kuulua yhden aikoihin ! Ei enään lupia, järjestäkööt vaikka pudasjärven suolla seuraavan kerran , ei Oulussa enään koskaan, tästä lähtee kansalaisliike vastustamaan ! Taloyhtiömme alueen lähellä ja kukaan ei saanut nukutuksi kunnolla ! Nuoria huuti ja heilui humalassa ja huumeissa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (123)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image