Oulu

Pardian pu­heen­joh­ta­ja: "Henkilöstö vaati muutoksia Pohjolakodin yk­sin­työs­ken­te­lyyn"

Perhekoti Metsolassa surmattiin perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilökuntaan kuulunut miesohjaaja.
Oulu 30.7.2015 20:30 | Päivitetty 30.7.2015 21:02
Marko Pinola

Henkilöstön edustajat ovat aikaisemmin kuluneena vuonna vaatineet muutoksia öiseen yksintyöskentelykäytäntöön Pohjolakodin yksiköissä, paljastaa palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola blogissaan.

Simolan mukaan muun muassa kuntien tarjouskilpailut sekä taloudellinen tilanne ovat ajaneet lastensuojelulaitokset toteuttamaan palveluja mahdollisimman pienillä resursseilla ja henkilöstömitoituksilla.

Tästäkin huolimatta työnantajan vastuulle jää työturvallisuuslain mukainen työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä huolehtiminen, Simola penää.

– Olivatpa määräykset, ohjeet, normit tai kuntien ostosopimusten kirjaukset mitkä hyvänsä, on kaikissa lastensuojeluyksiköissä voitava jatkossa välttää yksintyöskentelyä.

Simola kertoi tänään Helsingin Sanomille, etteivät henkilöstön tekemät vaateet yksintyöskentelyyn liittyen ole saaneet Pohjolakodin johtoa muuttamaan käytäntöjään.

Yhtiön lastensuojelupalveluiden palvelujohtaja Kati Lehtola kuitenkin kommentoi Helsingin Sanomille, että työntekijöiden huoleen on vastattu säännöllisesti pidettävillä turvallisuuspalavereilla. 

– Me aina arvioimme sen, onko yksikössä turvallista työskennellä yksin. Ja joka tilanteessa painotetaan sitä, että jos on huoli siitä, että sinne tarvitsee työntekijää kaveriksi, niin semmoiseen on aina lupa, Lehtola kertoo.

Lehtola kiisti aikaisemmin viime viikonloppuna väitteet siitä, että Muhoksen perhekoti Metsolassa olisi podettu henkilöstövajetta.

Kaleva ei illalla tavoittanut Lehtolaa vastaamaan Simolan blogitekstissä esitettyihin tietoihin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Kas kun eivät nuoret saaneet asustella omin päin! Silloin ei olisi mennyt palkkakuluja ollenkaan ja todennäköisesti työntekijän henki olisi silloin säästynyt! Joka paikassa tahtoo olla se tavallinen työntekijä se "välttämätön paha" jolle pitää palkkaa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Nuorten Ystävät-Palvelut Oy joka tosiasiallisesti toimintaa pyörittää ja ry -jolle voitot tuloutetaan, eivät tule julkisuuteen tässä asiassa.
Sentään töissä tapahtunut kuolemantapaus ja toimitusjohtaja kuten myös pääsihteeri ovat vain hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lastensuojelussa perhekodeilla, jotka ovat Osakeyhtiöitä, on tavoitteena tulos tai ulos. Nuorten Ystävillä on viimeisen 2-3 vuoden aikana pidetty YT-neuvotteluja lukuisia. Yksiköitä on lopetettu ja henkilökunta pantu kilometritehtaalle. Joukossa kymmeniä vuosia talossa töitä tehneitä. Osa on selvinnyt lomautuksilla. Kaikki tietenkin on kohdistunut arkityötä tekeviin. Taitaa olla peiliin katsomisen paikka johtoportaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. raha, raha se ratkaisee tämän yhteiskunnan säännöt. Toinen työntekijä yölläkin MAKSAA! Ihmishengistä viis, kunhan firma tuottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä ei ikänä otettu huomioon työntekijöiden huolia ja lisästty henkiläkuntaa vaan tosian johto teki päätöksen siitä tarvitaanko lisätyöntekijöit äaj hehän eivät todellakaa tiennyt tialnne eri yksiköissä kun eivät siellä ikinä työskentele . et kyllä fakta o se että kun osoakyhtiöksi muuttu nii rahat katosi ja samoin työntekijät kun piti katsoo mitä jää viivan alle ELI TÄLLÄSIÄ LAITOKSIA EI MISSÄÄ NIMESSÄ SAISI TEHDÄ OSAKEYHTIÖIKSI!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs ne nyt ovat ne Nuorten Ystävien perhekoti Metsolat ja Koivulehdot ynnä muut? Tätä on vuosikausia Oulun suunnalta toitotettu, että ei mitään Pohjolakotia edes oikeastaan ole kun Nuorten Ystävät se on se brändi mikä maailmalla tunnetaan. Toimitusjohtajastakaan ei ole kuulunut halaistua sanaa kun helpompi on uhrata muutama kuukausi toimessaan ollut Lehtola.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetellä täytyy Nuorten Ystävät toimintaa, kun tietää kuinka paljon "paloi" rahaa em. toiminnasta ja historiasta tehty kirja, joka julkaistiin jokin aika sitten.
Tuskin kirjan tuotot ketään lämmitä, onpa toki hyllyn täytteenä, mutta silläkin summalla olisi palkattu lisää henkilökuntaa , ettei kenekään olisi tarvinnut toimia ja tehdä työtään yksin ympäristössä, jossa erilaiset uhkat päivittäisiä tapahtumia ja jotka kestäneet vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kun edes huoneen oven saisi lukita väkivaltahistorian omaavan nuoren kohdalla. Nyt lisätään yövahteja ja se on kaikki pois päivätoiminnasta koska yksinkertaisesti irtorahaa ei tuossa puljussa ole tällä hetkellä minkään vertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vanhusten hoidossa on sama toiminta ainakin pienemmillä paikkakunnilla öitä teetetään yhdellä hoitajalla hoidettavien joukossa on myös mielenterveys potilaita kyllä on monesti pelottavia tilanteita välillä joutuu menemään lukkojen taakse ja soittaan vartijat avuksi heidänkin tulonsa kestää puolituntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täysin mahdotonta, että viittä nuorta varten on öisinkin kaksi ohjaajaa. Ongelmia ei yksinkertaisesti tule ottaa ulkomailta Suomen kärsittäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turvallisuuspalavereita, näitä pidetään sen takia että vastuut pois ihan täyttä potaskaa kaikki nämä keleen systeemit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkansaasajärjestö huutaa luottamuksellisia asioita julkisuuteen? Jos työnantaja tekisi samaa, tulisi varmaan lakko tukilakkoineen. Käsittämätöntä. Onneksi viime eduskuntavaalien tuloksena vasemmisto on ajettu aidan taakse huutelemaan merkityksettömiä, millä ei ole mitään vaikutusvaltaa mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pitäisi olla heti eka rötöksen jälkeen vankilassa ja niin kauan että oma järki alkaa kasvamaan. Osa tulee järkiinsä ja ne jotka ei pysyvät lukkojen takana. Ei ne puhumalla paranna tapojaan vaikka kuin väitetään. Odottavat vain että täysi-ikäisekseen koittaa ja pääsevät hummaamaan. Turha lässytys pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olettekohan nyt aivan varmoja että siellä oli kyseisenä yönä vain yksi töissä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monessa muussa paikassa ainakin on. Nyt on puhe melekosen tärkiästä työsuojeluasiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäresurssi ei saa perustua mihinkään mututuntumaan, että kyllä mä varmaan pärjään... Työntekijä saattaa saada sulan hattuun, mutta joku menettää henkensä. Tässä en tarkoita ko. uhria, vaan yleisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

17.7.
Leo-Pekka Tähti laittoi ärhäkkään viestin maailmalle Lapinlahden GP-kisoissa – Satasen kärkiajassa 13,83 riittää vastustajille miettimistä
17.7.
Koira juuttui traktorin jättämään uraan Muoniossa – pelastuslaitos sai eläimen irrotettua
17.7.
Ohijuoksutusta padolla
17.7.
Viileä kesä on heikentänyt hunajasatoa, mutta Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa mehiläisiä voi nähdä työn touhussa
17.7.
Liikenne pysäytetään jälleen ajoittain Pohjantiellä Lintulan liittymän kohdalla, haittaa Kemiin päin ajaessa
17.7.
Pika-aituri Annimari Korte kohensi ennätystään ja hinasi Reetta Hurskeen alle MM-rajan yleisurheilun Lapinlahden GP-kisoissa
17.7.
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image