Oulu

Pakettiauto törmäsi lii­ken­tee­noh­jaus­vau­nuun Poh­jan­tiel­lä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 19.6.2019 7:20
Heikki Uusitalo

Pakettiauto törmäsi tiistaina juuri ennen puoltayötä kuorma-auton perässä olleeseen liikenteenohjausvaunuun Oulun Pohjantiellä. Onnettomuus tapahtui Ritaharjun kohdalla.

Poliisi kertoo, että törmäyksessä pakettiauton turvatyynyt laukesivat ja kuljettaja satutti otsaansa. Sairaankuljetus toimitti miehen jatkotutkimuksiin.

Kuorma-auto ja liikenteenohjausvaunu olivat pysähtyneinä, kun samalla kaistalla pohjoista kohti kulkenut pakettiauto osui niihin. Vaunu vaurioitui törmäyksen vuoksi.

Tapahtumapaikalla on tietöistä johtuva alennettu nopeusrajoitus.

Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Noita törmäysautoja oli pari kappaletta kun illalla olin liikkeellä. 100 alueella blokkasivat oikeanpuoleisen kaistan kahdessa kohdassa. Eka oli pysähdyksissä ja jälkimmäinen körötteli seuraavaan paikkaan. Kyllä se hieman yllätti kun sattui isompi auto etupuolelle joka puolestaan blokkasi näkyvyyden tuohon törmäysautoon. Vasemmallakin kaistalla oli auto ja vaikka yritin hidastaa vauhtia (moottorijarrutuksella) niin ei auttanut kun se vasemman kaistan autokin jostain syystä hidasti vauhtia. Hieman reippaammin jouduin sitten jarruttamaan jotta ohittaja pääsi edelle ja minä vaihtamaan kaistaa.
Mutta en kuitenkaan törmäillyt ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No johan siellä joku ( 11.21 ) osasi sekoittaa rallikuskitkin tähän. Yhtä hölmöä kuin törmätä törmäysautoon (ellei esim. sairauskohtaus). Nuo törmäys/ liikenteenohjausautot ja laitteet kyllä näkyvät melkein kuuhun saakka, joten mielenkiinnolla odottaen selvitystä että miksi näin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollain tavalla Poliisin pitäisi kasvattaa liikenteen valvontaa. Aivan älyttömäksi on ajaminen mennyt. Meillä on kyllä säädöksiä ja rajoituksia mutta kukaan ei niitä valvo! Ja sen nämä kötkyt liikenteessä tietävät. Olen suorittanut empiiristä tutkimusta välillä Liminka Oulu jo 15 vuotta ja sanon suoraan että naiset ajavat törkeintä ylinopeutta. Tämä on tosi... naiset on muuten ihania. Limingan ja Lumijoen välillä Limingassa 50 rajoitus. Kukaan ei sitä noudata. Motomiehet nauuttaa parhaimmillaan 200 km/h tietä pitkin... ja homma jatkuu. Kaikkea ei poliisi voi panna kiireenkään ja resurssien piikkiin. Olen monesti huomannut selkeitä ja törkeitä liikennesääntöjen rikkeitä vaikka poliisiauto seassa kulkeaa. EI Kiinnosta poliisia. Jokin mättää!!! Kuria kaipaa tämä porukka täällä pohjolan lakeudella!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahallista väärinymmärrystäkö? Tarkoitin että näin käy, kun äly on puhelimessa, eikä päässä. Rautalangasta vääntäen: Ei sorkita sitä kännykkää ajon aikana, kun ihmisen aivokapasiteetti ei näytä riittävän, vaan seurataan liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kamera-auto töihin. Kaahareita ihan liikaa. Rallikuskit on saatava pois tuolta liikenteestä. Kortit pois !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kamera-autot eivät estä törmäyksiä. Törmäykset estetään vastuullisella ajotavalla, likinäköiset tarvitsevat sopivat linssit. Ratissa ei myöskään sovi nukkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmalla kaistalla tientukkona alinoppeutta körryyttelijä todennäköisesti sotkenut normaali liikenne virtaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliko sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuota se teettää kun kännykkää räpelletään ajaessa.😁😁😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siellä näiden nopeusrajoituksista piittaamattomien kaahaajien mielestä pitänyt olla työmiehiä tai työajoneuvoja iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai edes keskellä arkipäivää. Miten siinä nyt näin pääsi käymään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten siellä voi mihinkään työajoneuvoon törmätä, eihän siellä viimeiseen vuoteen ole ketään töissä ollutkaa, no korkeintaa purkamassa ja tekemässä lisää ajoesteitä.

Joka päivä saa ihmetellä miten hitaasti etenee, tai siis ei etene mihinkään koko projekti.

Ottaisivat mallia Zeppeliinin liittymän muutoksesta, minkä oikeasti tarkoitus valmistua joskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi käydä optikolla. Työt sillä kohdin on melkein valmiit. Toisekseen törmäykset on mahdollisia, kun 60 rajoitusalueella useat ajaa yli 100 km/h. Lisäksi puhelimet on yhtenä suurena lisäharmina. Mutta täytyy olla mestari, kun ajaa jättimäiseen valoa vilkuttavaan nuoleen pahki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työt tosiaan olleet jo vuoden "melkein valmiita" :D
Pitäis tosiaan varmaan käydä optikolla, ku niin harvoin näkee ketään töissä, ehkä työt alkais etenemään nopeammin ku näkee mitä tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva 16.6. : "Pateniemessä tehtiin torstain ja perjantain välisenä yönä viimeiset päällystystyöt, mutta Linnanmaalla päällystystyöt jatkuvat vielä. Sekä Linnanmaalla että Pateniemessä tehdään vielä kivetys- ja vihertöitä.
Lisäksi Linnanmaan ja Pateniemen eritasoliittymien välillä kaksi Nelostiellä olevaa kiertotietä poistetaan käytöstä ensi viikolla. Kiertotiet on tarkoitus ottaa pois käytöstä ennen kuin juhannusliikenne alkaa." Varmaan liittymät itsestään valmistunut, kun et ole huomannut valmistumista. Talvellahan ei voinut kaikkea tehdä, jos ymmärtää rakentamisesta jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image