Oulu

Päihtynyt autoilija pakeni poliisin pysäytystä Toppilasta Kau­ko­vai­niol­le – ajoi keskustan ja Tuiran alueella yli satasen vauhtia

Oulu 18.10.2019 6:54
Heidi Peltonen

Pysäytystä vastustellut henkilöautolla liikkeellä ollut nuori mies kaahasi poliisia pakoon Oulussa myöhään torstai-iltana. 

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että poliisipartio yritti pysäyttää henkilöautoa Toppilan Paalikadulla kello 23.42. Auton kuljettaja ei pysähtynyt ja lähti ajamaan paikalta kohti Tuiraa.

Tuirasta pakenijan matka jatkui kohti Oulun keskustaa. Keskustassa autoilija ajoi Aleksanterinkadun ja Puistokadun läpi.

Ylikonstaapeli Timo Männikkö Oulun poliisin johtokeskuksesta kertoo, että keskustassa oli torstai-iltana liikkeellä runsaasti opiskelijoita. Männikkö kertoo, että takaa-ajon aikana pakeneva auto ajoi kerran läheltä jalankulkijoita.

Poliisi mittasi auton nopeudeksi kovimmillaan 107 kilometriä tunnissa. Tuiran ja keskustan alueella on pääsääntöisesti 40-50 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi sai pysäytettyä pakenijan lopulta Kaukovainion ammattioppilaitosten läheisyyteen Kotkantielle. Poliisi kertoo, että kuljettaja törmäsi ennen pysäytystä autolla liikenteenjakajaan, minkä seurauksena auto vaurioitui. Auto saatiin pysähtymään puoliltaöin, eli pakomatka kesti yhteensä 18 minuuttia. 

Autossa oli tapahtumahetkellä kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Poliisin mukaan molemmat autossa olleet ovat nuoria paikkakuntalaisia.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. 

MAINOS

Kommentoi

Etälamautin eli "Tazer" on hengenvaarallinen laite. Käytäjä ei tiedä onko kohteella esim. sydämen rytmihäiriöitä, onko henkilölle asennettu tahdistin. Kodin sähköverkoissakin suositeellaan käytettäväksi "vikavirtasuojausta" mikä tarkoittaa verkkovirran katkeamista mikäli vuotovirta ylittää 30 milliampeeria 250v jännitteessä. Taserissa jännite on kymmeniä tuhansia voltteja, virrasta ei ole tietoa, mutta esimerkki tapauksissa on nähtävissä kuinka uhri kouristelee tazeriskusta. Tazer pitää kieltää lailla, ja samalla voisi pamppujen pituutta lisätä, ettei viranomaisen tarvi mennä lähikontaktiin vastustajana kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kärsii sydänongelmista, etenkin silloin mutta muutenkin kannattaa käyttäytyä niin, ettei sitä lamautinta tarvitse käyttää. Se on aina vaihtoehto, vaikka näitä rikollisten ymmärtäjiä kovasti paljon tuntuu olevankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotakin tarkoitushakuista - päihtyneet saa kerta kerran jälkeen tuottaa riskiä ja uhkaa ilman että kierre katkeaisi. Huumeita tuodaan, myyydään ja käytetään niin että joissain kiinnijääneissä tapauksissa omaisuuden takavarikko on miljoona... Liikenteessä ratista kärynneet näyttää yhä enemmän olevan huumeissa... Samaten, huumeissa liikkuvat seksuaalihäiriöiset muodostaa naisille, lapsille ja vanhuksille jatkuvan uhkakuvan - mitä ihmettä on tarkoitus saada aikaan? Lisää ahdistusta, turvallisuuden tunteen kokonaisvaltainen menetys? Sovinistit on lyhyen hetken innoissaan kun naiset pelkää mutta se on taatusti maailmankaikkeuden lyhytaikaisimpia iloja se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image