Oulu

Pääministeri Sipilä Ouluhallissa: ”On tärkeää, että koko Suomessa juhlitaan" - katso video

Juha Sipilä korosti puheessaan sitä, kuinka tärkeää on se, että Suomi 100 -pääjuhla järjestetään pohjoisessa Suomessa.
Oulu 2.12.2017 19:01 | Päivitetty 2.12.2017 19:25
Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä korosti valtakunnallisessa Suomi 100 –juhlassa sitä, kuinka tärkeää on, että itsenäisyyttä juhlitaan koko maassa.

– Kun itsenäisyyspäivän juhlat ovat pääkaupunkiseudulla, oli luonnollista, että tämä juhla on pohjoisessa Suomessa, Sipilä kertoi.

Lisäksi pääministeri totesi olevansa erittäin tyytyväinen siitä, kuinka Suomen taloudessa on kuluvan vuoden aikana saatu aikaan suuri käänne ja työttömyys on vähentynyt. Sipilä korosti sitä, kuinka työmäärän ja työllisyyden lisääntyminen näkyy ihmisten arjessa.

– Sitä kautta saadaan monia asioita kuntoon.

Rennon oloisen pääministerin mukaan "juhliminen alkaa jo ottaa jäseniin."

Pääministerin vuosi on kulunut juhlahumussa. Sipilä laski osallistuneensa itsenäisyyden juhlavuoden aikana lukuisiin juhliin.

– On ollut kymmeniä ja kymmeniä  varmaan satoja juhlia, joissa olen itsekin ollut. Tämä tietysti huipentuu viimeiseen viikkoon, Sipilä kuvaili.

Lähes vuoden kestänyt satavuotiaan Suomen juhlinta on Sipilän mukaan ollut välillä raskasta.

– Täytyy sanoa, että pikku hiljaa ottaa jäseniin tämä juhliminenkin, mutta kyllä tämä on niin mieluista satavuotiasta Suomea juhlia, Sipilä summasi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Näistäkin kirjoituksista näkee, että Suomi on jakaantuneempi kuin koskaan aikaisemmin, sen ainakin Sippilä on saanut aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi-laiva vuotaa pahasti. Vuotoja paikatakseen Sipilä on ehdottanut, että "taseet" voitaisiin ottaa käyttöön valtion velkataakan keventämiseksi. En ole oikein ymmärtänyt mitä taseita Sipilä tarkoittaa. Ovat ne eläkevarantoja, vai mitä. Vai ovatko ne veroparatiiseissa makuutettavia valtion muita varoja kuin eläkkeitä? Paljonko on Itsenäisen Suomen valtionvelka, ja kenelle olemme velkaa? Pelkäänpä pahoin, että olemme peruuttamattomasti dollariperusteisten "rothscild pankkikorpporaatiotten" kuristusotteessa. Abstrakti ja absurdi valuutta US-dollari, jonka arvo perustuu uskomukseen, ja koron maksuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki suomalaiset ovat samassa veneessä, jota Juha Sipilä johtaa hallituksensa kanssa tuloksekkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olemme itsenäinen maa niin miksi syydämme nettomaksajana rahat eteläeurooppaan ja sieltä vielä sanellaan mitä saamme tehdä ja mitä emme."Juhlapäivänä "muistelen veteraanien urotekoja ja mennyttä itsenäisyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelet siis aikaa jota ei ole ollut ja jota ei tule, hmmmm mielenkiintoinen teoria sulla.
Kyllä meillä vielä itsenäisyys on ihan parhaassa kuosissa, eikä sitä tulla koskaan menettämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla kun syöt pienenä mallina esim. oikeanvärisiä rankalaisia ja oikean käyryyden omaavia kurkkuja niin mietippä olisiko näin jos saisimme itsenäisenä maana päättää asioista ja vielä nettomaksajana maksamme tällaisesta,sinulle se on teoriaa koska et näe tai ymmärrä mitään missä nykypäivässä mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhlin itsenäisyyden muistojuhlana itsenäisyyspäivää.
Itsenäisyyden viimeisestä merkistä, omasta rahasta luovuttiin v.2000
Nyt itsenäisyyttä on vähemmän jäljellä kuin Yhdysvaltain osavaltioilla.
Ollaan rehellisiä eikä petetä itseämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä sitten asut, koska puhut menetetystä itsenäisyydestä?
Voi harmi jos tuollainen ikävä asia on päässyt tapahtumaan.
Meillä Suomessa onneksi asiat on hyvin, ja olemme itsenäinen valtio nyt ja aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpa Sipilä ymmärtäisi myös. että saamelaiset ja saamenmaa ovat osa Suomea. Heidän vähemmistökansa oikeutensa ovat edelleen ratifioimatta YK,ssa, ja Lantalaiset edelleen pyrkivät ottamaan haltuunsa kaupallisesti saamelaiskultturin, heidän maittensa ohella. Pohjoinen vähemmistö asujaimisto, saamelaiset ja koltat, pitää sisällään alueen Vienan mereltä Norjan Trondheimiin saakka. Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa aboriginaalit ovat edelleen alisteisessa asemassa suhteessa pääväestöön. Juhlapuheet ovat sanahelinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanahelinää koko Suomen satavuotisjuhlat...mitäpä sitä juhlimaan kun jollain on jossain joku tilanne päällä. Surraan ja voihkitaan sitä yhdessä niin ei kellään vahingossakaan ole yhtään kivaa. Kun sehän on jotain muulta varmaan pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä täällä on katkeraa tilitystä jos muutama euro on mennyt liittojen saneerauksen seurauksena.Tilalle on tullut lisää työpaikkoja.Hienot juhlat ja hyvä puhe pääministeriltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei elä katteettomila puheilla vaan työnteolla. Sipilän ja kepun vaalilupaus oli puolittaa työttömys, tai ottaa muuten lopputilin. Nyt olisi aika alkaa lunastaa lupauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No näytä mallia ja mene töihin, samalla voit perustaa sen 1000 työläistä työllistävän yrityksen.
Koita tehdä joskus jotain itse etkä vain valittaa joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei juhlituta yhtään. Ei näy valoa tunnelin päässä sairaseläkeläiselle joka on tälle hallitukselle vain haitake ja menoerä. Kädestä suuhun eletään ja sosiaalihuollon valot vilkkuu kutsuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhlat tulevat minullekin kun Sipilä lähtee .Itsenäisyyttä kunnioitan käymällä haudoilla ja kiittäen edellisiä sukupolvia .Nykyisellä Suomen johdolla maamme tuhoutuu .Sipilä ja ministeriöt tuhoavat surutta varonmaksajien rahoja ,osa kansaamme elää köyhyydessä .Ministeriöiden juhliin käyttävät 500 000 € .Vieläkö jotain naurattaa .Näiden jäljiltä jää pelkkää lainaa kansan maksettavaksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä lupasi puolittaa työttömyyden, silti maassa on 300 000-400 000 työtöntä mm. nuorisotyötyömyys yli 20%.Ei ole kovin juhlan aihe, ensin Sipilän åitäisi alkaa lunastamaan vaalilupauksia työttömyyden puolittamisesta. Ei minulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi..Vai käy jäseniin.Pitäisköhän jättää joku (tai jotkut) juhlinnat väliin? On se kumma juttu,eliitti vain juhlii ja porskuttaa, mutta me muut ( köyhät ja kipiät = tyhmät) emme saa satavuotiaalta Suomelta mitään muutakui vyön kiristystä. Vaikka kuinka osalistumme taloustalkoisiin,ei tule juhlia,ei kunniaa. Häpeän juhlijoiden puolesta kuinka vähän te kunnioitatte Sotien sankareita jotka ovat tämän itsenäisen maan meille " hankkineet". Jospa se omatunto jossain vaiheessa kolkuttaa: toivon että itserakkaan eliitin sydämissä tai vaikka kolotuksena jossain kohti jotain kipeitä jäseniä. Kiitos ja kumarrus 100v. Kotimaamme itsenäisyyden puolesta taistelleille sankareille!!! Olette sydämmessäni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummasti tähän osastoon valikoituu negatiivisesti pääministeri Sipilään kohdistuvat jutut . Mutta kuitenkin tässä korjataan edellisten kokoomuslais/demarivetoisten hallitusten aiheuttamia ahdinkotiloja meidän pienituloistenkin hyväksi.
Minä ainakin juhlin VAPAASSA SUOMESSA;missä saamme kokoontua ja kirjoittaa moittivasti kulloisinkia vallassa olijoita,jotka on demokraattisesti tehtävään vaaleilla vapaasti valittu.
Käyn Oulun sankarihautautausmaalla 6.12 kun seppeleet sinne lasketaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pääministeri Sipilä on. Näin eläkeläisenä en kyllä moiti ollenkaan,vaikka brutto /kk on alle 1300e.
Hyvin olet hommasi hoitanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra Sipilä kannatti lähikouluja. Maaseutua ajetaan alas, niin tarkoitti tietty kaupunginosien kouluja. Kuntaliitosten myötä meidän Suomalaisten lähikoulut on kaupunki keskittymissä. Suomalaisia patistetaan muuttamaan keskustoihin säästötalkoissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

80
JHL:n lakko Oulussa: Liikuntapaikkoja ja henkilöstöruokaloita suljettuna, ikäihmisten ja vammaispalvelun ruuat toimitetaan
33
Eläkeläisten nöyryytys saa loppua – taloudellinen turva on hyvän vanhuuden yksi iso tekijä Lukijalta
14
Oulu kilpailuttaa lastensuojelun toimijoita, jatkossa palveluntuottajilta edellytetään aiempaa enemmän laatua
12
Oululaisen Jukka-Pekka Metsävainion astrokuva valittiin Vatikaanin observatorion vuosikalenterin kanteen
10
Droonien käytöstä pitäisi säätää EU-tasolla, vaatii uhka-asiantuntija – "Kansallisista asetuksista tulee tilkkutäkki"
10
Ulkomailla rötöstelevälle on lottovoitto syntyä Suomeen - Suomi ottaa lähes kaikki ulkomailla vankilatuomion saaneet vastaan, haluaisi muiden toimivan samoin
9
Monessa kaupungissa yrittäjien avuntarjouksiin lakkopäivinä suhtaudutaan varauksella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

En ymmärrä mitä valtionvelka on. Ei siinä mitään ei nimittäin ymmärrä monikaan. Valtion velkaa ei ole tarkoituskaan maks... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image