Oulu

Pää­luot­ta­mus­mies: Polar Electron yt-neu­vot­te­luis­sa tietoa vä­hen­ny­sai­keis­ta ensi viikolla – "Ei tap­pio­mie­lia­laa"

Urheiluelektroniikkaa valmistava Polar Electro käy parhaillaan yt-neuvotteluja. Arkistokuva. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 6.11.2019 13:50
Antti Pasanen

Kempeleläisen sykemittariyhtiö Polar Electron meneillään olevissa yt-neuvotteluissa työnantaja ei ole vielä antanut tarkempaa tietoa henkilöstön vähennysaikeistaan, kertoo toimihenkilöliitto Pron jäseniä edustava pääluottamusmies Petri Takkula

Takkulan mukaan kuluvalla viikolla työryhmät ovat työstäneet uutta organisaatiokaaviota.

Hänen mukaansa tilanne ei ole juuri muuttunut siitä, mitä Polarin toimitusjohtaja Tomi Saario kertoi Kalevalle viime viikolla.

Saarion mukaan meneillään on yhtiön maailmanlaajuinen uudelleenorganisointi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö haluaa "oikean määrän ihmisiä oikeisiin paikkoihin". Työtehtäviä voi kadota ja uusia syntyä.

– Vähennysmääristä pitäisi tulla lisää tietoa ensi viikolla. Vielä niistä ei ole puhuttu mitään, Takkula kertoo.

Suomessa yhtiön leivissä on nyt noin 450 työntekijää, joista suurin osa Kempeleessä tuotekehityksen parissa. Suomessa yt-menettelyn piirissä on koko henkilöstö, Takkula sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön johto on kertonut henkilöstölle organisaatiomuutoksen tavoitteista samat asiat kuin julkisuuteenkin.

Takkula sanoo, ettei ole aistinut Polarin henkilöstön keskuudessa tappiomielialaa, vaan töitä on tehty "aika normaalilla mielialalla". 

– Tietenkin tilanne huolestuttaa väkeä, mutta töitä tehdään ja niitä on riittänyt.

– Nyt on käyty toistaiseksi ihan oikeita yt-neuvotteluja, ei sanelua vaan hyvässä hengessä neuvottelua, hän kiittelee.

Takkulan tietojen mukaan yhteistoimintaneuvottelut on tarkoitus saada päätökseen itsenäisyyspäivän alla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Opiskelemaan Polar Electro'n työt lopettavat aikuiset. Uuteen ammattiin kannattaa kouluttautua. Nyt ja erityisesti tulevaisuudessa kaikki työikäiset hankkivat useamman kuin yhden ammatin ammatillisessa koulutuksessa. Uudet haasteet odottavat !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annas kun arvaan: Työntekijöitä vähennetään samalla jäljellejääneiden työmäärä tuplataan vaikka palkka pysyy samana koska ei ole varaa maksaa enempää. Kumminkin samalla palkataan tuplamäärä pikkupomoja ja hyvävelijärjestelmästä konsultteja, epäpäteviä ylempiä toimihenkilöitä joille jaetaan entisten muutamien pamppujen työt joita ei aiemminkaan tehty asiaankuuluvalla ammattitaidolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kaupunki ei myöntänyt rakennuslupaa polarin toimistorakennuksen tornille, jonka päässä piti olla punainen pallo. Säästyi nämä rahat muuhun tarpeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laittaisivat kerrankin herroja pihalle työ miehiä tarvitaan aina suuri tuloisten potkuilla talo pärjää kaikista eniten ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös kiky vaikutakkaa. Eli tuo työpaikkoja lisää. Vai eikös se ollut käytössä. Ainakin yhtä pohjoissavolaista yritystä lehdessäkin kehuttiin että kun kiky oli niin työtä tuli lisää. Mijsi se ei sitten muualla tuo työtä vaan yt:tä vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla jo Kiinalaisten valmistajien kanssa niin kovaa kilpailua että ei ole tulevaisuutta Polarilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa työpaikkojen kalleus on rasite. Aasia ja Kiina sekä Etelä-Amerikka ovat huomattavasti halvempia maita tuotannollisen toiminnan kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan amerikkalainen Fitbit myydään Googlelle 2.1 miljardilla dollarilla. Fitbit tuli markkinoille parikymmentä vuotta myöhemmin. Sen liikevaihto on yli 1.5 miljardia dollaria. Polar rämpii kymmenissä miljoonissa.

Missä meni mönkään? Yrityksen johtamisessa. Polarin tuotteet eivät ole olleet enää pitkiin aikoihin käyttäjäystävällisiä kun vastaavasti Fitbitin, Applen ja muiden kilpailijoiden tuotteet ovat.

Insinööriosaamista on varmasti enemmän kuin amerikkalaisilla kilpailijoilla, mutta se ei riitä ilman tuote- ja markkinointiosaamista.

Samaan kaatui Nokia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, jos käydään ihan oikeita yt-neuvotteluja, ei vain sanelua. Tsemppiä Polarin työntekijöille! Ei oo kivaa koskaan eikä varsinkaan juuri ennen joulua. Mutta hei Kaleva, oikeesti! Uutisoida voisi myös OYS Naistenklinikan yt:stä ja mitä tapahtuu Pohjois-Suomen synnyttäjille, vastasyntyneille ja imetysohjaukselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image