Oulu

OYS:n ra­ken­nus­työ­maa on säästynyt takaiskuilta, mutta muutoksia voidaan joutua tekemään – "Mietimme parhaillaan, onko tämä huono aika järjestää kil­pai­lu­tus­ta"

Uuden sairaalarakennuksen B-osa oli helmikuussa tässä vaiheessa. Nyt työmaalla siirrytään perustuksista rakennetöihin. Arkistokuva KUVA: Teija Soini
Oulu 26.3.2020 14:20
Markus Leskinen

Yliopistollisen sairaalan työmaalla huomioidaan turvallisuuden lisäksi tartuntojen ehkäisy. Aikataulu pitää tällä hetkellä hyvin ja kestäisi jopa pieniä takaiskuja.

Oulun yliopistollinen sairaala saa viereensä perijän, kun uusi sairaala rakentuu aivan vanhan viereen. Kajaanintien varteen tulevan A-osan kerrosten rakentaminen etenee tällä hetkellä puolivälissä.

– Aikataulun mukaisesti rakennuksen vaippa, eli ulkoseinät ja vesikatto ovat valmiina vuoden päästä huhtikuussa, kertoo ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio.

Tämän rakennuksen viereen on alettu rakentamaan B-osaa, joka on valmiina ollessaan yhtä rakennusta A-osan kanssa. Nämä rakennukset muodostavat sairaalan pääkokonaisuuden, jossa on saman katon alla kaikki sairaalan 24/7-toiminnot.

B-osan perustukset alkavat olla valmiina ja rakenteitakin nostetaan jo paikoilleen. Myös sädehoitolaitoksen rakennustyöt etenevät. Ensimmäisenä uusista rakennuksista käyttöön on tulossa pysäköintitalo, joka on tarkoitus ottaa käyttöön toukokuussa.

A- ja B-osien työmaat ovat Tampion mukaan hyvin aikataulussa ja mahdollisesti jopa puoli vuotta edellä. Rakennusprojektin pitkästä kestosta ja koronaviruksen aiheuttamasta uudesta tilanteesta johtuen tilanne voi kuitenkin muuttua. Koronaviruksen aiheuttamilta ongelmilta on vielä työmaalla vältytty.

– Työmaat ovat tehneet hyvää työtä suojautumisen kanssa. Työntekijät tekevät työtä pienissä ja samoissa ryhmissä, sekä käyvät kahvitauoilla eri aikaan, Tampio kertoo.

C-osan rakentamisen on tarkoitus alkaa noin vuoden päästä. Ensi vuoden tammikuussa työmaan on tarkoitus alkaa sillä, että vanha pesula puretaan alta pois.

Koronaviruksen takia rakennusprojektin C-osan hankintojen aloitusta saatetaan siirtää. Yritysten osallistumisilmoittautumisen on tarkoitus alkaa ensi viikon alussa, mutta päivämäärä voi siirtyä.

– Mietimme parhaillaan, onko tämä huono aika järjestää kilpailutusta palveluntuottajille. Tällä hetkellä yritykset huolehtivat nykyisistä projekteista ja henkilöstön hyvinvoinnista, Tampio sanoo.

Varsinaiseen rakennusaikatauluun ei tällä muutoksella olisi Tampion mukana vaikutusta. Hankinnat tehtäisiin muutoksen myötä vasta syksyllä. C-osan urakoitsija on tarkoitus valita juhannuksen tienoilla.

Vanhasta sairaalasta ei ole tarkoitus jättää juuri mitään jäljelle. Kun kymmenen vuoden päästä siirrytään 2030-luvulle, on jäljellä enää uusi sairaala, avohoitotalo sekä lasten- ja nuorten osastojen L4-osan kaari, joka on suojeltu rakennus.

Purkutoimet aloitetaan vuonna 2024 lastensairaalan puolelta. Sitä seuraavina vuosina purkutyöt jatkuvat vanhan päärakennuksen puolella.

– Nämä viimeiset kymmenen vuotta yritetään pärjätä huonokuntoisessa sairaalassa. Toivotaan, että vanheneva tekniikka kestää, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Uutta sairaalaa suunnitellaan ja rakennetaan silmällä pitäen sen omaa elinkaarta. Tontille jää vanhan sairaalan purkamisen jälkeen tilaa jälleen uudelle sairaalalle, kun nyt rakennettava OYS tulee tiensä päähän. Tampion mukaan tällainen malli on yleistä sairaalarakentamisessa, jotta muutto uuteen sairaalaan voidaan tehdä kerralla.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuossa olisi sopiva paikka Oulun Yliopistolle ja synergiaedut lääketieteen kanssa olisivat selvät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka oltaisiin nyt etuajassa, niin ei pidetä hoppua, ettei tule home sairaalaa. Annetaan märkien rakenteiden kuivua ennen kuin lyödään muovimatot päälle. Ei tehdä samoja virheitä mitä on uusien koulujen kanssa tehty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tuliskin joku epoksilattia tms. niin siitä huolimatta sen betonin pitää antaa kuivua ennen päällystämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
110
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
20
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
14
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image