Oulu

Oysissa koulutettu satoja Ebolan varalta

Apulaisosastonhoitaja Markus Lesonen pukeutuu suojapukuun, jota OYSin henkilökunta käyttäisi Ebola-potilasta hoitaessaan. Pukuun kuuluvat saappaat, kypärä, läpäisemätön suojatakki ja kahdet suojakäsineet. Tarkoitus on, ettei ihoa jää mistään kohtaa paljaaksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 3.10.2014 6:05
Satu Niskanen

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on jo kuuden viikon ajan varauduttu Ebola-potilaiden hoitoon kouluttamalla henkilökuntaa ja hankkimalla uusia laboratoriovälineitä.

Oysin infektioiden torjuntayksikön osastonylilääkäri Hannu Syrjälä kertoo, että satoja henkilökunnan jäseniä on jo koulutettu. Pian Oysissa on valmius jopa neljän Ebola-potilaan hoitamiseen.

Mahdollinen Ebola-potilas ohjataan heti infektio-osaston eristyshuoneeseen. Henkilökunnan suojapukeutumiseen kiinnitetään erityistä huomiota, jotta hoitajat eivät itse altistu taudille.

Koko Pohjois-Suomen mahdolliset Ebola-potilaat ohjataan ensin Oysiin. Oulussa aiotaan kuitenkin antaa heille vain ensihoitoa. Jos potilaan diagnoosiksi varmistuu Ebola, hänet lähetetään jatkohoitoon Helsingin yliopistolliseen sairaalaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lähetti syyskuun alussa kaikkiin Suomen sairaanhoitopiireihin ohjeistuksen Ebola-infektioihin varautumisesta. Ohjeiden mukaan sairaanhoitopiirit saavat päättää, hoitavatko ne mahdollisen Ebola-tapauksen itse vai kuljetetaanko potilas Helsinkiin hoidettavaksi.

Lue lisää 03.10.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Päivystys ja infektio-osaston eristyshuone on eri asia. Uutisessa mainitaan, että potilaat ohjataan suoraan infektio-osaston eristyshuoneeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas sarjas höpö uutiset. Jep Oys ensinnäkin kaikki potilaat päivystyksessä samassa tilassa hah...kyllä muuten leviää. Ei ole edes ambulanssia Oulussa joka voisi kuljettaa verenvuotokuumeeseen sairastunutta. Ei Ebola ole suurin riski Oysissa liian paljon potilaita samoissa potilashuoneissa esim.sairaalainfektioiden riski kasvaa. Oysissa homettakin kukaan ei tee mitään aina sielläki rempataan. Nyt olis työttömiä kannattaisi rakentaa kokonaan uusi sairaala home ei lähde jos vähän sieltä täältä korjaillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivonpa todella ettei näitä taitoja tarvitse Oulussa käyttää..
Mutta pelkäänpä samalla, että ebola tarttuukin helpommin kuin kehon eritteiden kautta... sekin selviää kohtapuoliin..
Jos epäilyni on totta ,räjähtää tauti ympäri maailmaa sellaisella voimalla että kukaan ei enää pysty hoitaan potilaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaan valmistaudutaan taudin hoitamiseen - kaikki muut skenaariot ovat turhia ja eivät auta ketään.
Käytetään ajatustyö siihen, mitä voimme tehdä, eikä siihen mitä epäilemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallista rahan haaskausta tämä ebola homma. Vanha konsti, saastuneen alueen eristäminen ainoa keino jolla taudin leviämistä voi hillitä ja parhaimmillaan estää.
Nythän mm. villisikojen suhteen aloitetaan tehokeinot jotta eivät levitä tautia Suomeen. Ei siinä eläinlääkäriasemille ostella tavaroita ja vehkeitä joilla saastuneita villisikoja sitten hoidetaan.
Toisaaltaan kaikkinaiset taudit kaikkinaisessa kauheudessaan. Onhan näitä ollut kautta historian; rutto, Espanjan tauti jne. Nykyaikaa, ylikansoitusta, työllisyyttä, ruoka-, vesipulaa ajatellen - Ebolan villiintyminen saattaisi olla hyvä keino globaalia markkinataloutta ajatellen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No montakohan niitä paikkoja sitten pitäisi teiän mielestä olla? Ei oo taidettu koko eurooppaankaan vielä tuoda paljon neljää enempää Ebolatapauksia. Että eiköhän 4 ensihoitopaikkaa Oulun kokoisessa kaupungissa riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu niin, millä todennäköisyydellä ebolapotilaita edes tulee suomeen? Ja jos tuleekin niin tuskin heitä montaa on. 4 paikkaa on ihan hyvä määrä. Tilojen pitää riittää myös muiden vakavaa infektiota sairastavien hoitoon. Ja moni infektio on suomessa paljon yleisempi kuin ebola.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokonaiset NELJÄ potilaspaikkaa. Onneksi Oulunsalon lentokenttä on hiljainen, kuten Joensuun tai Eskolan kentät, eikä sinne kulje ihmisiä koskaan, mistään.

Viidennen potilaan kohdalla lähtee tämä nykyajan musta surma avohoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmius neljän potilaan hoitamiseen... Hyvä juttu, eiköhän sitä sillä pärjätä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolangan pessimisti is back again! Ihmettelinkin juuri, missä hän luuraa, kun ei ole kuulunut mitään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oivoi. Ikävä kun noin mielesi pahoitit. Onneksi pääsit avaamaan suusi ja sanoa tämän tärkeän kantasi.
Neljä paikkaa on paljon, sillä Suomeen ei todennäköisesti tule kuin 1-3 tapausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image