Oulu

Oysin yh­teis­päi­vys­tyk­sen uusissa ti­lois­sa ­riit­tää tilaa ja valoa – ­si­sään­käyn­ti hämmentää potilaita ja taksikuskeja

Oulun seudun yhteispäivystyksen tilat ovat uudistuneet. KUVA: Matti R‰ty
Oulu 12.7.2018 8:21
Iida Ahonen, Henriikka Uusitalo

Oulun seudun yhteispäivystyksen maanantaina avatut uudet tilat ovat saaneet kehuja niin henkilökunnalta kuin asiakkailtakin. Uusi sisäänkäynti on kuitenkin tuottanut päänvaivaa niin taksikuskeille kuin potilaillekin.

Oulun yhteispäivystyksen maanantaina avatut uudet tilat ovat saaneet kehuja niin henkilökunnalta kuin asiakkailtakin. Uusi sisäänkäynti, joka sijaitsee vanhasta päivystyksestä noin 20 metriä Kajaanintielle päin, on kuitenkin tuottanut päänvaivaa niin taksikuskeille kuin potilaillekin. Monet menevät vanhasta muistista vanhan puolen ovelle.

– Koska vanhalla puolella on vielä toimintaa, mutta sen sisäänkäynti on lukossa, potilaat ovat jonkin verran hukassa. Lisäsimme tiistaina opasteita, kertoo yhteispäivystyksen osastonhoitaja Eija Marin-Pekkala.

Vanhoissa tiloissa oli kuuma ja sisäilma huono, joten henkilökunta ja asiakkaat ovat kiitelleet uusien tilojen raikkautta ja valoisuutta. Omaisia ovat ilahduttaneet erityisesti ilmoittautumisautomaatit ja niiden läheisyydessä työskentelevä asiakaspalvelusihteeri, joiden ansiosta oman läheisen löytää huomattavasti nopeammin kuin ennen.

Lisäksi hoidontarpeenarviointiin on vapautunut lisää hoitajia, koska omaiset voivat kysellä läheisistään palvelusihteeriltä. Vanhassa päivystyksessä omaiskyselyt ja potilaat hoidettiin samassa vuoronumerojonossa.

– Olemme kuitenkin jonkun verran joutuneet ohjaamaan omaisia ja perustelemaan sitä, etteivät he enää voi odottaa koko aikaa läheisensä vierellä seurantatilassa, apulaisylilääkäri Iita Daavittila sanoo.

Henkilökuntaa on ilahduttanut erityisesti uusi seurantatila, jossa potilaat ovat koko ajan hoitajien valvonnassa, ja hoitaja ja lääkäri työskentelevät työparina. Työ on koettu sujuvammaksi kuin vanhan päivystyksen puolella.

Helle on kuormittanut päivystystä erityisesti öisin, koska päivällä sattuneita haavereita halutaan mennä hoidattamaan vasta auringon laskeuduttua. Seurantatila onkin ollut kuluvalla helleviikolla useasti täynnä. Runsaasta alkoholinkäytöstä johtuvia haavereita on hoidettu paljon. Kyseiset potilaat ovat myös täyttäneet seurantatilaa, koska useimmiten he eivät voi odottaa odotusaulassa.

– Edelleenkin he ovat väärässä paikassa, mutta muita tilaratkaisuja mietitään, apulaisosastonhoitaja Päivikki Makkonen kertoo.

Lue lisää 12.07.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Tulipa tuokin viime yönä testattua. Toisten henkilötunnukset ja intiimimmätkin asiat kuulee väistämättä viereisiltä vuoteilta, ja sekavia ihmisiä nyt on päivystyksessä aina. Minua se ei kuitenkaan haittaa eikä haitannut millään tavoin, omassa tilanteessani oli ihan riittävästi pähkäiltävää.

Eli ei mitään valittamista; Iso Pyörä pyöri moitteettomasti ja sylkäisi minutkin lopulta ulos ovesta, kun tilanteen seuranta oli ohitse. Hoitajille ja ambulanssin ensihoitajille kiitos, "palvelu" pelasi hyvin tai jopa kiitettävästi kaikilta osin. Tunsin olevani osaavissa käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi kuin entinen. Hyvä.
Joko sinne voi kuka tahansa varata (verkossa) itselleen sopivan (kiireettömän) ajan kuten kaikkialle muualle voi ettei tarvitse jonottaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän silloin mennä yhteispäivystykseen jos on kiireetön asia! Turha mennä kuormittamaan päivystystä sellaisella asialla, jolle voisi varata ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten vielä lyhennätte matkaa täältä maakunnan etelärajalta, että menee vain 10 minuttia 2 tunnin sijaan. Meinaan Henki säilyy kun yleensä on kyse ajasta. Vaihtoehtoisesti laitattate Oulaskankaan kuntoon ja anatte täyden tuen kehittämiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehdessä oli kirjoitus, että entisestä menee ambulanssi asiakkaat. 20 metrin päässä on uusi pääsisäänkäynti.
Ihmiset varmaan 5 vuotta tekee kuten 20 vuotta on tehneet.
Limingan tullissa ennen oli nopeus 60 km/h varmaan vuosikymmeniä. Nopeus muuttui 50 km/h olisiko muutamia vuosia sitten, siinä ajettiin 60 km/h siihen asti kun tuli peltipoliisit.
Kiitettävästi silloin alussa peltipoliisi välähteli ja olin tyytyväinen, kun olin valistunut autoilija ollut yksin vuosia, puskurissa tultiin jos ei ohi päässeet.
Ihmiset eivät osaa selvittää muutoksia, ne on ylipääsemättömiä ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhut paljon, mutta asian vierestä. Hyvä että sait kuitenkin purkaa sydäntäsi ja peltipoliisit miellyttävät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En osaa mennä mahdollisesti sairastuessani muualle kuin lähimmälle terveyskeskukselle jonottamaan (eväät mukana), joten en ota kantaa asiaan. Sairaalan sijainnin suunnilleen tiedän, mutta en mitään sen tiloista enkä toiminnoista. Taksilla ei ole varaa kulkea. Joskus vuosi-pari sitten jaetusta tiedotteesta ei ollut vähääkään apua, vaikka suomeksi se oli kirjoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetkonen..jos minä potilaana haluan että omaiseni on vierelläni, hän myös on.
Siihen ei auta mitkään selittelyt että kuulee toisten asioita...höpöhöpö, jokainen tuolla oleva potilas kuulee toisten asiat vielä tarkemmin joten..??
Muutoin tsemppiä hoitajille raatteentielle..hyvin hoidatte :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat sanat, ja sanon vielä että jos olisin siellä saattajan ominaisuudessa niin minua tuskin kiinnostaisi muiden potilaiden asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saattajia nimenomaan kiinnostaa muiden potilaiden asiat ja kuulumiset. Ei niinkään ne oman omaisen pissähädät ja höpötykset.
Toista kertaa en ulkopuolisten kuullen kerro sairaushistoriaani.
Hyvä parannus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos muiden asiat noin kiinnostaa niin kannattaako mukaan mennä. Itse ainakin haluaisin sellaisen saattajan joka keskittyisi ainoastaan minuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paremmin ne muut potilaat kuulee: Sinun henkilötunnuksesi ja kaikki vaivasi ja minne osastolle menet jos menet sitten..
Puhelinnumerosi osoitteesi.
Muutapa ei tarvitsekaan tietää :)
Eli sillälailla. Tssemppiä kuitenkin hoitajille uudistuksen vuoksi :) Ei käy kateeksi kuunnella turhan valittajia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, että tälläiset jukuripäät kerrankin pistetään aisoihin.
Vartijat toivottavasti nakkaavat mokomat öykkärit pellolle päivystyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sitä on oikeasti sairas ihan sama onko kuumaa vaiko kylmää..:)
Muistakaapa että kyse on AKUUTTI päivystyksestä ei mistään hotellista :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee jutun tai aiemmat niin tietää, että päihdeongelmaiset ovat omassa tilassaan, samoin lapset jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun luet jutun vielä kerran... No ehkä et jaksa taaskaan lukea loppuun saakka, joten laitan sen lainauksena tähän: "Runsaasta alkoholinkäytöstä johtuvia haavereita on hoidettu paljon. Kyseiset potilaat ovat myös täyttäneet seurantatilaa, koska useimmiten he eivät voi odottaa odotusaulassa. - Edelleenkin he ovat väärässä paikassa, mutta muita tilaratkaisuja mietitään..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

ei todista mitään..Käykää kattoon jonojen pituutta kun ilmaisia ämpäreitä jaetaan.. Lue lisää...
Leipäjonojen pituus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image