Oulu

OYSin uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen urakkasopimus al­le­kir­joi­tet­tiin –  ko­ko­nais­kus­tan­nuk­set ovat noin 208 miljoonaa euroa

Sairaalaan rakennetaan kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista toisen rakentaminen kuuluu sovittuun urakkaan.
Oulu 11.1.2019 13:58
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet allianssiurakkasopimuksen.

Sopimuksella sinetöitiin yleissuunnitelman mukaisen ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka. Urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa. 

Projektiallianssiin kuuluvat urakoitsijoina Aro Systems Oy ja NCC Suomi Oy.

Suunnittelijat ja konsultit ovat A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, Granlund Kuopio Oy, Granlund Tampere Oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy.

Pääurakoitsija NCC:n osuus on urakasta on noin 109 miljoonaa, talotekniikkaurakoitsija Aro-Systemsin noin 58 miljoonaa ja automaatiourakoitsija Siemensin 3,2 miljoonaa euroa.

Suunnittelun osuus on yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

– Toteutusmuodoksi valitusta yhteistoimintamallista eli allianssista olemme saaneet erittäin hyvää käytännön kokemusta ja erityisesti näyttöä siitä, että malli sopii erinomaisesti suuriin ja kompleksisiin hankkeisiin, joissa voi tapahtua suuriakin muutoksia – kuten meillä nyt vajaan vuoden aikana on tapahtunut, toteaa Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio

Kaksi kymmenkerroksista tornia

Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 lähtien. Pysäköintilaitoksen sekä hallintorakennuksen purkutyöt tehdään tämän vuoden alussa.

Varsinaiset ydinsairaalan rakennustyöt aloitetaan ensi maaliskuussa. Aiemmassa yleissuunnitelmassa olleiden kahden viisikerroksisen rakennuksen sijaan rakennetaan nyt kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista toisen rakentaminen kuuluu sovittuun urakkaan.

Ensimmäisen vaiheen uudistiloja ovat päivystys, lasten ja naistensairauksien hoitoon tarvittavat tilat, teho-osastot sekä suurin osa uusista leikkaussaleista ja vuodeosastoista.

Uudisrakennus valmistuu käyttöön vaiheittain niin, että päivystys, synnytys-, teho- ja leikkaustoiminnot, sekä näitä tukevat kuvantamisen ja vuodeosastojen tilat voidaan ottaa käyttöön vuoden 2022 loppuun mennessä.

Loppuosa eli pääosin vuodeosastoja sisältävät tilat otetaan käyttöön vuoden 2023 loppuun mennessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Onko nyt kirjattu hankintasuunnitelmaan ja tekniseen osaan, että ennen kuin jatketaan rakentamista, mitataan betonilattioiden ja seinien kosteus, että voidaan varmistaa, että ovat tarpeeksi kuivuneet. Mittauksen tekevät yhdessä toimittaja ja ostaja ja vastuuhenkilöt nimetään tähän operaatioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No totta kai heti purkutöiden jälkeen, ennen maatöiden aloitusta mitataan betonilattioiden ja seinien kosteus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun home pulpahtaa pintaan, niin mikä on rakentajan vastuu näin isossa ja kalliissa rakentamisessa ??? Eikö mitän vastuuta ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaarin kanssa samaa mieltä. Osaavat nyhtää kun maksaja tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma kun en homealtistuneena saanut oysissa mitään oireita.
Tutkittiin pitkään ja hartaasti.
Potilaan kohtaamisessa oli selviä rakenneongelmia,mutta niitä ei uudella rakennuksella vaan rakenteen muutoksella korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi luullaan että kun uuden tekee niin se nyt onnistuu.?Historia kertoo totuuden; se homehtuu taas. Suomessa ei olerakennusalan ammattilaisia on vain alan rahastajia joilla liitto tukena-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas Siemenssiä vaikka kotimaassa on tarjolla maailman huippu kiinteistöautomaatiota.
Syötöt ja juotot oon tuolla alalla niitä joilla saadaan urakkoita.
Jo 80 luvulla kerrottiin päin naamaa totuus.
Kokemuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän käypi projektissa: palkitaanko ne jotka eivät osallistuneet koko projektiin. Mikähän on tuo ohjelmajohtajan mainitseman allianssin referenssi eli esimerkki onnistuneesta lopputuloksesta, enpä löydä tietoa mistään. Onko korkeista tornimaisista sairaaloista kokemusta Suomessa, pitää olla hyvät hissit ja niitäkin paljon sekä sähköä käytössä koko ajan. Hyvä business hissin valmistajalle eli luultavasti Koneelle, arvaus. World Trade Centerin pilvenpiirtäjät New Yorkissa olivat kuin hiekkakakkuja, kun terroristit iskivät niihin vuonna 2001. Ihmiset jäivät loukkuun yläkerroksiin, hyppivät epätoivoisina ikkunoista ulos kadulle. Vanha sairaala tuntuu turvalliselta, kun ollaan maantasalla, kerroksia 2-3. Lisäksi matalaa rakennusta on helppo laajentaa vuosien myötä, rakennetaan "komplekseja" lisää. Potilashotellin "pilvenpiirtäjässä", korkeuksissa, ei ole niin turvallinen olotila. Ei ole helppo projekti, hattua nostan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras investointipäätös vuosikymmeniin! Kukahan tuossa allianssissa ottaa kokonaisvastuun rakentamisen laadusta ja aikataulusta, vai luotetaanko siihen, että oikeuslaitos ratkaisee aikanaan sen asian?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää meille uusi uljas sairaala, joka tuottaa meille monia terveitä lisävuosia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en rakentamisesta paljoa tiiäkkään mutta yhen neuvon annan. "Rakentakaahan maltilla ja ilman ylimääräistä kiirettä, ettei muutaman vuoden päästä taistella sisäilmaongelman kanssa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa tällä kerraa tilata portaat! Hieno juttu sinänsä, että OYS uusitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljä ja puoli vuotta valmistumisesta alkaa tulla valituksia kosteusongelmista.
Syy: eri osa-urakoiden yhteensovittamisen osaamattomuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunitelun korkea hinta ihmetyttää 25miljoonaa. 250 miestyövuotta, jos palkkakustannulset on 100000/suunnittelija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räystäätön hometalo! Ei voi olla totta! Eikö mitään ole opittu? Paljonko räystäiden poistamisella on säästetty? Kahden miljardin projektissa summa on niin pieni, ettei se todellakaan näy missään. Henkilökuntakin voisi yrittää vaikuttaa asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko suunnittelussa kaavailtu tornien yhdistämistä hieman ylempääkin kuin pohjakerroksesta.
Ehkä nyt ei ole tarvetta, mutta kenties tulevaisuudessa.
Vanha OYKS / OYS rakennettiin 60-70-luvuilla, on ollut käytössä 50-60 vuotta. Tämä uusi siis 2080-90-luvuille.
Aikanaan OYKSin piirtäminen työllisti suunnittelijoita paljon, kuten nytkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatikaa nyt kunnon sääsuojaukset, tehkää kunnon räystäät ja muut vastaavat, ei tasakattoa ja antakaa betonien kuivua rauhassa. Säästytään näin turhilta vakavilta sairastumisilta. Tämän hintaluokan projekteissa ei pitäisi säästellä pikkuasioissa. Tulee muuten hemmetin kova lasku perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urakointisopimukset tiukaksi laatuvaatimusten suhteen, vaikka sanktioiden uhalla. Onnea hienolle uudelle sairaalalle tulevaisuuteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image