Oulu

Ouluun puuhataan klinikkaa pa­pe­rit­to­mil­le maa­han­muut­ta­jil­le

Oulu 27.3.2012 7:27
Jussi Pesonen

Oulun diakonissalaitos (ODL) puuhaa klinikkaa paperittomille maahanmuuttajille. Toteutuessaan klinikka tarjoaisi sairausdiagnooseja, ohjausta ja hoitoa potilaille, jotka eivät papereiden puutteen vuoksi voi, tai käännytyspelossa uskalla, käyttää terveyskeskuspalveluja.

”Meillä on periaatteellinen lupa ODL:n säätiön hallitukselta”, kertoo diakoniajohtaja Hannu Rahikainen.

ODL on valmis antamaan toimitilat, mutta tekijät puuttuvat vielä. Klinikka pyörisi vapaaehtoisten lääkäreiden ja sairaanhoitajien voimin.

Se tarjoaisi ehkä myös lakipalveluita.

”Uskon, että tämän kevään aikana selviää, löytyykö väkeä. Ei herätetä vielä turhia odotuksia.”

Jos porukkaa saadaan kerättyä, voidaan vastaanotto panna sen jälkeen nopeasti pystyyn.

Lue lisää Terve24:stä!

Lue lisää 27.03.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

poliisi tutkimaan asiaa .joku laki näilläkin ihmisillä tulee olla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimintaa on lailla puututtava . Ei voi olla hyväksyttävää hoitaa nimettöminä paperittomia jotka usein rikollisiakin tai oleskelevat maassa laittomasti .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalliset, paperit omaavat veronmaksajat saavat jonottaa kuukausia toimenpiteisiin ja maksaa itse terveydenhoitopalvelut
Että jo on aikoihin eletty kun paperittomina tulleille maahantulijoille hyysätään palveluita toinnen toisensa jälkeen. Asunnot,
terveydenhuolto, lakipalvelut jne...Ja kaiken tämän maksaa vieraanvarainen Suomen kansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi korkea aika tutkivan journalistin selvittää kaksi asiaa. Ensinnäkin mistä tulevat rahat tämän hyväntekeväisyyden pyörittämiseen ja toiseksi kenen taskuun ne päätyvät. Diakonissalaitos on kunnostautunut Helsingissä majoittamalla romanialaisia ammattikerjäläisiä veronmaksajien piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarjoaisi ehkä myös lakipalveluita? No mitä nyt nuukailemaan! Miksei saman tien tarjottaisi ylläpitoa, ruokaa ja asuntoa, aivan niin pitkäksi aikaa kuin vain tarvitsee? Sehän on vähintään ihmisoikeus.

Toivottavasti kukaan ei nyt erehdy kuvittelemaan että tämä toiminta olisi jotenkin "ilmaista". Kyllä maksajana toimii kaikki jotka omalla rahallaan käyttävät ODL:n palveluita. Toivon vaan että te ymmärrätte kuinka voitte omalla lompakollanne äänestää tällaista mielettömyyttä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu, eihän meillä suomalaisilla paperillisilla mitään hätää ole, jonotellaan leikkauksia 9kk, lääkärinaikoja 3kk ja reseptinuusintaa muutama viikko. Vieraanvaraisuus kunniaan, annettakoon vielä bentsoja ja muita mömmöjä, että pääsevät ressukat kaupantekoon pahoinvoiville suomen nuorille ja muille syrjäytyneille. Köyhällä maamme asukkallahan ei varaa kyllä olekaan ODL:n palveluita käyttää. Huh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin poliisit parkkiin nurkalle niin johan moninkertaistuu laittomien maassaolijoiden palautus ja samalla rikosten määrä laskee vai vedetäänkö jo poliisikin tässä hyysäysvimmassa mukaan laittomaan rikolliseen toimintaan jota maalasjärjen mukaan tämäkin on jos auttaa rikollista.Kyllä mahtaa olla tänne laittomasti tulevilla rikollisilla nauru herkässä kun tarjotaan terveyspalvelutkin ilmaiseksi että ei pääse bisnekset kärsimään liian pitkien sairauspäivien vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaanpas ensin paperillisten, syntyperäisten Suomen kansalaisten terveyskeskuspalvelut kuntoon, jooko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinnehän kelpaa sitten töihin "paperittomat lääkärit", melkoista termeillä pelleilyä vakavassa asiassa. Voidaanko myös me kantasuomalaiset lopettaa laeista ja määräyksistä välittäminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvä homma, En Käytä Enää tuota Terveysasemaa!!! Onneksi on muitakin, toivottavasti ne käyttää ylimääräset varansa suomalaisten hyvinvointiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on hienoa joo, lähetetään vaan sitten varattomat mummot ja työttömät jonottamaan terveyskeskukseen päiväksi. Pitäähän sitä vieraskorea olla tottakai. Voi HerranJestas taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkään ei osata eroittaa toisistaan ODL (Oulun Diakonissalaitoksen) ja Terveystaloa toisistaan. ODL möi ymmärtääkseni vain lääkäripalvelut, sairaalapalvelut ym. Terveystalolle. Lisäksi ODL ja Oulun kaupunki yhdessä möivät Condian ( työterveyspalvelut) Terveystalolle. Terveystalo on vuokrannut tilat ODL:lta.Tästä kaupasta saamilla rahoilla ODL toteuttaa yleishyödyllisiä palveluja. ODL toteuttaa vanhuspalveluja, Sotainvalidien palveluja, kuntoutusta, syrjääntyneiden palveluja jne.Vain tuo Terveystalo on "ulkomaalaisten hallinassa", ei siis ODL, jonka omistaa säätiö. ODL saa mielestäni turhaan haukkuja, kun ei oteta selvää, kuka mitäkin omistaa. Puskasta on helppo ampua. Itse asiassa puheena oleva toiminta on juuri yleishyödyllistä ja perustuu vapaaehtoiseen toimintaan , siis lääkärit ja sairaanhoitajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä monenlaista verkkoa kudottu...no joku ottanee kytköksistä selvää. Onpa jännä juttu, että vapaaehtoistyötä tekeviä lääkäreitä ja sairaanhoitajia tuohon löytyy. Käsittääkseni ne ei tee mitään ilman korvausta ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoijista kukaan ei tunnu ymmärtävän logiikkaa. Laittomia maahantulijoita on jokatapauksessa. Se on lähtökohta. Heillä ei ole oikeutta julkiseen hoitoon. On inhimillistä tarjota heille hoitoa, papereita kyselemättä. Näin toimitaan läntisen maailman sivistysmaissa, nyt siis myös suomessa. Loppujen lopuksi on yhteinen etumme että täällä ei kuljeksi kuolemaan tuomittuja ihmisiä vaan kaikki saavat hoitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko läntinen sivistys perustuu siihen yksinkertaisuuteen, että maiden sisällä noudatetaan yhteisiä lakeja ja maksetaan yhteisöveroja. Mitä enemmän annetaan tilaa laittomalle toiminnalle, sitä enemmän sitä myös syntyy. Oikea tapa olisi saattaa nämäkin ihmiset kirjoihin ja kansiin, jolloin heillä olisi tasavertaiset oikeudet kaikkien kanssa. Yleensä laittomaan maassaoloon on jokin syy, eikä terveydenhuollon palvelut saa olla takaportti lakien kiertämiselle. Yhteinen etumme on turvata myös terveydenhoidon tulevaisuus, eikä sitä voida tehdä jos hoitoa saavat henkilöt eivät maksa edes veroja suomeen. Jos haluaa nauttia eduista, on täytettävä myös velvoitteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä hoitoa saa ulkomaalainen, jos hätä on, saako laittomasti johonkin muuhun maahan muuttanut suomalainen hoitoa-tuskin.
Eipä tehdä tästä pyhänhengen hommia, ko. avuliaisuus pitäisi koskea myös omia kansalaisiamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaa miten se vaikuttaa laittomien ulkomaalaisten määrään, kun sana leviää, että heidät myös hoidetaan täällä ilmaiseksi, eikä papereitakaan kysellä? Kyllä tälläkin hetkellä sairaalat ottavat vastaan akuutit sairaustapaukset, ja se riittää inhimillisyydeksi, vaikka hoidon jälkeen voi karkotus uhatakin. Olet ilmeisesti sitä mieltä, että laittomien maassaolijoiden korkotuskin on epäinhimillistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs nyt sitten tuon "hoidon" jälkeen. Mitkä olisivat jatkot? Järjestetäänkö asunto, auto, huonekalut ja säännölliset kuukausitulot samantien, vai oisko jotain muuta ollut mielessäsi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image