Oulu

Oulussa voi syyskuun alusta alkaen jälleen saada alennusta ra­ken­nus­lu­pa­mak­suis­ta

Yksityishenkilöt voivat saada Oulussa syyskuun alusta helmikuun 2020 loppuun alennuksia rakennuslupamaksuista. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.8.2019 9:21
Iida Ahonen

Oulun kaupunki jatkaa syyskuun alussa rakennuslupamaksujen alennuskampanjaa vuoden 2019 alussa järjestetyn kampanjan hyvän menestyksen vuoksi.

Uusi määräaikainen alennuskampanja alkaa 1.9.2019 ja päättyy 28.2.2020. Yksityishenkilöt saavat 20 prosenttia alennusta tämän ajan sisällä jätetyistä rakennus- tai toimenpideluvan hakemuksista omakotitalolle tai pienemmälle hankkeelle.

Alennusta voi saada esimerkiksi vapaa-ajanasunnolle tai omakoti- tai vapaa-ajantontille sijoittuville pienemmille rakennuksille kuten talousrakennukselle, aidalle tai vajalle.

Alennuksen saadakseen hakemus on myös täydennettävä kaikkien tietojen osalta 12.3.2020 mennessä.

Alennus koskee rakennuskohtaista perusmaksua sekä kokonaisalan mukaan määräytyvää lupamaksun osaa.

Kampanjan tarkoitus on kannustaa yksityisiä rakentajia hakemaan rakennuslupa hyvissä ajoin ennen kevään ruuhkaisinta luvanhakuaikaa ja näin varmistaa, että asiakkaalla on mahdollisuus aloittaa rakentamisensa mahdollisimman pian keväällä. Kevään ruuhka-ajan helpottamisella pyritään tuomaan etua siis sekä asiakkaille että lupavalmistelijoille.

Kampanja-aika on myös hyvä mahdollisuus hoitaa kuntoon mahdolliset luvattomat rakennukset tontilla.

Oulun kaupunki neuvoo viimeistelemään hakemuksen mahdollisimman pitkälle ennen sen jättämistä. Hankkeen tulee hakemuksen jättövaiheessa olla jo suunniteltu.

MAINOS

Kommentoi

Oulun kaupunki kuten muutkin kunnat Suomessa rahastavat talonrakentajia ahkerasti. Kaikki tarkastukset rakentamisen aikana pitäisi laskuttaa kertaluontoisena rakennustarkastusmaksuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisesti lapsiperheitä tarvittaisiin Ouluun kipeästi jo pelkästään kotouttamistakin ajatellen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piharakennukselle ei tarvitse aina lupaa. Rakennusjärjestyksen mukaan toimenpideluvan hakemisesta on vapautettu korkeintaan 20 m2 suuruiset tulisijattomat piharakennelmat. Rakennelmia tulee sijaita asemakaavanmukaisella rakennusalalla, kuitenkin
vähintään rakennuksen korkeuden mukaisella etäisyydellä tontin rajasta ja niitä saa olla tontilla kerrallaan vain yksi tämän säännöksen perusteella tehty. Rakennelman tulee sijaita vähintään 4 metrin etäisyydellä muista rakennuksista ja rakennelman runkoleveys
saa olla enintään 3,5 metriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vähän tarkemmin vilkuilee naapureiden pihoille niin siellä näkyy sellanen määrä epämääräistä rakennelmaa että menisi vuosi tuhat jos rakennusvalvonta tutkisi kenellä on laitonta ja kenellä luvallista rakennelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: "Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita"
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
11:35
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman
81
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
74
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
67
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
63
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
42
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
31
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
25
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image