Oulu

Oulussa tänä vuonna jo satoja pyö­rä­var­kauk­sia – pitkäkyntiset hamuavat varsinkin Jopoja

Pasi Lahtoselta (vas.) on varastettu yksi lukittu pyörä Tuirassa, Oulussa. Kokemuksesta hän tietää, että ainakin lukitsematon pyörä häviää Oulun keskustassa nopeasti varkaiden mukaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 13.6.2017 9:50
Iida Ahonen

Polkupyörävarkaudet ovat jälleen riesa Oulussa. Poliisi on saanut huhtikuusta lähtien päivittäin useita ilmoituksia varastetuista polkupyöristä.

Tänä vuonna pyöriin liittyviä juttuja, eli varkauksia, näpistyksiä ja luvattomia käyttöjä, on kirjattu Oulun poliisilaitoksen alueella jo 665. Näistä 565 on tapahtunut Oulun kaupungin alueella.

Erityisesti kalliiden pyörien ja Jopojen omistajien kannattaa pitää pyörästään tiukasti kiinni. Jopot ja esimerkiksi kalliit hybridi- ja maastopyörät ovat polkupyörävarkaiden kiikarissa. Tämän vuoden pyörävarkauksista 95:ssä on kysymyksessä Jopo.

Polkupyörä saattaa lähteä varkaan mukaan jopa kotipihalta tai taloyhtiön lukitusta pyörävarastosta.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisilaitokselta kertoo, että poliisi saa tällaisista tapauksista ilmoituksia vuosittain.

– Ilmiön ei voi sanoa varsinaisesti kasvaneen, mutta näitäkin tapauksia on, joissa pyöriä varastetaan lukituista varastoista.

Oulun poliisilaitoksen vastuualueella jopa 70–80 prosenttia varkauksista tapahtuu nimenomaan Oulussa ja suurin osa ydinkeskustan ruutukaava-alueella. Pyöriä varastetaan enemmän päivällä kuin yöllä.

Lue lisää 13.06.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Mitä kauemmas kansa kaikkoaa kristillisistä arvoista, sitä enemmän varkauksia ja rikollisuutta. Opetettasiinpa kymmentä käskyä edelleen kasvavalle nuorisolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukossa ollut pyörä lukitusta varastosta.... kyllä isännöitsijän pitäisi ryhtyä tehokkaisiin toimiin moisessa tapauksessa. Perin ikävää, jos joutuu tuntemaan epäluottamusta asuinyhteisöään kohtaan. voisiko tuollaisessa olla kyse oman hyödyn tavoittelusta vai kiusanteosta, vai ehkä molemmista. hyyyyyyyyyyi. >:|

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä varkaudests pitäs saada kunnon rangaistus.ei pidä kajota toisen omaisuuteen. Netissä myyvät pyöriä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt herätys porukka. Kyllähän se vika on OSTAJISSA kuin varkaissa. Jokaiselle 2000pyörälle/vuodessa löytyy aina ostaja vaikka hinta olisi aivan järjettömän halpa. Oulussa pitäis tehdä ratsioita pyöriin, ja tsekkattais runkonumerot. Jos varastettu, niin pyörä valtiolle ja ostajalle tulee tappiot, kuten kuuluukin. Jos kukaan ei osta pyöriä, niin ei niitä sitten vietäis tällä voluumilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meiltä varastettu useampi Jopo. Tulevat heti myyntiin Tori.fi sivuille. Prepaid liittymän kautta myydään pilkkahinnalla.
Eivät myy takaisin hankintaosoitteeseen. Kaikki alle 200 € Jopot on varastettuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörävarkauksia vähentäisi osaltaan sekin, että kukaan ei ostaisi pyöriä tämmöisiltä epämääräisiltä kauppiailta. Varsinkaan, jos "alkuperäinen lukko sattui just menemään rikki ja siksi on vaijerilukko".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan mun Jopoa ette vie! Siinäkös alatte vaan rälläkällä leikkimään. Voi herättää keskustan alueella aika paljon huomiota. Mun lukko ja kettinki ei niin vaan voimasaksilla ja metallisahalla hajoa. Näen monesti nimenomaan näitä Jopoja parkkeerattuna pyörätelineisiin pelkällä runkolukolla. Ei se riitä alkuunkaan. Jopo mahtuu vaikkapa farmariauton kyytiin kätevästi. Laittakaa kunnon lukot pyöriin. Paksu kettinki ja erään tunnettun suomalaisen lukkovalmistajan riippu lukko. Miettikää myös, missä pyörää säilytätte. Multa aikaisemmin viety useasti pyörä ja päätin, että se loppuu. Kolmisen vuotta olen ollut nyt tyytyväinen Jopon käyttäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi vois pistää lisää resursseja netin vihapuheen valvontaan. Kyllä se siitä iloksi muuttu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikonlopun jälkeen hylättyjä pyöriä on metsissä ja pyöräteiden varsilla. Voisko vaikka poliisi tehä sellaisen sivun nettii johon voisi jokainen netin käyttäjä laittaa oletettavasti varastetusta pyörästä kuvan ja sen sijainnin. No, sehän voi tietenkin olla niin että seuraava pyörää haluava voi sen sieltä hakee. Sivuhan voisi olla myös pyöränsä varkaalle menettänyt voisi laittaa tiedot netti sivulle tuntomerkkeineen. Kaikilla ei ole fasepookkii tai jotain muuta seos.median käyttöä, niin siksi olisi hyvä sellanen johon jokainen pääsisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai ne vievät Jopoja, kun niissä ei ostettaessa lukkoja ja irrallista ei raskita ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka suunnittelis sellaisen lukon pyöriin, että kun sitä yritetään varastaa se alkaa pitämään isoa ääntä!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa varastettujen pyörien ostaminen, niin vähenee varastelukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörävarkaudet aiheuttavat miljoonien kustannukset oululaisille vuosittain. Pyörän menetyksen lisäksi uhri joutuu näkemään vaivaa, järjestelemään kulkemisiaan jne. Olisi syytä miettiä kovempia keinoja pyörävarkauksien vähentämiseksi: pyörätelineiden kameravalvontaa jne. Pyörätelineisiin voisi esim. laittaa syötiksi pyöriä, joissa on jäljityslaitteita. Poliisit myös voisivat liikkua näillä pyörillä telineeltä toiselle, jolloin katujen valvonta sujuisi siinä sivussa näppärästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keski-Euroopassa on myynnissä autoihin piiloitettava kolikon kokoinen hakulaite, joka voidaan ohjelmoida kännykän kanssa kadonneen tavaran hakulaitteeksi .Olisi mielenkintoista nähdä pyörävaras , joka on otettu kiinni "kolikkoautomaatilla"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image