Oulu

Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sun­nun­tai­aa­mu­na pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä

Oulussa mitattiin torstaina tähän mennessä talven kireimmät pakkaslukemat alueella. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 17.1.2019 20:13
Heidi Peltonen

Oulussa mitattiin torstaina tähän mennessä talven kireimmät pakkaslukemat.

Päivystävä meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että Oulun Vihreäsaaressa mitattiin illalla kuuden aikaan -25,2 asteen lämpötila. Oulunsalon Pellonpään mittausasemalla alhaisin lukema oli päivällä -22,7 astetta ja Hailuodon Keskikylällä -23,6 astetta. 

– Nämä ovat Oulussa talven kylmimmät lukemat, Tuovinen toteaa. 

Perjantaina sää lauhtuu aavistuksen verran. Tuovinen kertoo, että päivällä lämpötila on 20 pakkasasteen lämpimämmällä puolella. Päivällä pakkasta on noin 15-18 astetta. 

Viikonlopun aikana pohjoisesta virtaa Oulun seudulle kylmempää ja kuivempaa ilmaa. Tuovinen kertoo, että Lapissa sää pakastuu jo perjantain aikana, josta kylmä ilma virtaa etelään. Lauantaina pakkaslukemat pysyvät myös noin parissakymmenessä asteessa.

Vielä torstai-iltaa kireämpiä pakkaslukemia on todennäköisesti luvassa sunnuntaiaamulle. Aivan kolmenkymmenen asteen pakkasiin ei vielä kuitenkaan päästä. 

– Sunnuntaina pakkasta voi olla se 26 tai 27 astetta. Jos ei nyt ihan Oulussa, niin ainakin lähialueilla, Tuovinen kertoo. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Onneksi ei olla kehä kolmosen sisällä! Täällähän olisi täysi hälytystila ja asukkaat pakotettaisiin pysymään kotona, töihin meno olisi ankarasti kielletty samoin koulu. Kietoisimme päämme folioon ja vartalomme pumpuliin. Pekka Pouta tanssisi älyttömän sadetanssin ja manaisi hirvittäviä luonnonvoimia, kaikkki etelän varmuuskikat käytettäisiin ajaen pahat ilmat "kotimaasta" pohjoisille alueille... Tuli vain mieleen onkohan näin tehty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No olis ollut kiva tietää että pakkasta on noin paljon, astmaatikkona käy vähän hankalaksi kun tuota kylmää keuhkoihin vetää. Ei näin jälkikäteen vaan etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meteorologeilla ei ole kristallipalloa. Sääennustetta voisi kutsua myös arvaukseksi. Sinulla on lämpömittari josta voi tarkistaa lämpötilan ja eihän se nyt ihan yllärinä voi tulla, että Oulun leveysasteilla on -25 astetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, mutta mittaria on vaikea katsoa kun ei ole kotona, vaan muualla, enkä luota mittariin täysin, vaikkei ikkunassa kiinni olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pakkanen tuottaa kovin suuria ongelmia, niin kannattaisi harkita oman mittarin laittamista ikkunaa. Myös netistä voi tarkistaa mikä on tämän hetkinen pakkaslukema. Sää ennuste kun on vain ennuste, ei lupaus. Ja ennuste voi heittää vaikka kuinka paljon. Yleensä heittääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laita se mittari hihaasi narulla roikkumaan, niin olet muuallakin selvillä lämpötiloista. Miksi pitää kaikki tehdä niin vaikeaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen vuodessa on 2 viikkoa hellettä ja 2 viikkoa Paukkuviapakkasia. Loput 48 viikkoa jotain siltä väliltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelämantereen jäälautat seilas Oritkariin .....siitä nyt on kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen vanhaan tammi-helmikuut oli -25/30C ja se oli normaalia ,eikä niistä media toitotellut isommasti eikä lumi sateistakaan.Talvi oli talvi voissa oli suolaa ja reipä oli rukihista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ennen vanhaan. Joka talvi on paukkupakkasia ja joka kesä on vaihtelevan mittainen hellejakso. Lumenmäärä vaihtelee mutta muutoin on aika kullannut muistot. Muistetaan vain paukkupakkaset ja intiaanikesät. Ne kestivät parhaimmillaankin päivistä viikkoihin, ihan kuten nytkin. Sää ei ihan aikuisten oikeasti ole muuttunut miksikään. Joskus päästään hiihtelemään jo lokakuussa, joskus vasta joulukuussa ja näin se on ollut jo satoja vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajelin eilen aamupäivällä vanhalla laadallani kohti oulua. Ruskossa lämpötila -18, hintan tieliikenne taulussa -14 astetta, että ei nyt ihan polvihousukelit, sopiva talvikeli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, Suomessa tuppaa olemaan talvella pakkasta, ja joka vuosi sen vuoden pakkasennätys aina lyödään tauluun, luonnollisesti. Miksi tämä on pääuutisena?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahdesta syystä. Ensinnäkin ennen vanhaan sanomalehti ilmestyi kerran päiväsä painettuna paperille ja toimituksen piti valikoida tarkkaan mitä sinne painetaan, koska ihan kaikki ei mahdu kuitenkaan. -25 asteen pakkanen ei ylittänyt uutiskynnystä lähimainkaan. Ennen ei ollut verkkouutisia, joihin ihmiset odottavat uusia juttuja 24/7. Nyt pitää sisältöä suoltaa jatkuvalla syötöllä. Rima on laskenut ja mikä tahansa kelpaa "uutiseksi". Olet varmasti huomannut kuinka journalismin taso on hieman notkahtanut.
Toinen syy on ilmastouskonnon pakkosyöttö. Jokainen rankkasade ja lumituisku uutisoidaan sään ääri-ilmiönä luoden nuorisolle mielikuvaa, että lumimyrskyt, rankkasateet ja ukkosmyrskyt olisivat jotenkin uusi asia joka on yleistynytt vain sen takia, että niistä jokaisesta tehdään lehteen juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis mistä tämän jutun ennustetut pakkaslukemat tulevat? Sekä Ilmatieteen laitoksen että Forecan ennusteet lupaavat viikonlopuksi Ouluun noin 15-20 astetta pakkasta.
Eikä "Oulussa", keskustassa, pohjoispuolella eikä Limingantullissakaan, torstaina ollut otsikon väittämää yli 25 asteen pakkasta - hädin tuskin -20 astetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ko. laitokset eivät vain osaa ennustaa. Tai sitten malleissa on joku ihmeellinen ilmastonlämpenemiskerroin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
22
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
21
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
19
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
17
Nelostiellä liikenneonnettomuus Oulussa Haarakankaan levähdyspaikan kohdalla – tilanteessa neljä loukkaantunutta, liikenne kulkee paikalla normaalisti
16
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image