Oulu

Oulussa on kysyntää koodareille – it-firmat kärsivät osaajapulasta

Fyysikon koulutuksen saanut Matti Vapa on sitä mieltä, että ohjelmistosuunnittelijan työ on erittäin mielenkiintoista. Hän on opetellut koodaamista vuosien mittaan harrastuksenaan. KUVA: Teija Soini
Oulu 21.3.2018 7:09
Pasi Klemettilä

Ohjelmistoyritykset voivat joutua helpottamaan yhä pahemmaksi äityvää osaajapulaa kouluttamalla väkeä itse. Uusia osaavia työntekijöitä pitää houkutella eri tavoin.

Matti Vapa on tullut ohjelmistosuunnittelijaksi oululaisen ohjelmistoyrityksen PiiMega Oy:n riveihin viime tammikuussa.

Hän tekee työssään sovelluskehitystä ja servereiden ylläpitoa.

Vapa on nyt ensimmäisessä ohjelmistoalan työpaikassaan. Hän on koulutukseltaan fyysikko.

– On tosi hienoa, että tämä firma ottaa riskin siinä, että joutuu kouluttamaan minua tähän alkuun. Mutta ainakin omasta mielestäni tämä on ollut molemmille osapuolille hyödyllistä, Vapa tuumii.

Yrityksen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Palokangas kertoo, että heillä olisi tavoitteena saada tämän vuoden aikana riveihinsä 20 uutta työntekijää.

Uusien osaajien saaminen ei ole hänen mukaansa helppoa.

– Kyllähän me kärsimme osaajapulasta. Se on asia, jonka eteen joudutaan jatkuvasti tekemään töitä ja mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla, Palokangas sanoo.

Lue lisää 21.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (117)

miten olisi jos yritys vaikka itse kouluttaisi itselleen sopivia koodareita tarvittavan määrän?? Onkohan harhaanjohtaja tälläistä asiaa miettinyt ollenkaan??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma on siinä että yrityksissä homma perustuu muutamaan osaajaan ja firman mielestä muut eivät ole mitään vaikka he voisivat olla kehityskykyisiä. Firma kyttää näitä guruja markkinoilta ja jos löytää on helppo potkia pois sopimattomia. Todellisuudessa ei siis ole työvoima pulaa vaan ahneita firmoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ohjelmistoyritykset voivat joutua helpottamaan yhä pahemmaksi äityvää osaajapulaa kouluttamalla väkeä itse."

Itketään työntekijäpulaa, mutta ei olla valmiita tekemään itse asialle mitään. Pelätään itsekoulutettujen työntekijöiden karkaavan toisille työnantajille, mutta itse oltaisi valmiita ottamaan vastaan muiden kouluttamat.

Itse kouluttamalla saatte juuri sen osaamisen mitä tarvitsette. Jos sama osaamisen tarve on monilla muillakin firmoilla, niin silloin on tunnustettava, että tuote/toiminta/työtapa ei ole ainutlaatuinen ja että kilpailua on odotettavissa monilla tavoin. Jos firmassa on työntekijäpula mutta ei rahaa tehdä sille jotain, niin silloin lienee kasvuyritys liian nopea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rekryilmoitukset eivät kuulu lehtien sivuille muulloin kuin maksettuina ilmoituksina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaajista on oikeasti pulaa. Iso osa hakijoista on ihan junnuja, tai vanhempia partoja jotka eivät oikein ole enää tässä ajassa. Osaavat modernit koodarit ovat jo muualla töissä, eikä niitä voi liikutella oikein edes rahalla. Ei me mitään ojankaivajia tai edes koodareita tarvita, vaan oikeita ohjelmistosuunnittelijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä töitä ku ois vaan joku joka maksaa siitä sopivasti eikä liian vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö joku 3500€/kk ole sopiva palkka tavallisen vaativuuden ohjelmistosuunnittelutyöstä? Ihan peruskamaa Oulussa palkat tuosta ylöspäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät ihmiset menkö Piimegalle edes harjoitteluun. Ilmaista työvoimaa hyödynnetään viimeiseen asti ja tehdään katteettomia lupauksia. Yksi mies tekee tiimin työt ja jos ei onnistu, kenkää. Pelon ilmapiiri. Huonot palkat. Ei ole kumma jos tekijät on hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle tarjottiin palkatonta harjoittelua kyseisestä mestasta, mutta onneksi toinen yritys tarjosi palkallista ja menin sitten sinne. Nyt on parempi mieli kun saa tehdystä työstä korvauksen, hieman olisi motivaatiota syönyt se että olisi pelkillä tuilla pitänyt kituuttaa... Harjoittelupaikka hakevat huom! Oulussa on monta yritystä jotka tarjoavat jonkinlaista palkkaa harjoittelun ajalta ja ottavat sitten vakituiseksi työntekijäksi helposti. Ei kateettomia lupauksia. Myöskään ei harmita niin paljon jos ei pääsekään töihin, kun on jo jonkin verran palkkaa kerennyt säästään harjoittelun aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt on melkoista tuubaa tarjolla. Reilun vuoden aikana en ole kyllä mitään tuollaista havainnut, vaan asiat ovat täysin päinvastoin. Täällä on mukava ilmapiiri, ja työtehtävät mietitty tekijän vahvuuksien mukaan. Palkkataso on helposti paikallista keskitasoa -- ei huonoa missään nimessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhuinkin siis tässä tapauksessa opiskeluihin kuuluvasta työharjoittelusta, en valmistuneen henkilön "harjoittelusta". Anteeksi jos tuli epäselvyyksiä. Valmistuneille koodarii uskoisin että yritys on loistava työpaikka, mutta vielä opiskelevalle henkilölle ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harjoitteluhan on ilmaista työvoimaa ja omalla osaamisella on varmaan osuutta näihin lupauksiin ja pelkotiloihin. Palkkakin yleensä nousee ajan saatossa mutta nykytrendihän on että heti pitää saada 5000e/kk ilman mitään meriittejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin tälläinen kokemus, kymmenen vuotta sitten? Itse menin ko. Firmaan palkalliseen harjoitteluun, samoin kaveri. Saatiin kumpikin vakituinen sopimus jo opiskeluaikana ja tukea firmasta valmistumiseen. Minulla ihan eriohi näkemys. Työtehtävät ovat kehittyneet oman osaamisen myötä ja kysymällä ja haastamalla on päässyt eteenpäin. Minä pidän firman ilmapiiristä ja vastuusta. Ei kannata levittää vanhentunutta tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan tästä vuodesta on kyllä kyse. Mielenkiintoista kuulla että teille on tarjottu palkallista harjoittelua ja minulle ei. Ehkä olette jotenkin erityisiä sitten. Mene ja tiedä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkasta narisijat, älkää menkö töihin, olkaa kortistossa. Ei teitä kukaan haluakkaan pilaamaan ilmapiiriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (117)

Uutisvirta

15:49
Plaanaoja, tuo Oulun oma Amazon ja kaikkien halveksima likaviemäri – virtaa pitkin meloessa maisema vaihtuu metsästä liikenteen pauhuun Tilaajille
15:39
Ylitornion seurakunnan varastosta anastettiin mönkijä viime yönä
15:08
Suomen junissa juodaan 1,6 miljoonaa kuppia kahvia vuodessa – VR investoi 24 miljoonaa euroa uusiin ravintolavaunuihin, jotka tehdään Kajaanissa
15:07
Sdp käy jo tänään taloustunnusteluja: Rinne: "Hyvä tietää, mitä mahdolliset hallituskumppanit ajattelevat"
14:19
Jäät liikkuvat Kiiminkijoella
14:03
Oulun kirjastohihna sai tuhannet ihmiset tapittamaan suoraa lähetystä – palautuksia kertyi tiistaina liki 4 000
13:59
Antti Rinne valittiin odotetusti eduskunnan väliaikaiseksi puhemieheksi – Juho Eerola ja Paula Risikko varapuhemiehiksi
69
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
51
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
48
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
25
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
12
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
12
Tänään juhlitaan Koiranpäivää – Lähetä kuvia ja kerro, mitä jäi mieleen koirasi pentuajasta?
10
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

228 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Sosiaaliturvaan rinnastettavan eläkkeen tarkoitus on turvata jokaiselle vanhuudenpäivien toimeentulo. Varallisuutta sill... Lue lisää...
Kohtuus nimenomaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image