Oulu

Oulussa oli tammikuussa 12 päivän jakso, jolloin lämpötila painui alle -20 asteen – katso alkuvuoden pakkaslukemat Oulusta, Kuusamosta ja Kittilästä

Tammikuun loppupuoli oli Pohjois-Suomessa kylmä mutta aurinkoinen. Arkistokuva. KUVA: Vesa Joensuu
Oulu 10.2.2019 13:52
Anna Leinonen

Tammikuu oli Oulussa keskimääräistä kylmempi, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Hannu Valta.

Oulunsalon Pellonpään havaintoasemalla kuukauden keskilämpötilaksi mitattiin -12,5 astetta, kun 30 vuoden tilastoissa tammikuun keskilämpötilojen keskiarvo on -9,6 astetta.

– Normaalia kylmempi selvästi, mutta ei poikkeuksellisen kylmä, Valta kommentoi Oulun pakkaslukemia.

Tämän talven pakkasennätys on Oulussa -29,3 astetta. Se mitattiin Vihreäsaaressa 24. tammikuuta. Koko maassa tämän talven pakkasennätys kirjattiin 5. helmikuuta, jolloin Utsjoen Kevolla oli -39,1 astetta.

Kovat pakkaset alkoivat Pohjois-Suomessa tammikuun puolivälin jälkeen ja niitä jatkui lähes kahden viikon ajan. Oulussa mitattiin kahtenatoista päivänä peräkkäin alle -20 asteen lämpötiloja. Kuusamossa ja Kittilässä vastaavia päiviä oli peräkkäin yksitoista.

Katso alla olevasta taulukosta, millaisia pakkaslukemia Pohjois-Suomen paikkakunnilla mitattiin tammikuussa. Oulun luvut on Pellonpään havaintoasemalta, Kuusamon luvut Kiutakönkäältä ja Kittilän luvut Pokasta.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Esivanhemmat, mutsit ja fatsit myös ja itsekin hämärästi muistan, joskus 80-luvun puolivälin molemmin puolin oli kunnon pakkasjakso kuin kotona Grönlannin Novaja Zemljalla . Jouluna 1984 oli vesi keli, muistan kuinka Oulussa töissä oli kumisaappaat keli. Yhtäkkiä pakastui ja kylmyysasteet olivat Uudesta vuodesta -40° C molemmin puolin ja kun sitten helmikuun vaihteessa lämpö nousi -20°C tuntui kuin kesä olisi tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja vielä päättäjät viitsiivät paasata ilmaston lämpenemisestä!!! naurettavaa nyt on kylmintä koskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen talvikeli. Ei nämä pakkaset kerro lämpenemisestä, lauhaahan nyt on taas. Minäpä ehdotan, mikä on tulevaisuus: Ensin on lauhat talvet ja kuumat kesät, kunnes pohjoinen napajää on sulanut. Sitten skandinaviaa lämmittävä Golf -virta pysähtyy. Alkavat superkylmät talvet ja kuumat kesät. Ruoantuotanto käytännössä loppuu, sen saatavuus romahtaa ja ruoan hinta nousee pilviin. Eteläeurooppa muuttuu hiekkaerämaaksi. Valtiot siirtyvät sotatilaan. Moni kuolee. Kaikki kärsivät. Kukaan ei pääse pakoon. Siihen saakka, iloista hällävälielämää, koska ei tätä kehitystä pysäytä mikään ihmisen toiminta tai toiminnan muutos. Voimme yhtä hyvin rentoutua koska mitään ei ole tehtävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli hyvä, että oli pitkästä aikaa edes tuon verran kunnon pakkasia, kuten tammi-helmikuussa kuuluu ollakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oha tuota poutaa ollu kunnolla....hyvie halonhakkuu ilimoja kirveellä,mukavasti pölökky halakijaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että ilmasto lämpenee.. Mitenkäs ilmaston muutos uskovaiset selitätte tämän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämpeneehän se, mutta hölmöimmät luulee, että pakkasjaksot loppuu kuin seinään. Oulussa tullaan nauttimaan pakkasista vielä sadan vuoden kuluttuakin, etelärannikolla luultavasti ei. Tänä talvena käynyt kahtena tai kolmena päivänä pakkanen parissa kymmenessä. Tämä viikko ollut pääasiassa vesisadetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos on tosiasia ja en suostu uskomaan, että löytyy ensimmäistäkään ihmistä joka ei uskoisi ilmastonmuutokseen. Suomi on ollut massiivisen jääpeitteen alla viime jääkaudella ja tulee sitä jälleen olevan seuraavalla jääkaudella. Ei ole olemassa mitään keinoa millä ihminen voi estää tai muuttaa ilmastonmuutosta, koska kyseessä on 100% luonnollinen ilmiö. Seuraava jääkausi tulee ja Suomi jää sadoiksi vuosiksi jääpeitteen alle. Vastaavasti Etelänapamanner tulee sulamaan aivan kuten se on ollut sula aikaisemminkin historiassa. Se mikä on luonnollista, ei tule ihmisellä edes yrittää muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja varmasti on ihan luonnollista vapauttaa maaperän sitomat hiilipohjaiset energiat ilmakehään muutamassa sadassa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Köyhät ulisee jostain työeläkemaksuista. Hoitakaa elämänne ja tienestinne niin, että tulot tulee sieltä, mistä ei työelä... Lue lisää...
Kyllästynyt tuohon i...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image