Oulu

Oulussa kuvataan suomalais-espanjalaista ri­kosd­raa­maa – kuvauksiin etsitään avustajia

Paratiisi-sarjaa kuvataan monipuolisesti Oulussa, muun muassa pääkirjaston liepeillä ja torilla. KUVA: Janne Körkkö
Oulu 12.10.2018 17:31
Kaleva

Yle, Matila Röhr Productions ja espanjalainen Mediapro tuottavat yhteistyössä Paratiisi-nimisen rikossarjan, jota kuvataan Oulussa ja Espanjan Fuengirolassa. Oulussa kuvataan 30.10.-16.11. välisenä aikana, ja tuotantoon etsitään nyt avustajia.

Paratiisi kertoo oululaisesta rikosetsivä Hilkka Mäntymäestä, joka lähtee Fuengirolaan selvittämään kadonneen perheen kohtaloa. Tuottaja Suvi Mansnerus Yleltä kertoo, että sarjalla pyritään uudistamaan viime vuosina suosittua Nordic crime -lajityyppiä.

– Temaattisesti liikutaan syvissä ja inhimillisissä teemoissa, mutta visuaalisesti emme ole niin synkissä vesissä kuin mihin lajityypissä on totuttu, kuvataanhan sarjaa myös Espanjan aurinkorannoilla, Mansnerus sanoo.

Suurin osa sarjan tapahtumista sijoittuu Espanjaan, mutta Suomen-tapahtumat sijoittuvat pääosin Ouluun. Päähenkilön mies ja aikuinen tytär asuvat Oulussa ja marraskuinen Oulu toimii paitsi päähenkilön kotina, myös kontrastina Espanjan lämmölle.

Tuotantoon haetaan kaikenikäisiä ja -näköisiä avustajia. MRP:n linjatuottaja Tiina Pesosen mukaan Oulua kuvataan monipuolisesti ja myös ekstroja tarvitaan siksi paljon.

– Kuvaamme esimerkiksi kauppatorilla, yliopistolla, kahvilassa, poliisiasemalla, taksitolpalla, rautatieasemalla, Nallikarissa ja niin edelleen. Kuvaukset tapahtuvat pääsääntöisesti arkisin päiväsaikaan, Pesonen sanoo.

Pesosen mukaan hakemuksia voi lähettää aivan viime tinkaan saakka.

– Aina tulee viime hetken peruuntumisia ja sairastumisia, joten halukkaita tarvitaan kyllä, Pesonen sanoo.

Varsinaisia avoimia koe-esiintymisiä ei järjestetä. Avustajaksi haluavat voivat lähettää hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen casting.paradise2019@gmail.com. Hakemuksessa tulee olla nimi, syntymäaika ja puhelinnumero sekä tuore kasvo- ja kokovartalokuva.

Sarjan pääosassa nähdään Riitta Havukainen. Paratiisin ohjaa Marja Pyykkö. Pääkäsikirjoittaja on dekkaristi Matti Laine. Sarja esitetään syksyllä 2019.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Tosi ammattimainen firma toi MRP, kun käyttävät ilmaista gmail -sähköpostia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole lehmän hermoja niin tuskin kannattaa avustajaksi ryhtyä.Kahdessa elokuvassa avustajana oleminen riitti minulle-oli sen verran pitkäveteistä hommaaja palellakkin sai ihan tarpeeksi että ilman en ainakaan sellaiseen enää ryhtyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tekee Oulusta ankean? Juuri tällaiset ankeat kommentoijat, joiden elämänasenne on ankea. Nähkää, hyvät ihmiset, kaikki se hyvä, mitä teillä on. Eivät rakennukset ja muut puitteet luo paikan henkeä vaan ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, on tosiaan pska -kaupunki aikamoinen vastakohta Espanjan lämmölle ja rennolle ilmapiirille.. Se on hyvä jos Oulusta saa jotain kiinnostavaa rainalle talletettua. Itse muualta Ouluun tulleena katellu about 30vuotta kaupungin-meininkiä ja se mitä oli 80-90 taitteessa ja hieman jälkeenkin oli ns.viihtyvyyttä, on muisto vain, silloin oli paljon elävämpää meno monessakin suhteessa, tänäpäivänä kaupunki "ahistaa" ja tuntuu näin jo kypsemmällä iällä ja perheellisenä, ettei nykyisin juuri muuta "ohjelmaa" ole, kuin hakea isoista marketeista ruokaa pari kertaa viikossa. Kylmän kalsea, kesät ja talvet, mitä juuri voi muuta Sanoa Oulusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovat on sulla harrastukset, hakea kaupasta ruokaa. Ehdotus: ala liikkumaan säännöllisesti, muuta ruokavaliota ja tiputa painoa 30 kg. Pikkuhiljaa prosessin aikana se mielikin kirkastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla ois harmaat hiukset niin sulautuisi hyvin maisemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin vapaaehtoista. Ihmettelen niitä, jotka hakeutuvat avustajaksi motkottamaan kaikesta. Eihän sinne ole pakko mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietin, että hyvä taskurahahomma opiskelijoille ja työttömille, mut paljonko tuntiliksa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoisia elokuvantekijöitä kun tarvivat avustajaa kuvauksiin. Eikö ne itse osaa kuvata ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image