Oulu

Oulussa jaetaan ensi maanantaina 4 600 kiloa vä­hä­va­rai­sil­le tarkoitettua ruoka-apua

Jaossa on muun muassa puurohiutaleita. Kuvituskuva. KUVA: Katja Lehto
Oulu 8.10.2019 20:36
Pekka Rahko

Ensi maanantaina 14.10. jaetaan Oulussa 4 600 kiloa EU:n ruoka-apua vähävaraisille henkilöille. Jaettavana on esimerkiksi makaronia, puurohiutaleita, maitojauhetta, hapankorppuja sekä hernekeittoa.

Punaisen Ristin Oulun osasto jakaa elintarvikkeita kello 17.00 alkaen Meri-Toppilassa, Toppila-Centerissä osoitteessa Paakakatu 2.

Ruoka-avun jakamisessa noudatetaan tasa-arvon ja syrjimättömyyden periaatteita. Ruokaa arvioidaan riittävän 350:lle ensimmäiselle. Oulun osasto jakaa EU-ruokaa samansuuruisen jakeluerän jokaiselle jonossa olevalle asiakkaalle.

Jaettavaa EU:n ruoka-apua rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto.

Rahaston tavoitteena on edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta Euroopan unionissa ja vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Mistä saa tietää missä jaetaan ruoka-apua?
Ei ole edes paikallista lehteä vara tilata.

.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni pitäisi näyttää vaikka soskun lappua että saa ruokaa! Näissä käy uusilla autoilla ajavia pihejä hakemassa ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on sen ruokakassin hinta. Ei taida olla kovin paljon siellähän on makaroonia ja muuta halpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi kun tuli käytyä, oli jauhoja sun muita, ehkä vitosen arvosta ruokaa eli ei paljon apua. Paremmin normi päivänä ruokaa jos on ajoissa, muuten vaan leipää ja ehkä jugurttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisi tuota riittävän ainakin tuhannelle ensimmäiselle. Silloin jokainen saisi 4.6 kg ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä, ettei satu virka-aikaan. Toisaalta huono, mun menee jonutus omalle ajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiselle köyhyys on sitä ettei ole varaa ulkomaan matkailuun.
Toiselle että rahaa on jäljellä 17senttiä, pitäis ostaa ruokaa.

Näin totesi tv:ssä taannoin eräs köyhä äiti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mahollista lähteä hakemaan (tai olis juu, mutta ei riitä taas kädet tuua mittään kotia) Maikkulasta kolmen muksun kanssa mitään ruoka-apupakettia Meri-Toppilasta! Bussillahan sinne pääsis, kun oma auto oli laitettava pois (ei varaa pitää/tankata) mutta kyllä kun nuoremmat lapset laittaa sisarusrattaisiin niin on melko mahdotonta kantaa kassia "siinä sivussa". Mies opiskelee ja ite haen töitä..vanhin lapsista 2.luokalla ja 3- & 1-vuotiaat 20h/viikossa hoidossa. Varat ollu vähissä varmaan sen 3 vuotta eikä ennenkään mitään varakkaita olla oltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan markettien läheisyyteen vois laittaa sen ruoan jakelun, sinne on helppo päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen kummemmin tietämättä teidän tilannetta mietin vain, että miksi jo kolme lasta, jos isäntäki opiskelee vielä? Valinta toki teidän, mutta noin monen lapsen kanssa ei välttämättä opiskelijan ole tarkoitus rikkaaksi itseään tuntea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalla kohdalla ei ole mahdollisuutta käydä leipäjonossa, niin kaadoin viime viikollla ison uroshirven talven hengenpitimiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on, voisiko nostaa tuon kassin hinnan verran kaikista köyhmpien vähimmäisetuuksia, silloin apu menisi varmasti kaikille niille joille se on tarkoitettukin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vaikka vähän enemmänkin. Ainakin minun kotikaupungissani nämä ilmaisjakelut menevät kohtuullisen hyvin toimeentuleville, enimmäkseen eläkeläisille, joilla on varaa muuhunkin kulutukseen, kuin ruokaan. Ps. En ole itse kertaakaan hakenut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aina ollut vähävarainen. Siis alle köyhyysrajan tulot. Miksi hakisin tuota? Ensin pitäisi laittaa kuntoon se, ettei olisi kannustinloukkuja. Sillä niin paljon on köyhiä työssäkäyviä, joilla lapsia ja vuokran jälkeen ei jää mihinkään rahaa, ei edes ruokaan kunnolla rahaa. Silti en lähtisi varta vasten hakemaan tuota ja oikeasti apua tarvitsevat eivät pääse edes hakemaan lapsikatraan kanssa tai sellainen, joka huonosti liikkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä oo vähävaraisella 10 e linja-automatkaan että pääsis hakemaan puuroryynejä täältä Haukiputtaalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apu on hyvä mutta tapa on paluuta 1900 alkuun. Muistatteko Päätälon kirjasta miten heitä nöyryytettiin jauhosäkillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
66
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image