Oulu

Oulussa isketään joka kolmannelle työmaalle – varas vie ra­ken­nus­työ­maal­ta usein tonnien työkalut

Merikontteja käytetään yleisesti rakennustyömaiden varastoina. Kuva Lehto Groupin uudisrakennustyömaalta Oulun Linnanmaalta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 30.4.2017 9:39
Petri Hakkarainen

Rakennustyömaa on ammattivarkaan ehtymätön tavarapankki.

Kalliit sähkötyökalut, kuparijohdot ja kodinkoneet ovat pimeillä markkinoilla liukasliikkeistä valuuttaa.

– Pääkaupunkiseudulla varkaat käyvät jokaisella rakennustyömaalla keskimäärin kerran ja Oulun seudullakin joka kolmannella, valottaa tilannetta Lehto Group Oy:n asunnot -palvelualueen johtaja Pasi Kokko.

Kokko muistaa kohteita, joihin varkaat iskivät kolmestikin. Aidat, hälyttimet, vartijat ja lukitut työkalukontit ovat hidaste, ei rosvovarma este.

– Ammattimaiseltahan tuo touhu vaikuttaa. Rakennustyömaavar­kauksissa liikkuvat todella suuret rahat. Eniten kiinnostavat kalliit sähkötyökalut, mutta kaikkea muutakin viedään. Varkaat osaavat kyllä arvioida hyvin paino–myyntihinta-suhteen.

Lehto Group suosii työmaillaan koneita, joihin sarjanumerot on stanssattu. Se saattaa haitata varastetun tavaran kauppaa, mutta iso osa saaliista kuljetetaan saman tien pois maasta.

Kun työmaalta katoaa vaikkapa tuhansien eurojen arvoinen timanttisaha tai erikoistyökalu, haitta ei jää tavaran rahallisen arvon menetykseen.

– Kaikkia laitteita ei saa noin vain kaupan hyllystä. Pahimmillaan työt viivästyvät, ja se tietysti lisää kustannuksia.

Kontti nosturiin

Finanssialan

Keskusliiton

laatiman ohjeistuksen mukaan työmaarakennukset ja varastokontit on kaksoislukittava.

Seinärakenteiden on oltava murtosuojattuja ja kaikki aukot on varustettava kaltereilla.

Joillakin

työmailla

työkalukontit nostetaan yöksi rakennusnosturin vaijerin varaan.

Työmaa on valaistava niin, että kameravalvonta toimii.

Hälytysjärjestelmällä suojataan vähintään työmaarakennukset ja varastokontit.

Ajettavissa työkoneissa ei saa säilyttää avaimia.

Vedettävä

laite

tai kuljetusalusta on lukittava niin, ettei sitä voi kiinnittää ajoneuvoon.

Lue lisää 30.04.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

valvontaa on lisättävä...työttömiä on maamme täynnä..miten olisi uusi ammatti työkohde valvoja läpi vuorokauden ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tätä suomalaisten viestiosaamista ... veronmaksajien eurot muille maille rötöskonstein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän firman työmaalla kävi myös varkaita. Poliisi ei tehnyt yhtään mitään asialle, ei yhtään mitään. Parin viikon päästä vehkeitä oli tori.fi sivuilla myynnissä. Oli nimi ja osoite. Mitä teki poliisi, ei yhtään mitään. Vaikka oli nimet ja osoitteetkin tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni hehkuttaa kameroita, höpö höpö onhan ne nähty ettei niistä ole juuri mitään hyötyä, näkeehän sen miten kävi Muhoksella hotellipalon ja viimeksi Metlan kiinteistön, kummassakin oli kamerat jossa näkyi tuhoipolttaja mutta polttajalla oli HUPPARI. Etsikää netistä ja tunnistakaa huppari tuhopolttaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittäis kun tulli kurkistaisi jokaisen maastalähtevän pakettiauton takakonttiin Helsingin satamassa. Varastetun tavaran virta menee Helsingin kautta Viroon. Ja tullin silmien edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkavaltaa lisätään pahan puheen kitkemiseen. Ei ne jouda tyämaarosvoja jahtaamaan. Ettei vaan tulisi kellekään paha mieli...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä rosvottavat on hyvää tuottoa rakentajille , saavat korvaukset vakuutuksesta ja siirtävät ne vielä rakennuskustannuksiin. Sitten kun laitetaan hävikkiä senverran reilusti jotta saadaan "omavastuut", pysyy firma uusissa työkaluissa pitkiä aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekkö tulis halvemmaks palkata yököksi vahtimaan noita työmaita minimipalkalla. Lisiähän siinä toki joutuu maksamaan, mutta äkkiä tulee halvemmaksi ku ei työt viivästy eikä vakuutusmaksut oo niin korkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin ajettua ohi kuvan työmaalta ja katsellen rikottuja aitoja tuli sama mieleen. Mitenhän kauan kestää että tältäkin työmaalta viedään ajoneuvot ja työvälineet. Näytti sen verran tarjolla olevan kaikki tavara. Kuin sattumalta yön tunteina vastaan ajoi romuauto joka hidasteli myös tämän "näyteikkunan" kohdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääkaupunkiseudulta on viime aikoina kuulunut kummia : Työntekijät ovat ottaneet laajamittaisesti käyttöönsä työnantajan
maksamia (oikeammin: veronmaksajien maksamia) työkaluja tai niihin verrattavia laitteita, lähinnä elektroniikkaa ilman että niille olisi työpaikkaa edes näytetty. Sama pätee moneen muuhunkin alueeseen, eikä tuo "sosialisointi" tai "kapitalistilta ottaminen" rajoitu toki elektroniikkaan. Suomikin on pikku mafiosojen maa, pienilta - ja joskus isommiltakin - varkauksilta ummistetaan silmät, koska "kaikkihan sitä kuitenkin tekevät" Luottamus hyvä kontrolli paras, kaikesta ei voi syyttä aina edes ulkopuolisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä ja minä maksetaan nämäki varkaudet eli vakuutus maksujen muodoissa ka tokihan nämäki lisätään talojen hintoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noita Oululaisia GPS-paikantimia koneisiin piiloon niin jo löytyy työkalut ja varkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itäisemmässä Euroopassa on tavaralle kova kysyntä ja ammattilaiset hoitaa homman niiden hankinnasta Suomessa . Kiitos olemattoman rajavalvonnan Baltian suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavaroiden varastaminen työmaalta on erittäin yleistä eräässä naapurimaassamme. Vaikka työmaallamme oli paikalliset vartijat niin tavaraa lähti varastoista kuin vartiointia ei olisi ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan tullilla syytä ruveta tarkastelemaan mitä isoissa ajoneuvoissa kuljetetaan maasta pois eikä ainoastaan kyttä mitä suomeen tuodaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten varaastettua tavaraa voi kuljettaa pois maasta? Ai niin...vapaat rajat.... Hienoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri laisille työmaille valvontakamerat ja automaattiset hälytykset
suoraan poliisille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On nähtävä myös myönteinen aspekti, vorot ovat ilmeisen ahkeria, tai ne, kenelle työkalut edelleen kulkeutuvat, jossakin vaiheessa niitä käytetään työnteossa, muuten ei olisi mitään järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapasin n.15 vuotta sitten erään suomalaisen rakennusurakoitsijan Costa Ricassa väliamerikassa, jossa hänellä oli pieni rakennusfirma. Hän kertoi, että suurin ongelma rakentamisessa oli se, että työmaalle ei voinut jättää mitään koneita eikä myöskään ylimääräisiä rakennus materiaaleja, koska ne hävisivät sen silijäntien. Joka päivä piti roudata vain se määrä esim. laattoja mitkä sinä kyseisenä päivänä ehti laatoittaa. Työkalut piti kuljettaa pakettiautossa mukana joka ikinen päivä. Tähän ollaan siis tultu myös täällä pohjolassa. Eikö näitä Viroon ja Venäjälle matkaavia autoja voisi tarkistaa kaikkia pein pohjaisesti ja vaatia joka ikisestä koneesta ja muusta materialista selkeät dokumentit. Aikaahan se veis, mutta seisokoot jonossa vaikka viikon päivät tai kaksi, niin eiköhän alkais tuo varasralli hiipuman. Tavarat takavarikkoon mistä ei dokumentteja löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

15.12.
Tyhjillään olevassa Karjasillan koulussa syttyi tulipalo, syttymissyy vielä epäselvä
15.12.
Presidentti Niinistö al-Holin pakolaisleirin suomalaisista: "Lapsia Suomen tulee auttaa"
15.12.
Anu Kaipainen oli Huppa-Leenaan kätkeytynyt Oulu-kriitikko – Tutkija: "Oulu on ollut omiaan kasvattamaan kirjailijoita" Tilaajille
15.12.
Mitä jos jättäisit suosiolla taakse joulunaluskiireet ja istuisit aattona valmiiseen pöytään? Hotellijoulujen suosio kasvaa, Pohjois-Suomessa huoneita on vielä vapaana Tilaajille
15.12.
Peltonen nousi vapaaohjelmallaan Saarisen ohi, Galay luisteli miesten SM-kultaan
15.12.
Kannabiksen laillistaminen muutti suunnan Kanadassa lievästi toivottuun päin, mutta musta pörssi on yhä voimissaan
15.12.
Oulun talvi on talitiaiselle ankara, eikä se pärjäisi täällä ilman ruokintaa – linnun paino voi laskea talviyönä vajaat 10 prosenttia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Isäni(kin) oli sodassa Suomea puolustamassa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaverilla mukaa isot säästöt

On vitsi. Ja muutaman tonnin rahaa saaneet vastaavat. Lue lisää...
ALOITUSHAN

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image