Oulu

Oulussa halutaan rakentaa ylöspäin

Ouluun suunnitellaan Pohjois-Suomen korkeinta asuinrakennusta.
Oulu 27.1.2010 15:34
Kari Sankala

Otokylä ry on uusin yhteisö, joka ilmoittautui halukkaaksi rakentamaan neliöitä Oulussa ylöspäin. Opiskelija-asumisessa toimiva yhdistys haluaa rakentaa Kontinkankaan Kiviharjuun entisen sairaanhoito-oppilaitoksen tontille 16-18-kerroksisen asuintalon.

Siitä tulisi Oulun korkein asuintalo.

Pohjantien toisella puolella PSOAS tavoittelee Välkkylään 12-kerroksista tornitaloa.

Otokylän suunnitelman läpiviennillä on sikäli kiire, että valtio maksaa ainakin tämän vuoden 10 000 euroa jokaista rakenteille tulevaa vuokra-asuntoa kohti.

"Ototorniin" vuokra-asuntoja opiskelijoiden tarpeisiin mahtuisi noin 150 kappaletta. Kyse on siis 1,5 miljoonasta eurosta.

Lue lisää torstain Kalevasta!

 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Oulussa olisi jo aika herätä tiiviiseen ja "korkeaan" rakentamiseen, tämä onnistunee vasta kun 50-luvulle jämähtäneet kaavoitus- ja rakennusvirasto uusiutuvat täysin. Nyt aloitettavat kerrostalot vähintään 8-10 kerrosta mielellään enemmänkin. Nyt olisi aika rakentaa Oulun kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppa tuohon alakertaan ni sairaalarinteen kaupan voi purkaa. ja parkkihalli kellarikerrokseen. meinaan että tarvii melko monta autopaikkaa varata noin moneen asuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea ratkaisu rakentaa ylöspäin ja paikkakin on siihen sopiva. Ainoa huono puoli korkeissa rakennuksissa on se, että ne käytännössä vaativat vierelleen laajat ikävät parkkialueet. Jos milloin Oulun ruutukaava-alueelta puretaan rakennuksia, tulisi tilalle rakentaa huomattavasti korkeammin sikäli kuin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisella ripeydellä... sanoisin että on valmis vuonna 2047...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Samanlaista rakentamista tarvitaan Ouluun lisää, erityisesti keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle on ihan sama mitä moottoritien varteen rakennetaan, saa olla vaikka täynnä pilvenpiirtäjiä. Ja opiskelijalle tollanen väliaikainen asuminen vaikka moottoritien vieressä, käy vallan mainiosti. Sitten jos on joskus työelämässä voi hankkia sen omakotitalon järven rannalta (muualta kuin Oulusta)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

18 kerroksinen ei ole vielä pilvenpiirtäjä. Vasta 30 kerroksista voisi sanoa pilvenpiirtäjäksi vaikka jotku suovat nimityksen jo 20 kerroksisillekin. Toivottavasti tuo havainnekuva on vain ensimmäinen luonnos eikä toteutuva hanke. On meinaan aika ruma pytinki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

17:47 - olet oikeassa. Rakennetaan mieluummin tiivistä ja matalaa. On hyvä että joku muukin kyseenalaistaa korkean rakentamisen ja älyttömät maamerkit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Oulun päättäjät uskaltautuvat ko. hankkeesta, ottavat he ainakin viisi kerrosta poijjes! Kun on tapana karsia, jos ei muun vuoksi, niin perinteiden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TOIVOTTAVASTI SUUNNITTELIJOINA ON SAMAT ARKKITEHIT, JOTKA ON SUUNNITELLU YLIOPISTON JA KAUPUNGINTEATTERIN. BETONIN JUMALAT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en usko myöskään isompaan vastustukseen. Höpöpuhetta sanon minä. Tottakai aina löytyy joku joka vastustaa kaikkea, mutta sellaisethan eivät hankkeita kaada.Kuten moni tuossa aiemmin sanoi, korkeat rakennukset ja jopa pilbenpiirtäjät voivat olla ihan jees moottoriteiden varrella tai teollisessa ympäristössä. Mutta ei missään nimessä keskellä historiallisia puutalokortteleita. Tämän asian ymmärtäminen ei kai liene kovin vaikeaa. Tosin epäilen, että nämä valittajista valittajiat taitavat olla hotelligryderien asialla...vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulun päättäjät tuommoista uskalla päättää noin vain, ja kun aletaan päättämään niin tätä tod.näk päästään rakentamaan 20 vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Toki Ouluun sopisi vieläkin korkeampia rakennuksia mutta tämä on ehdottomasti hyvä avaus tällä saralla. Moottoritien läheisyyteen noita torneja voisi rakentaa muuallekin päin Oulua, mutta kohde on suorastaan loistava!! Tuo moottoritien kattaminen on muuten myös erittäin hyvä idea kaupunkikehittelyn kannalta. Innovatiivisuutta riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä! Toivottavasti toteutuu mahdollisimman pian, vaikka kaikki juntit luultavasti menevätkin jonossa rustaamaan valituksia vedoten pilattuun maisemaan, tuulisuuteen, slummiutumiseen, kauniiseen pohjoispohjalaiseen vesijättömaamiljööseen jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja huipulle näköalatasanne kahviloineen ja kaukoputkineen, jotta turistit ja paikallisetkin voi käydä katselemassa Oulua ylhäältä päin. Sieltähän näkyis merellekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

80
Lähes 200 metriä pitkä risteilyalus Amadea saapui Ouluun – aluksen lähdön voi nähdä Nallikarista
64
Hallikainen haluaa Oulun kaupungilta lievempiä ukaaseja torihotellin rakentamiselle – esittää vakuuden pienentämistä puoleen miljoonaan ja rakennusajan ehdollista pidentämistä
56
Nelostielle saadaan kauan kaivatut liikennevalot Iihin – sivutieltä liittyminen helpottuu kahdessa risteyksessä
53
Kolumni: Huono omatunto kalvaa lihansyöjää, mutta kasvisravintoon siirtyminen ei onnistu sormia napsauttamalla
32
Maria Ohisalo: "Jos pelkäisin, en olisi lähtenyt politiikkaan"
31
Ukko-Pekka sytytti kolme maastopaloa reitillään Ylä-Savossa  –  samanlaisia tilanteita on ollut aiemminkin
22
Suomen HX-hävittäjähankinnasta kilpailevat korottavat panoksia – Boeing löi pöytään Growlerin ja kolme miljardia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupaan kirjoittajat ovat ikävää porukkaa

Jos kirjoittajat ovat ikävää porukkaa niin on se källi homma että näitä kuiten luetaan. Mielipiteitä on niin monta kuin ... Lue lisää...
Ratiriti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image