Oulu

Oulussa ei ajeta kaikkia bussivuoroja perjantaina – linja-autoala osallistuu mie­le­nil­mauk­seen

KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 30.1.2018 13:32 | Päivitetty 30.1.2018 13:50
Kaleva

Kaikkia Oulun seudun joukkoliikenteen vuoroja ei liikennöidä perjantaina 2. helmikuuta klo 03-18 välisenä aikana. Linja-autoala osallistuu Auto- ja kuljetusalan ammattijärjestö AKT:n ja Rakennusliiton työnseisaukseen, jolla vastustetaan aktiivimallia.

Joukkoliikenteen mukaan on odotettavissa, että bussiliikenne käynnistyy mielenilmauksen jälkeen klo 18 alkaen vaiheittain. Myöhäisillan vuorot ja yövuorot ajetaan todennäköisesti jo aikataulun mukaan.

Perjantaina Oulun seudun joukkoliikenteen aikatauluhaut, reittioppaat ja jl.oulunliikenne.fi-sivu eivät näytä ajantasaista tietoa.

Oulun joukkoliikenne ei hyvitä mielenilmauksesta aiheutuvaa tappiota kausilipuille, koska kyseessä on joukkoliikenteen järjestäjästä riippumaton syy.

Tiistaina kerrottiin, että perjantaina liikennöidään seuraavat linjat normaalilla aikataululla 03-18 välisenä aikana:

Citybussit A, B ja C
linja 17
linja 25
linjan 26 lähtö Asemakylältä klo 14:05
linja 29
linjat 38 ja 39
linjat 48 ja 49
linjat 50 ja 51
linjat 58 ja 59
Poikkeusaikataulun mukaan liikennöidään linja 7.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (153)

Kaatuuko koko suomi yhteen mielenilmaukseen kysyn vaan? Täällä saa ainakin sellaisen käsityksen että yksi tuollainen päivä tekee sen.
Ek myös hinnoittelee yhden päivän satojen miljoonien menetykseksi, sitten kun palkka neuvottelut käynnissä menee niin huonosti ettei mistään pysty sopimaan, kun virmoilla menee niin huonosti. Toisekseen täällä sellaisia mielipiteitä ettei oikein tiedä mistä sellainen viha kumpuaa ay liikettä ja vasemmistoa sekä vihreitä kohtaan. Havaittavissa myös ettei ay väki ole alentunut samanlaiseen parjaukseen mitä suurin osa kirjoittelijoista täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei ole ajanmukainen tieto, ainakaan Oulun joukkoliikenteen sivujen mukaan. Sen mukaan mm. linja 41 ajaa normaalisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa kuskien ajaa niinkuin Satakunnassa tekevät. Saadaan veronmaksajat töihin, kustantamaan tämänkin mielenilmauksen kustannukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkansaajat ovat ymmärtäneet, että hallituksen päätöksen taustalla leikata työttömyysturvaa on ajatus lisätä myös palkattoman työvoiman tarjontaa ja täten se on vahva "kannustin" työnanastajille olla palkkaamatta ketään perinteiseen työsuhteeseen. Vaikka näennäisesti leikkaus kohdistuu työttömiin, seuraukset orjatyömallista vaikuttavat läpi yhteiskunnan palkansaajista tuleviin eläkeläisiin saakka. Mikäli työttömän on hakeuduttava viime sijassa vaikkapa palkattomaan työharjoitteluun sosiaaliturvalla leikkauksen välttääkseen, on selvää, että palkkatyöpaikat tulevat vähenemään. Voidaan myös kysyä, mitä tapahtuu tuleville eläkkeille tässä orjatyömallissa, kun enenevä osa kansasta työskentelee palkatta.

Orjatyömalli saattaa vaikuttaa joidenkin mielestä hallituksen epätoivoiselta yritykseltä kaunistella työttömyystilastoja, mutta taustavaikuttimet ovat hyvinvointiyhteiskunnan kannalta paljon kauskantoisemmat, kuten yllä totesin. Olen varma, että hallituksessa tiedetään tämä.

Orjatyömalli on myös, kuten kommenteista huomaamme, yritys murtaa solidaarisuus palkansaajien, työllisten ja työttömien välillä, vaikka nämä ovat samaa ryhmää, joilla on yhteinen etu. Tänään joku voi olla töissä, mutta jo huomenna työtön.

Kun köyhät on saatu riitelemään keskenään, kukaan ei huomaa kysyä, miksei meillä ole varaa pitää huonoimmassa asemassa olevista huolta, vaikka olemme vauraampia kuin koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laiton lakko on aina laiton lakko. Lainsäädäntöä pitää pikaisesti kehittää, mielellään jo tämän hallituksen aikana, ja tehdä laittomat lakot rikoslaissa vankeudella rangaistaviksi rikoksiksi. Laittomista lakoista kärsivät eniten pienituloiset SAK:n naisvaltaisten liittojen työläiset, eläkeläiset ja liikuntarajoitteiset vanhukset. Lakot ovat muutenkin idioottimainen keino yrittää pitää väkisin kiinni SAK:n liitojen, käytännössä valtaa pitävien kolmen liiton järjestäytyneistä työläisistä. Kyllä ihmiset näkevät savuverhon läpi mitä taustalla on, vallanhimoa ja härskiä oman edun tavoittelua. Nykyistä SAK:n puheenjohtajaa, sinänsä järkevältä mieheltä vaikuttavaa, Jarkko Elorantaa käy sääliksi. Toivottavasti mies repäisee itsensä irti Aallon ja muiden jäärien niskalenkistä, muuten edessä on A. Rinteen kohtalo, kaatua saappaat jalassa aatteen vuoksi. Entisessä Neuvostoliitossa lakot olivat yksiselitteisesti kielletty. Stalinin mukaan työläisten ei kannattanut lakkoilla itseään vastaan. Muistaakseni punakapinakin sai sytykkeet silloisen SosDem puolueen masinoimista laittomista maatalouslakoista, jotka käynnistettiin jo syyskesällä 1917.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan kun tämä ei ole lakko. Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkuin mielensä pahoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläiseen mielenilmaisuun on syy. Muuten emme kukaan saa ääntämme kuuluville ellemme toimi näin. Sipilän hallitus on tähän syynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on aivan se ja sama vaikka "suurin osa olisi ollut vastaan". Se tarkoittaa huomenna että huomaatte sahanneenne omaa oksaanne.
Ja tämän kirjoitti akateeminen , vuosikymmeniä töissä ollut veronmaksaja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks pitäisi bussien liikkuakaan, eihän kukaan normaalistiajatteleva ihminen lähde perjantaina töihin, uuninlämmityspäivä. Lisää toivottavasti tulossa ellei hallitus ota opikseen ja peru kyykyttämislakejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On nääs joillakin aikaa turhanpäiväseen huutoon täällä viestiosiossa! Ei se suomi mihkään vararikkoon joudu yhen päivän vuoksi! On niillä EK:n pojilla aikaa, ku räksyttää jostain yhdestä mielenilmaisusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se onni, että hallitus näyttää ammattiyhdistysaktivisteille kaapin paikan.
Täysin edesvastuutonta lakkoilua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuo aika selkeää että halutaan rangaista työttömyydestä kaikin tavoin.
Ajatteleppa omalle kohdallesi, kun sinulta lähtee työpaikka alta.
Mitä sitten teet?
Käännätkö toisen posken kurjimukselle joka ei edes ole oma vikasi vaan esim "Tuta" -perusteluilla tekaistu.
On halpaa laittaa jengiä ulos kun aletaan keräämään optioita tms hallinnolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksikään yrittäjä ei laita rahaa tuottavaa työntekijää pihalle. Siinä vaiheessa kun työtä on vähemmän kun tekijöitä, on aika selvää. Miksi minun yrittäjänä pitäisi huolehtia yksittäisen ihmisen sosiaaliturvasta pitämällä töissä. Ja jos jouduntyöttömäksi, on pää,ääräninsaada millä tahansa keinolla töitä, vaikka aktivointimallilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei välttämättä ole "kassalla istuva hlö", ei konetta hitsaava mies jne.

Hän voi olla yhteiskunnan kansankynttilä, joka pistetään pihalle "ikärasismin takia" ja muun "tuta" syyn takia.

Ette ole pitäneet silmiä auki mistä tässä on oikeammin kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä sanoa että johan on kysymys !! Haen tietysti uuden työn ei sen kummempaa. Jos tekevä työntekijä olet niin varmasti töitä löytyy. Jotenki tulee mieleen kun noin kyseenalaistat tulevaisuuden tekemisiäsi ettet taida kovin halukas olla töihin oma aloitteisesti. Minun yrityksessäni ei ole yhtään "liitto aktivistia" eikä myöskään lakkoilua. Kaikki työntekijäni ovat aktiivisia yrittäjähenkisiä ja haluavat tehdä työnsä aina hyvin. Siksipä myös työhalukkuus näkyy palkoissa joka on keskimääräistä parempi minun yrityksessäni muihin alan yrityksiin verrattuna. Hullua lakkoilla vuonna 2018 .......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin tarpeeton ja laiton mielenilmaus, josta ihmiset kärsivät aiheettomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (153)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image