Oulu

Oulunsalossa esiteltiin pal­ve­lu­verk­ko­sel­vi­tys­tä - nol­la­vaih­toeh­don puuttuminen lu­kio­rat­kai­sus­sa raivostutti osallistujia

Oulunsalossa pidetty eteläisen alueen palveluita käsitellyt Oulun raati ei ollutkaan perinteinen salissa esitelmiä toisensa jälkeen sisältävä tilaisuus, vaan kuntalaiset saivat täyttää tunnin verran palautelomakkeita palveluverkkoselvityksestä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 17.1.2018 21:09
Antti Ervasti

Oulunsalon Oulun raati-tilaisuudessa osallistujia keskiviikkona suorastaan raivostutti, että niin sanottua nollavaihtoehtoa eli Oulunsalon lukion säilymistä ei ollut esillä lainkaan. 

Oulunsalo-talossa pidetyssä tilaisuudessa esiteltiin kulttuuri- ja sivistystoimen palveluverkkoselvitystä ja otettiin kantaa siihen.

Selvitys muun muassa esittää, että Oulunsalon lukio lakkautetaan nykymuodossaan ja sen toiminta ryhdistetään Kiimingin lukion ja Laanilan lukion kanssa suureksi lukioksi joko Raksilaan tai Kaukovainiolle Oulun ammattikorkeakoululta vapautuviin tiloihin.

– Miten ihmeessä voi ottaa kantaa näihin vaihtoehtoihin, kun sitä lukion säilyttävää vaihtoehtoa ei ole lainkaan annettu, tuskaili oulunsalolainen Elisa Muraja täyttäessään tilaisuuteen osallistuville jaettua arviointilomaketta.

Lue lisää 18.01.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (81)

2 lukiolaista talossa.
Oulunsalon lukioon 5 min pyörällä tai kävellen.
Toinen uuden opsin mukaan , toinen vanhan opsin.
Molemmille siis pitää ostaa omat kirjat.
Kirjat 6 vkon välein 250 -300 eur Jamerasta yhteensä molwmmille.
Bussiliput 40 × 2 = 80 kk
Vanhemmilla kulut jo nyt kovat. Toinen työttömänä.
Kyllä kaikkien lapsilla pitäisi olla mahdollisuus käydä koulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennyt ihan kummaksi. Valtuuston päätöksillä ei ole mitään virkaa. Muutama virkamies ja muutama päättäjä pyörittää koko kaupunkia. Sama lakkauttaa valtuusto, sitten Oulunsalo. Minä muutan Kempeleeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istukaa se tilajohtaja Leskinen Oulusta takas sinne jo rupiaa tilaa järjetymhän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukion muualla käyneenä sanoisin että Alko Oulunsalossa. Olen täällä VAIN töissä. Onneksi!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että oulunsalon lukiolaiset pääsevät tulevaisuudessa kaupunkiin kouluun. Uusia ystäviä ja kaupunkielämää tarvitaan ja siitä tykätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkotulee kustannuksia Linja-auto Kuljetuksille kuskata Koululaiset Oulunsalosta Ouluun???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä keskustelussa unohdetaan nyt kokonaan Salonpään ja Niemenrannan alakoulujen tilanne. Salonpää on uudestaan lakkautettavana tai toisessa vaihtoehdossa pienennettävänä 0-2 lk kouluksi. Niemenrannan koulu on nykyisellään mitoitettu 280 oppilaalle, koulussa on kirjoilla 380 oppilasta. Tähän lisää 145 oppilasta Salonpäästä + oppilasmäärien kasvu, minkä jälkeen Niemenrannassa olisi "pikkuinen" 600 oppilaan alakoulu.

Kirkonkylällä oppilaita on n. 400, Pitkäkankaalla alakoululaisia n. 300 + 500 yläkoululaista (lähde: koulujen nettisivut) ja laajennuksen jälkeen Niemenrannassa 600-700 oppilasta (kasvu huomioiden?). Riittääkö Pitkäkankaalla kapasiteetti yläkoululle?

Nykyisellään Oulunsalon lukiossa on n. 250 oppilasta, ja oppilasmäärän kasvaessa oppilaita olisi enemmän. Tämä vaatisi merkittävää lisäystä joukkoliikenneyhteyksiin, jos kaikki nämä oppilaat kulkisivat Oulunsalon lukion sijaan keskisen alueen lukioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olette asuinpaikkanne valinneet ja sen mukaan pitää pystyä myös tulevaisuutta suunnittelemaan. Bussit kulkee, jos niihin tulee matkustajia. Ei ole realistista kuvitella, että syrjäseuduilla on kantakaupungin palvelut. Politikot päättää ja viekamiehet esittää. Säästösumma on politikkojen päättämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemenrantaan piti tulla yläkoulu kun tonttia haettiin. Tuli vain alakoulu - vuoden myöhässä. Linja-autoja kulki jopa keskustaan asti kolme kertaa aamulla ja kolme kertaa iltapäivällä - nyt käytännössä sama linja kulkee pelkästään Oulunsalossa. Lukio on ollut olemassa koko sen ajan kun Oulunsalossa olemme asuneet - nyt se on lakkautettavana. Koko Hailuodontien varren alueen piti kasvaa reilusti niin asukasmäärässsä kuin palvelujen määrässä laskien, jolloin esim. Niemenranta ei olisi mitään syrjäseutua enää.

Jännä miten Oulunsaloa puhutellaan syrjäseutuna, mutta Ritaharju on sitten ihan kantakaupunkia. Esim. Herukasta jo on pidempi matka keskustaan kuin Niemenrannasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väite siitä, että Herukasta on pidempi matka keskustaan kuin Niemenrannasta ei pidä paikkaansa ja sen takia kaikki muutkin väitteesi joutuu outoon valoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös syrjäseuduilla yleensä ole vähän asukkaita eikä mitään keskittymiä? 600 oppilaan alakoulu "syrjäseudulla" ei kuulosta todelliselta yhtälöltä. Jo tällä hetkellä Niemenrannan koulussa ja Salonpään sivukoulussa on oppilaita yli 500 ja näistä sivukoulua ollaan laittamassa kiinni.

Ei tässä keskikaupungin palveluita toivota. Vaan aluekeskittymän mukaisia palveluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuinpaikka on valittu juu. Asuinpaikka, jossa koulut ovat lähellä asutusta, toimiva liikenne läheiseen kantakaupunkiin, oma kirjasto ja terveyskeskus, lentokenttä ja muutenkin hyvät kulkuyhteydet. Nyt kuntaliitoksen jälkeen lentokenttää lukuunottamatta kaikkia ollaan viemässä pois.

Kempele on yhtä syrjäseutua kuin Oulunsalokin, ja kukoistaa omana kuntanaan, on houkutteleva vaihtoehto niin asumista, elämistä, harrastamista kuin yritystoimintaakin varten. Toisin kuin Oulunsalo, tai Oulu yleensä näiden muutosten myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Oulunsalo itse halusi eli pakotettiin liittymään Ouluun niin suurin syy oli, että kunta on elänyt yli varojensa. Kapteenin tyhjentymisestä ei Oulun voi syyttää sen ovat tehneet Oulunsalolaiset itse. Herätys tähän päivään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on ollut koulut ja bussit, mutta Oulu niitä lakkauttaa. Olemme siis muuttaneet alueelle jossa oli ne palvelut. Mitä itse tekisit jos sinulta vietäisiin kaikki palvelut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aatteles nyt vähän; alko vie tolkun mutta lukio lisää sitä. Kumpi olisi siis parempi vaihtoehto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (81)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image